BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,86
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. március 31. 13:06
  • objektív: Canon 35-350 L
  • Készítés helye (ország): Lengyelország
  • Készítés helye: O¶więcim (németül: Auschwitz)
  • Készítés ideje : 2007-03-15
Büszkeség

Kategóriára jobb ötletem nem volt. Kivételesen a címadás sem ment... Adtam címet a képnek, hátha sikerül felfogni, hogy miről szól... (csak ebben meg mindenki a politikát keresi majd) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2007. április 9. | 12:17 | Endre1983

Üdvözlet! Nem találok hibát a képben. Pedig nagyon kerestem:) Azt gondolom, hogy ezt a képet nem lehet rosszul megcsinálni, mert a mondanivalója akkor is megmaradna, ha életlen, vagy ferdén, alul-, túlexponált lenne. A tekintetemet az izraeli zászló színesen hagyása fogta meg. Ez hatásos eszköznek bizonyult. Én nem keresnék benne politikát, de történelmi szempontból nem feleslegesek az ilyen képek, mert nem szabad hagyni megismétlődni. És ha valaki ezt a témát bátran fel meri vállalni, annak minden tiszteletem. Gratula.....

Strobix válasza:
Köszönöm. Lent láthatod, milyen komoly hibákat fedeztek fel mások :)

2007. április 9. | 12:02 | Atlonim

Igen, ez mindenképp jobban sikerült. Szerintem ugyanakkor lehettünk itt, mert emlékszem erre az iskolai csoportra. Ez átadja a hely mostani hangulatát (mint múzeum, látogatók sokasága...), a felirat meg egyértelművé teszi a helyszínt. A régmúlt borzalmait kevésbé idéző felvétel, de mint dokumentumfotót jónak találom (pl. "Auschwitz ma" című újságcikk illusztrációjaként...).
Üdv

Strobix válasza:
Köszi.

adott pontszám: 4
2007. április 1. | 21:50 | newgam

Persze értem a címet és nem látom benne a neg. politikát.
a szel.színtelenítéssel nem értek egyet,valahogy másként kellett volna a mondandódat Megfogalmazni.Jobban ráközelítve a bal oldalról lehagynék,nyégyzetesre vágva a képet(a famögül kilépő alak csak ront az összhatáson.Igaz,hogy a feliratból eltűnne de aki tudja úgyis érti.
Kicsivel több kontrasztot!
Üdv.

Strobix válasza:
A kontraszttal sajna bátortalan voltam.
Négyzetes vágásért valamiért nem rajongok... Így tetszett a vágás.

adott pontszám: 3
2007. április 1. | 19:23 | bez

Talán szűkebbre vágnám a képet, balról és jobbról is egyaránt, hogy a kapu keretezzen, illetve a nénit is megvártam volna míg kisétál a képből. Egyébként jó meglátás, tetszik.

Strobix válasza:
Próbáltam szűkebbet, nem tetszett. Ez így jobb.
Mire a néni kisétált, a csoport is elment.

2007. április 1. | 11:20 | Mészáros Mátyás

én nem a kreditekért hajtok!!!nekem nem is kell, hogy tűéles legyen, meg hibátlan!én csak azt mondom el, hogy nekem hogyan tetszene méginkább ez a kép!sajnálom, ha ezzel a lelkedbe tapostam, de minden embernek más az izlése.neked így jön be ez a kép, nekem másképp tetszene!ha szerinted baromságokat írtam, akkor legyen!

Strobix válasza:
Azt írtad, ez a kép a zászlóról szól, és szűkebbre kellene venni. Bár valóban kiemeltem a zászlót, de nem azért, hogy szájbarégós legyek, mint ahogy azt mások írták. És nem is azért, mert ez a fő téma.
A kép szerves eleme az "Arbeit macht frei" felirat. (Ez szűkebb vágásba nem fért volna bele.) Szerintem az egész így kap értelmet.
Ha csak lefényképeztem volna közelről egy lányt izraeli zászlóval a hátán, jogosabb lenne a vád, hogy csak egy elkattintott kép. Így viszont úgy éreztem (és ebben fotózáshoz értő emberek is megerősítettek), hogy mondanivalója van ennek a képnek.
Bocsánat az előző válaszomban szereplő szóhasználatért, csak épp akkor kaptam meg azt is, hogy ez nem több mint turista-fotó, és egy kicsit felhúztam magam.
További jó fényeket!

2007. március 31. | 22:07 | sztyopka_remixx

van nekem sok, nem modellekkel keszult kepem is... soksok nem beallitott

Strobix válasza:
örülök neki

2007. március 31. | 20:08 | Mészáros Mátyás

ne aggódj, tisztában avagyok a történelmi háttérrel!tudom, hogy mi történ Auschwitz-ban és a többi hasonló helyen!de attól még az a tény, hogy a képeden vannak hibák, az nem változik!
tudom mi lenne a képed lényege, de sajnos az nem jön le 100%-ban!talán ez nem az én hibám....

Strobix válasza:
Akkor miért mondod, hogy ez a kép a zászlóról szól?
Mert láttad, hogy nem 5-ös az első három értékelés alapján, ezért elkezdtél benne hibákat keresni, és jó nagy baromságokat írtál...
De nem baj, már megszoktam. Tűéles fotó kell ide a fotozz-ra. Tök mintegy miről szól a kép, csak tűéles legyen, ne legyen bebukás, kiégés, legyen steril, ne lógjon be semmi, mert akkor már bele lehet kötni, hogy több kredit járjon érte.

adott pontszám: 2
2007. március 31. | 18:06 | sztyopka_remixx

Mindig eltűnődözök a szelektív színezés értelmén. van amikor van szerepe, van amikor szájbarágóssá teszi a képet. Mint itt is. Miért gondolod azt, hogy enélkül nem értenénk?

valójában ez egy turista-fotó. a kép önmagában véve nem áll meg alkotásként. a szelektív színezéssel próbálsz mondanivalót adni neki, de ez így izzadságszagú

Strobix válasza:
Ki mondta, hogy enélkül nem értenéd? Nekem így tetszett, neked nem tetszik. Ettől még nem gondolom, hogy 2-es ez a kép. És főleg nem gondolom, hogy egy egyszerű turistafotó.
Nem csak egy beállított kép lehet tudatos. Azért mert te modellekkel dolgozol, a fényképezés nem csak erről szól...

adott pontszám: 4
2007. március 31. | 16:39 | Mészáros Mátyás

az ötlet maga nem rossz, de a kivitelezés nem tökéletes!véleményem szerint a kép igazi témája az maga a zászló - ahogy ezt szemmel láthatóen ki is emeled!ebben az esetben viszont a téma elveszik a nagy képen!az oké, hogy megpróbálod kiemelni, de a körülötte lévő tucatnyi más dolog kicsit eltereli róla a figyelmet!(pl: a kép bal oldalán a belógó fatörzs és a sorompó sem szerencsés)ha a megfelelő arányokal egy kicsit szűkebbre, kisebbre vágtad volna a képet, akkor szerintem jobb lenne!

Strobix válasza:
Nem, ennek a képnek a témája nem a zászló. Bocs, de úgy látom, te nem érted ezt a képet.
Nézd meg mégegyszer, és gondolj vissza történelemtanulmányaidra, hátha leesik, hogy mi a lényege...

adott pontszám: 5
2007. március 31. | 13:40 | melis82

Jó riportfotó, tetszik a szelektiv szintelenités, nagyon jól kiemelted vele a lényeget.

Strobix válasza:
Köszönöm. Örülök, hogy te is így látod.

adott pontszám: 4
2007. március 31. | 13:37 | K.Geri

Szia! Erős, szomorú témát boncolgató fotó. Három kisebb nagyobb dolog nem tetszik az én ízlésem szerint.
Az egyik, hogy a szelektív színtelenítést én fölöslegesnek érzem. Nem kell a nézőnek a szájába rágni a lényegesebb részleteket, megfelelő kontrasztossággal, szerkesztéssel is elérhető ez a hatás.
A képet nem találom elég kontrasztosnak, nagyon szürkés benyomást kelt. Kicsit jobban kellett volna játszani a tónusokkal, merészebben használni a csúszkákat.
A harmadik egy apróság csupán, és ezért nem is vonok, mert szőrszál hasogató jellege van. A sorompó kitakarja a kép egyik erős elemének az elejét, az arbeit szót.
További jó fényeket, üdv: G.

Strobix válasza:
Nem a szájbarágás volt a szándékom, csak valahogy ez most így tetszett.
Nem sok időm volt, mert állandóan mozgolódtak, így nem tudtam minden apró részletre figyelni. De egyébként csak az A-betűből takar egy picit...
Köszi

adott pontszám: 4,8
2007. március 31. | 13:25 | yucsab

Jó kép. A cím lehetne "Schindler után" a kompozíció miatt. A filmben látható piros ruhás kislány is a színnel hívta fel a figyelmet magára és a sorsára, ugyanúgy mint itt a zászlós kislány a hovatartozására. Ha kicsit távolabbról és felülről fényképezted volna még jobb és kifejezőbb lenne. Nem tudom hogy vágtad-e de nagyobb látószöggel feltűnőbb lenne a tömegből kiemelkedő főtéma.
Gratulálok

Strobix válasza:
Egy picit vágtam a széleiből. Nagyobb látószöggel már nem a tömeg látszott volna, hanem egy rakat zavaró dolog.
Köszi.