BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,14
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. március 20. 23:40
  • érzékenység: 100 ASA
  • forrás: papírkép
  • Készítés helye (ország): Egyiptom
A sivatag szélén

Egy jó pár éve készült színes kép, amit PS-el módosítottam egy keveset. Sajnos még tanulnom kell a szoftvert... is. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2007. március 23. | 10:50 | PekZo

A kompozícióban a terek szintjével egyetértek, de a lovas, szamaras, nekem túlságosan a szélén van, majdnem leesik a képről.
Az időpont a fényépezéshez nagyon jó volt, tetszik az árnyék, térbeliséget ad a képnek.
A tanuláshoz sok sikert és jó szórakozást! :))

nagyat válasza:
Igen most már én is látom. Jobbról még vágtam is, de úgy gondoltam ha tovább csonkolom a képet, az már nem javít rajta sőt... Kösz!

2007. március 22. | 22:09 | job1

Szerintem simán meghagyhattad volna színesben, úgy sárgásan, az egy külön feeling, az egy igazi retró kép, attól is értékes. Elég lett volna csak a kontrasztot emelni, de egyébként nekem így is tetszik, főleg az a nagy méretű pasi az alacsony csacsin. Nem tudom, melyi lenne nagyobb erőfeszítés: végig feszülten tartani föld felett a két lábát, vagy gyalogolni a szamár mellett:)
De hiába, más kontinens, más kultúra, más temperamentum. És ezt nem tudjuk mi emberek elfogadni, a másságot, mindig mi jobb megoldásokat tudunk a mások problémáira. Innen a konfliktusok, majd háborúk.
Bocsi, hogy elméláztam, de a képed hozta ki belőlem a gondolatokat!
Jó fényeket.

adott pontszám: 4,8
2007. március 21. | 10:19 | Brian

Szia! Nekem nagyon bejön a kép; a hangulata hihetetlenül jó! Engem nem zavar a zaj sem, ettől még jobb a kép. Talán kicsit beégett a fehér egy két helyen, de hát Egyiptomban nagyon süt a nap - ugye :)) A vágás is szuper.

nagyat válasza:
Azt hiszen Te vagy az egyetlen akinek tetszik a zaj, ami szándékos volt! Eredetileg még jobban beégettem volna, de aztán maradt ez a verzió és ezt pontosan az izzó napsütés miatt tettem... Kösz!

adott pontszám: 4
2007. március 21. | 10:01 | grillázs

kicsit kikerült a figura a kép szélére és sok lett középen az üres, kicsit billen a komp, vagy vágnék a tetejéből vagy legközelebb többet hagynék a bácsi mellett alatt. jó kép tetszik amúgy.

nagyat válasza:
Való igaz most már kicsit beljebb csalnám a "lovast" , de már nem megy! Kösz!

adott pontszám: 4,2
2007. március 21. | 09:19 | zabob

hááát ha téyleg olyan gyorsan jött, hogy nem volt több időd a szebb beállításra, akkor jó...
de ha kicsit nagyobb teret hagysz a srác előtt, akkor nem esik le a képről.
nekem tetszik, ahogyan kiégetted a házakat, kicsit növeli a sivatag érzést az embernek, és amolyan perzselő napsütés ízt ad a képnek.
lehet hogy dombon voltál, de ha nem akkor érdemes lett volna kicsit lentebbről fényképezni, a srác egy kicsit túl fentről van lefotózva... és lehetne kicsit élesebb is, mert ő főtémaként nagyon sokat ad a képhez.
bár ez a homokszemcsés megvalósítás sem rosz, de együtt élesség+szemcsésség lett volna igazán hatásos.
de szerintem a kép azért így is élvezhető, csak nem tökéletes :)

nagyat válasza:
Valóban csaknem kiszamaragolt a képből az arab vitéz, de úgy éreztem ez még "belefér". Eredetileg még jobban beégettem volna, zajosabbá tettem volna, de aztán maradt ez a verzió és ezt pontosan az izzó napsütés miatt. Bár vélhetően a zaj és a szemcsézettség nem ugyan az, de majd csinálok egy olyat is...

adott pontszám: 3,5
2007. március 21. | 08:39 | puxi

Hát igen , van még mit gyakorolgatni.
Kissé zajos, életlen, beégtek az épületek.
De maga a kép nekem tetszik, hangulata van, jó a szerkesztés is. talán vissza kéne venni egy kicsit, a kontrasztból és a fényből, megér még egy pár próbát! Üdv Puxi

nagyat válasza:
Szándékosan égettem be sőt, az én izlésem szerint még többet elbírna! Nem kell mindig, mindennek élesnek lennie... (szerintem) De kösz!

2007. március 21. | 08:33 | phreek

valójában a PS egyik leggyengébb pontja a monokrómosítás, hogy ilyen szép magyartalanul fogalmazzak (gyakran rosszul ítéli meg a színek világosságát), ráadásul kíváncsi lennék az eredeti színesre is.

nem értékelném, de maga a téma és a kompozíció csúcs.

nagyat válasza:
Sajnos az eredeti kép (már) nagyon sárga és kontraszt szegény! A negatív meg van, majd újra bedigiztetem... Kösz!

adott pontszám: 4
2007. március 21. | 03:37 | csendélek

A felvétel jó. Jó a szerkesztése, jó a környezet, az előtér, középtér háttér megoszlása. Sajnos látszik, hogy nem mai kép, a minőség romlott. Elvesztette a színét, a kép szkennelés?-vagy repro után szétesőfélben van. A kép értéke nagyobb lenne, ha a technikai kivitelezés nem ilyen gyatra.
Sok sikert a szoftver használatához !

nagyat válasza:
Valóban a papírkép amiről szkeneltem már nincs valami jó állapotban, de szándékosan égettem be, tettem kontrasztosabbá, hogy talán így jobban átjön a forróság, a sivárság. A negatív meg van majd kísérletezem még. Kösz!

adott pontszám: 4
2007. március 21. | 01:15 | aries31

Ez igen. Szerkesztésileg és hangulatilag a fotód KIVÁLÓ. Az egyetlen, kizárólagos hibája a túlexponálás. Itt, ilyenkor, nagyon jó hatással van az alexpó, mert úgy jobban ki lehet fejezni a nagyon fontos részleteket és képelemeket. Nem ártott volna egy kicsivel több kontraszt sem, azomban az elkövetkezőkben vígyázz a déli fotózásra, mert az árnyékok miat, nem túl hálás ez a napszak. Egybeolvadnak a részletek és egysíkúvá válik a látvány.
A szerkesztés és téma mondandója kiváló.
Gabes

nagyat válasza:
Az eredeti fotó nincs túlexponálva. Szándékosan égettem be és tettem zajossá (most már tudom a szemcsézettség más és az kellett volna) próbáltam érzékeltetni forróságot, a sivárságot. Kösz!

adott pontszám: 4,5
2007. március 21. | 00:33 | job1

A téma szerintem kiváló. A képed meg példa arra, hogy a PS használata néha lehet rossz is. Nem kell rögtön módosítani egy általad jónak ítélt képet.
Én kíváncsi lennék rá színesben is, mert szerintem remek pillanatot örökítettél meg, és a kompozíció is remek lenne.
Így a zaj eléggé zavaró, kicsit beégett a háttered. Persze, a zajosság adódhat a papír szemcsézettségétől is.
Na, ne keseredj, nem lehúzni akarom a képed, mert hiszen igenis tetszik. A PS-t tanulni kell, ezt én is tudom. De attól ez a fotó megérdemel egy normálisabb értékelést részemről!
Sok sikert továbbiakban!

nagyat válasza:
Nagyon köszönöm. Sajnos a színeskép már sárga és kicsi a kontrasztja. Szándékosan égettem be és tettem zajossá, talán jobb lett volna szemcséssé tenni? Gondolom a PS-ben van ilyen lehtőség is,majd megtalálom, ha lesz hozzá türelmem...

adott pontszám: 3
2007. március 21. | 00:11 | Flobert

Na igen...Ami hiba létezik zt elkövetted :)
A házak beégve elvonják a figyelmet, az FF jó ötlet volt, a zaj is elég zavaró. Nem könnyű értékelni a képet. A mondanivalója sem világos a számomra. Üdv!

nagyat válasza:
Sivárság, forróság, szegénység - ez azért talán észrevehető a képen még úgy is, hogy szándékosan égettem be és tettem zajossá, hogy jobban alátámasszam a fentebb említett mondanivalót. Persze lehet, hogy ami számomra világos, mások számára rejtve marad... Azért kösz!

adott pontszám: 3
2007. március 20. | 23:49 | Gigike

Szerintem túl világos lett :( Nagyon vakítanak a háttérben lévő házak és ez számomra zavaró.
Lehet, hogy pont így, pont ilyenre akartad, de nekem így ez nem igazán tetszik.
Sorry. Gigike

nagyat válasza:
Számomra világos, hogy világos:)))! Ugyanis vakít a nap, forróság és sivárság van arra felé. Kicsit rá akartam erősíteni a valóságra de lehet, hogy ez nem mindenkinél jön be, mint látható... Kösz!