BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,83
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. április 4. 19:41
  • objektív: Canon 17-85
  • Készítés helye (ország): Lengyelország
Auschwitz III.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2007. április 20. | 20:26 | syabi

Üdv!
A kompzíció nagyon jó, csak nekem túl világos, túl szép a zöld fű meg a piros cserép. Láttam a ff feldolgozást. Nem kell mindenképpen ff-nek lennie, elég volna ha csak boróngósabbak a tónusok.
Csáó

Atlonim válasza:
Értem, köszönöm, hogy értékelted!

adott pontszám: 4
2007. április 8. | 22:14 | gabesz73

Szia!

Az sorozat előző darabjaihoz képest újszerű a viszonylagos színgazdagság. ez önmagában nem lenne baj, de szerintem a téma miatt nem igazán indokolt, a feldolgozás ff megoldása mindenkép jobb megoldás. A szerkesztés egyébként korrekt.
További szép fényeket.

Atlonim válasza:
Igen, igazad lehet...
Köszönöm, hogy értékelted!

2007. április 7. | 10:26 | rokamesz

tökéletesen igazad van. jah...a fotózkodó amcsik az arbeit macht frei alatt...de sajnos mi magyarok is bunkók vagyunk...

ne haragudj, nem akartam azt éreztetni, hogy te nem érezted át. csak megjegyeztem. persze, hogy az a jó, hogy mások vagyunk! :)

különben meg, Birkenauban én is fotóztam.

valamit még akartam, ha eszembe jut, megírom

üdv. roka

Atlonim válasza:
OK, köszönöm a válaszod!

2007. április 6. | 11:21 | rokamesz

a többi kép egészen más. nem is értem, hogy került ez ide.

Atlonim válasza:
Örülök, hogy így látod...

adott pontszám: 2
2007. április 6. | 11:17 | rokamesz

fotóztál. én nem tudtam. mások vagyunk, ez nem baj. viszont, ez a fotó bárhol készülhetett volna, gyártelepen, laktanyában...bárhol a világon. nem mesél, nincs benne semmi plusz. ez az a szituáció szerintem, amikor kétszer is meg kell fontolni, melyikkel leszek több, mivel adok többet a hely szellemének...ha megörökítem ahogy én látom és megmutatom másoknak...vagy a turista kattintást mellőzöm és csineben továbbmegyek.

a legszörnyűbb azt volt látni, amikor egymást fotózták az emberek, a halálzónában. (a két kerítés között)
2-3 hét és előhívom a tekercseket, készült néhány fotó...de nem biztos, hogy feltöltöm.

sajnálom, ez a téma sokkal többet kíván. több alázat. több tisztelet, sokkal komolyab felkészültség, odafigyelés...a hely szellemének magadba szívását, hogy úgy fotózz, mintha ott is lennél...nem csak arra járnál éppen

Atlonim válasza:
Nem teljesen értek egyet veled, de örülök, hogy ilyen részletesen leírtad a véleményedet.
Természetesen a hely megrázó volt számomra is és nem lőttem egyetlen fotót sem barátnőmről az "Arbeit macht frei" felirat alatt (se máshol...). De szerintem az legyen mindenkinek a magánügye, hogy miként "érzi át a helyet". Attól, hogy fotóztam és nem csöndben mentem tovább, még nem biztos, hogy kevésbé tisztelem a helyet, mint te vagy akárki más. Idegrendszertől, személyiségtől, múltbéli emlékektől, stb. függően mindenki másképp dolgozza fel legbelül az ott látottakat. S ez szerintem így természetes...
Ez a kép talán a legkevésbé kifejező a többi közül, de aki nem járt még ott, azokat talán érdekelheti. Mondjuk, amolyan "dokumentumfotó".
Köszönöm, hogy értékelted!

2007. április 5. | 11:24 | proteam

Remélem nem okoz félreértést az idézőjeles "pontosan ugyanez" :) Természetesen nagyon hasonló beállítást és ugyanezt a témát jelenti - mivel én is jártam ott és "ugyenezt" láttam.

Atlonim válasza:
Igen-igen, erről írtam az előbb. Természetesen nincsen félreértés...:)

2007. április 5. | 10:06 | proteam

Na. "Pontosan ugyanez" a kép van meg nekem is. Még jó, hogy nem akartam feltölteni (jön helyette majd más Ausch.-Birkenau). Igazából nem tudom sem pozitívan sem negatívan értékelni, mert az enyém is eléggé hasonló - így elfogultság áll fenn, bár ezen mintha már látnék PS alakítást (?)

Atlonim válasza:
Kevés PS alakítás van rajta (leginkább kontraszt). Hát igen, elég "behatárolt" fotózás szempontjából Auschwitz. Valószínűleg aki járt arra és egy picit is foglalkozik a fotózással, megpróbálkozott valami hasonlóval - valahogy adja magát.
A -0.5 pontot viszont nem indokoltad... (?)
Köszönöm, hogy értékelted!

2007. április 5. | 00:33 | nologo32

Az az érdekes ebben a FF feldolgozásban, hogy ez már egy, a fejekben levő vetület kivetülése. Mivel mi, akik ezt a rémséget csak az elbeszéléskből és a dokumentumfilmekből ismerjük, természetes, hogy nekünk a színes kép szinte zavaró, mert az egész kérdéskör és a hozzá tartozó dolgok a fejünkben nagyon felfokozott drámai helyzetként maradtak meg. Ehhez pedig - szintén kultúrszocializálódás - a FF képi világ tartozik, azt már drámaibbnak éljük meg - és még csak nem is tudatosan - és mivel a drámát a művészet hordozza, dramatizálja és domborítja a legjobban, így a FF képet hajlamosak vagyunk a mai színesképözönben kapásból művészibbnek tekinteni... Ezzel az egész nehezen körülírható, de mindannyiunkban egy villanás alatt lejátszódó dologgal azt kell szembeállítani, hogy aki ott volt, aki megélte és vagy belehalt, vagy túlélte, az mind ilyennek látta, ilyen színesnek, - adott esetben szikrázó napsütésben - tehát a színes változatnak is van létjogosultsága, az is ugyanolyan erős, mint a FF. Csak ami a mi fejünkben van, az a sok megfogalmazatlan gondolat és asszociáció mondatja velünk, hogy ehhez a témához jobb a FF... Mit mondana, aki ott járt?

Atlonim válasza:
Nagyon érdekes dolgot írtál. Az eddig feltöltött két képem a haláltáborról ff konverzió után került az oldalra, ezért gondoltam, talán a harmadik legyen színes. Mindenesetre érdekes, hogy a legtöbben pont ezt kritizálták. Megnéztem az ff feldolgozást és bevallom őszintén, tényleg "ütősebb" úgy. Hogy ez berögzödés lenne... - igen, azt hiszem igazad van. De abban is, hogy az ilyen (színes) képnek is van létjogosultsága (legfeljebb a legtöbb embernek kevésbé kifejező). És valóban érdekes kérdés: "Mit mondana erre, aki ott járt?"...
Örülök, hogy leírtad a gondolataidat a témáról, köszönöm!

adott pontszám: 4,8
2007. április 4. | 23:19 | newgam

Nem szeretném "lehúzni" kicsit se,habár nekem zavaró,hogy a kép minden pontja gyakorlatilag éles.A kerítés mögött látszódó piros téglaépület,és előtte a zöld fű meleg tónusai ellentmutatnak a téma hangulatának.
Na ha valahol,akkor itt érdemes lenne a ff.-el elnyomni a "hátteret".
jó,hogy lefotóztad és megmutattad,de a téma sajnos nem visz el mindent.
Üdv.

Atlonim válasza:
Értem és örülök, hogy értékelted!

adott pontszám: 5
2007. április 4. | 22:18 | toncsore

Hi! Igen gyászos egy helyszín. Sajnos a rokonságomban van olyan, akinek a családját 1ember kivételével itt gyilkolták meg. Örök mementó ez a hely. Nagyon eltaláltad a kép színvilágát. Fura lenne szikrázó napsütésben látni.
Grat!

Atlonim válasza:
Köszönöm, örülök, hogy így látod!

2007. április 4. | 21:25 | kesztió

Agent-nek igaza van a feldolgozását illetően: bármennyire is elkoptatott a FF az Auschwitz-témában, ide tényleg az kívánkozik.

A szerkesztés amúgy a semmibe futó kerítésekkel és a végén a csupasz fával telitalálat. Próbálj játszadozni kreatív (szín)effektusokkal: sötétítsd be, vagy tedd át szépiára, acélkékre, stb, s ha jó lesz a dolog, a következőt pontozni is fogom. :)

Atlonim válasza:
Igen, láttam age képét és tényleg kifejezőbb az ff...
Köszönöm, hogy írtál!

adott pontszám: 4,5
2007. április 4. | 21:11 | agent01

Kényes téma.. Tudom nem én lennék ha nem nyomnék rá egy ff feldolgozást de muszáj!!!!
:)
Nekem hiányzik a """hangulata"""".
Erősebbé tenné...
Megmutatom hogy képzelem. Ha nem tetszik szólj és törlöm.

A kompozicíó nagyon jó, de a baljós hangulatot hiányolom.
age
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

Atlonim válasza:
Köszönöm az értékelést, rögtön nézem a feldolgozást (nehogy addig töröld...:))!...

adott pontszám: 4,9
2007. április 4. | 20:49 | Gabovajsz

Valoban eleg nyomaszto a hangulata.
Talan adhattal volna neki egy kis kontrasztot, de egyebkent azt mondom nekem egyebkent minden stimmel vele. Nem szerettem volna ott setalni ;-)
csocsesz

Atlonim válasza:
Én sem...
Köszönöm, hogy értékelted!

adott pontszám: 4
2007. április 4. | 19:50 | atti16

Így színesben nem igazán tetszik, mégha eléggé tompa is a színvilág. Megnézném fekete-fehérben, úgy szerintem nem lehetne összekeverni mondjuk egy struccfarmmal. De komolyan.

Atlonim válasza:
Értem, van egy hasonló ff-ben is, gondoltam most ezzel a színessel próbálkozom, de igazad lehet.
Köszönöm, hogy értékelted!