BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,72
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. március 20. 23:53
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 55
  • objektív: 55-200
  • rekeszérték: 5,6
  • zársebesség: 250
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Lakóhelyem központja
Még várjak-e rád gazdám? II. (Reloaded)

Egy korábbi fotóm újratöltve. Másfél év után csak ennyi változott. Előzmény: a szék és ölében a tál (utóbbi ann piros, előbbi erősebb-a 2 főszereplő) naivan hitték, hogy a gazdi a közelben bujkál. A történet így folytatódik: a megkopott szék, a fakult tál, a vén macska még várakozik a barnult leveleken, de gazdijuk még mindig nem állt elő. Él még?-kérdezik a tárgyak a macskától. Vagy mi kimúlunk, mielőtt ismét láthatnánk Őt? -a tömörítés után lett enyhén életlen, vágás szándékos- 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. február 9. | 22:02 | Dani77

Most látom, te sem sűrűn töltesz képet .
Ez nagyon jó lett.

job1 válasza:
Nagyon "lusta" lettem ebből a szempontból. De képzeld, ennek a fotónak megvan a legújabb "reloaded"je, csak rá kell vennem magam, töltsem fel.
Tudod mit? Lehet, még ma este felnyomom.
Köszönöm, h. benéztél.

adott pontszám: 5
2007. április 18. | 21:14 | breeez

Kellemes nevetés tört ki belőlem, szthiszem ennnyi elég is is. Az árnyék nem túl szerncsés bár igazándiból nem zavart első ránézésre.
Grat a jó ötlethez!

job1 válasza:
Jé, még értékelendő a fotóm, ennek nagyon örülök! Az árnyék már csak ilyen, örvendtem, hogy egy szabad délelőtt végre újrafotózhattam a helyszínt.
Meglepődtem az ajándék kreditre, hát köszönöm szépen.
Ép készülök egy újabb fotó feltöltésére, de ahhoz a dátum is fontos. Majd a hétvégén kerül fel. Nézz még erre!
Neked is jó fényeket!

adott pontszám: 5
2007. március 24. | 20:10 | szszabo

Klassz kis magyar reality ez sajnos. Ki kell menni vidékre, és egyre több ilyet lehet látni, sajna. A kép tetszik, a sztori lehagyható, nem szeretem, amikor szájba rágják, hogy mit is kell gondolni. Ha jó a kép, úgyis átjön (itt átjön) ha meg nem, akkor minek magyarázni... Üdv.

job1 válasza:
Igen, a sztori az első fotónál született, úgy gondoltam, aki csak a másodikat nézi meg, az is értse miért Reloaded.
Köszönöm, hogy értékelted!

adott pontszám: 5
2007. március 23. | 15:52 | PekZo

Tetszik a kis történet a képhez, és a kép is testzik alapvetően, jó a szerkesztésem és bár a kompozíció zsúfolt mindennek megvan az értéke, vagy a hangulati tartalma.
Talán a kontraszton növelnék egy picit, hogy a színek mélyebbek legyenek, bár az a hangulaton is változtatna.

job1 válasza:
Köszönöm az értékelést. Próbálkoztam a kontraszt növeléssel eredetileg, de nagyon erős lett volna az árnyékos rész, így nem lehetetne jól tálalni a képet.
Majd ha ismét elkapok egy szép napos délelőttöt, amikor nagyobb felületen bevilágít a nap, akkor újrafotózom.
Köszönöm, hogy benéztél.

2007. március 21. | 09:02 | puxi

Hát igen , ilyen egy igazi fotós, aki visszatér a tetthelyre, és nem hagyja nyugodni addíg míg nem készíti el olyanra ahogy ő azt elképzelte.
Én is ilyen vagyok, van egy AN-2 -es repülős képem, azzal én ugyan így voltam, többször láttam úgy hogy a nap a gép mögött szűrten világítson, de sokáig nem jött össze, de végül sikerült, még arcüreg gyulladást is kaptam miatta , de megérte.
További jó fényeket! Puxi

job1 válasza:
Köszönöm, akkor nem csak én vagyok így, ennek nagyon örvendek.
Az az érdekes, hogy rájöttem, van még egy másik szög, amiből érdemesebb lenne újra megörökíteni. Átmászok legközelebb a kerítésen is, és balról, enyhén szemből elkapom mégegyszer.
Örvendek, hogy értékelted a fotóm.

adott pontszám: 4,5
2007. március 21. | 08:26 | puxi

Mintha megált volna az idő, azt hiszem sokunkra ráférne egy két hét, aktív semmittevéssel. De ez az idő is elfog jönni mikor majd vén trottyosok leszünk , és lelassul körülöttünk minden. Ez egy jó kis falusi csendélet, Tetszik, leszámítva a kis életlenséget. Pici szint még vihettél volna bele.
Üdv Puxi

job1 válasza:
A színnel igazad van, olyan retrós hangulatot keltett volna, tudod, mint a régi enyhén rosszul előhívott fotók. Sajna csak mértékkel toltam föl a szaturációt. Majd legközelebb.
Az élességen szándékosan toltam lefele, majd a tömörítés rátett még egy lapáttal.
Köszönöm az értékelésed!
Azt képzeld, másfél éve nem sikerült egy olyan napos délelöttöt kifognom otthon, hogy ezt a helyszínt ismét lencsevégre kapjam. Mindennap azt lestem, ne tünjön el a tál, ne tegyék tűzre a széket. És végre, a hosszú hétvégén otthon hagytam mindenkit, és kisétáltam, majd kattintottam.

adott pontszám: 3,8
2007. március 21. | 03:53 | csendélek

A kép nem tetszik. Számomra nincs mondanivalója, a fényviszonyok sem tökéletesek, a kép egy látlelet a semmiről. Talán így fogalmaznám meg. Nem érdemes írni róla , mert nincs benne semmi ami megfogna.
Amit látok, egy ócska lavór és társai, hihetetlen rendetlenségben és koszban. Nekem ez nem jön be. Technikailag nem rossz. A képszerkesztés is elfogadható. Bocs, nem téged akarlak bántani, de ez a véleményem. Próbálj mást fotózni. Szépet , vagy csúnyát lehet megdöbbentő, lehet mulatságos. A lényeg, hogy az elkészült mű valami értéket képviseljen.

job1 válasza:
Hát igen, vannak ilyen vélemények is. Másoknak tetszik a "szemétdombon" való kutatás, tudod, a kiskakas is ott találta a 2 krajcárját.
Valójában ez a hely is egy érték volt, minden a képen található elem érték volt a gazdinak, és mindenkinek, aki ilyeneket használt.
Csak megkopott.
Igazából itt a lényeg az elmúlás.
Előbb utóbb mindenkinek ezzel szemben kell néznie, nemde?
Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 4,5
2007. március 21. | 01:03 | aries31

Érthető és szívszorongató a látvány. Jók a színek és nagyon sok lehetőséget rejt magában ez a helyszín. Azomban nem vagyok kibékülve a szerkesztéssel. Nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a cicára és szerintem egy erősebb, bal oldalról történő fotózással jobban össze lehetett volna tömöríten a témát. Nagyon széthúzottak a többi részletek és elveszi a figyelmet a témáról.
Az ötlet nagyon tetszik:))
Gabes

job1 válasza:
Nos, a cica megvallom, őt észre sem vettem a fotózáson, én a széket meg a tálat akartam megfelelő oldalról lekattintani. Csakhogy kerítésen keresztül fotóztam, ráadásul mindenki engem bámult, mit keresek a központban eme roncs ház előtt, mert mindenki szidja a gazdit, miért rontja a falu imázsát, én meg mindig dícsérem, hogy milyen nagyszerű ez a ház. Valójában az, az egyetlen, kb. 80%-ban épen maradt ház, a régi településből. Csak pár van rajta kívül a teljes településen. Beszélgettünk az idős gazdival, nem-e újítanák fel? Sajna nincs pénzük rá.
A lényeg viszont: 2 éve figyelem, másfél éve rögzítettem 1szer, most másodszor, és látod rajtuk az idő múlását. Nekem ez naagyon tetszik.
Örvendek, hogy értékelted, és köszönöm hogy megosztottad véleményed!

adott pontszám: 5
2007. március 21. | 00:57 | Escape90

Sajnálom, nekem az enyhe életlenség nem hátrány ebben a témában, hisz a poros környezetben óhatatlan a fals fénytörés.
A téma remekül választott, a színek lenyűgözőek, a vágás csillagos 5.
Gratulálok.

job1 válasza:
Hát lenyügöz a véleményed. Örvendek, hogy tetszik a fotóm. Akkor érdemes volt mégiscsak föltenni!
Köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2007. március 21. | 00:13 | Flobert

Ez aztán a fotó! ezen van minden! :)
De a legjobb a macska, akit mit sem érdekel a te tevékenységed, csak napozik a faleveleken (vagy nemtudni mi az ) :) Nem nagyon értem mit akartál a képpel, de tetszik! :D
Sajna nem elég éles a fotó. :/
Üdv!

job1 válasza:
Gondoltam ff-ben ráélesítek, de úgy nem volt jó. Ezúttal a főszereplők a szerepükből is elkopnak (életlenednek). Ha megnézed a képeim között az első verziót, akkor érteni fogod:)
Köszönöm, hogy értékelted, te lettél az első:)