BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,79
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. január 25. 19:21
Hálózat

Nem igazán dokumentarista fotót akartam... Ez a levél nem így nézett ki a valóságban. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. január 28. | 10:55 | KirRoyal

Nos, ha pont ilyennek szeretted volna, akkor már nincs is szükség az én tanácsaimra, nem igaz?

Cintia68 válasza:
De, más esetben még jól jöhet. :)

2007. január 28. | 09:54 | KirRoyal

Ha megmondod, mitől foltos a kép és mitől van egy sötétebb "aurája" a fő ereknek, szívesen segítek.

Cintia68 válasza:
Nem tudom, mitől van. Ilyen lett automatikus szintbeállítással. És pont ez a furcsa színvilág tetszett meg benne, ezért utána már nem állítottam semmin. Ilyen volt az eredeti: http://starjan.hu/~henrietta/10.jpg. És ez lett belőle, amit látsz, pont ilyennek szerettem volna.

adott pontszám: 2,5
2007. január 27. | 19:35 | KirRoyal

Azon túl, hogy az ötlet enyhén szólva sem túl eredeti, a kivitelezés is elég gyengére sikeredett. Szemmel láthatólag utólag próbáltad kivilágosítani a fő erek közötti területet, ami egyrészt sötét sávot hagyott az főerek mellett, másrészt viszint nagyon kifehérítette a kisebb ereket. Ehhez jön még a foltosság (bal felső és jobb alsó sarok túl sötét, a másik kettő viszont nagyon világos.

Cintia68 válasza:
Mondjuk cinkét fotózni nagyon eredeti ötlet, igen - mégis vannak köztük kiváló fotók is. Na persze ezzel nem arra célzok, hogy az enyém az, sőt! De én voltam könnyelmű, hogy láthatóvá tettem a galériámat... Ezt kapom, amiért a fórumban hozzá mertem szólni a témátokhoz. Ráadásul nincs igazad, mert egyáltalán nem próbáltam utólag világosítani, sőt. Szóval a szemed szerintem most megcsalt. :) Azért köszi az értékelést, de ha nem haragszol, ez nekem nem volt hasznos. Mert bár vannak jó észrevételeid, nekem pont az általad hibának vélt dolgok tetszettek meg a levél erezetének ilyenfajta megfogalmazásában. Hasznos tippet és ötletet pedig nem adtál.

adott pontszám: 5
2007. január 26. | 13:41 | _Canon-os_

tetszik az átlos kompozicio...bár sztem adta magát..:)élességgel is minden rendben...keretbe is tettem volna egy ksi zold csikot..pl a szélére, mert igy nemlátszik h van keret, feldobná!
amugy grat!!:)

Cintia68 válasza:
Köszi szépen az értékelést! :) Nálam látszik a keret, mert szürke a háttér. Biztos nem nézted meg eredeti méretben. ;) Ja, az átló nem adta magát elsőre, mert az eredeti fotó függőleges volt.

adott pontszám: 4,7
2007. január 25. | 21:37 | Azazella

A természet/növény művekkel szemben mindig elfogult vagyok, pláne ha az kitűnik az átlagosak között :) Persze, erre is mondhatjuk hogy ezt is lekapták már párszor de növényfotóból sosem készül egy és ugyanaz hiszen az természet/élővilág folyton-folyvást változik :) Ááá najó hagyom az okoskodást :)
Ez a kép több okból is érdekes: egyrészt növénytani infókkal szolgáltat, másrészt baromi jó absztrakt fotó :) (bocsánat, iskolai ártalom, kertészmérnökire járok ;) )
Egyetlen problémája hogy kissé életlen és a bal felső sarok eléggé sötét lett :( Akkor is nagyon-nagyon jó.
Gratu :))

Cintia68 válasza:
Igen, kicsit életlen, élesítettem pedig rajta, de többet nem akartam, úgy már nem tetszett. Nem akartam klasszikus makrót, gondolkodtam is, hogy inkább absztraktba teszem. Köszönöm szépen az értékelést!
Ui.: Én is jártam a Kertészetire. :) Igaz, hogy nem sokáig, még egy félévet sem. :)

adott pontszám: 5
2007. január 25. | 20:56 | Gonzo

Nagyon szép, és példaértékű makró felvétel. Remek példa arra, hogy az egyszerű témákról is lehet nagyon jó képet készíteni. Tökéletessen látszódnak a levél erezetek, mindent remekül ki lehet venni a képen, az apró részletekig. Tetszik ez a minimál, és átlós komponálás. Minőségileg hibátlan. Tetszenek ezek a visszafogott színek, és a megvilágítás is nagyon jó. Tetszik a kép. Gratulálok.

Üdv.:Gonzo

Cintia68 válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy hasonlóan látjuk a dolgokat. :*

adott pontszám: 5
2007. január 25. | 20:53 | dclxvi

Szinte hipnotizál, annyira jó ez a finom erezet, mintha nem is levél lenne.
Szerintem jó kompi, kár a negatív átlóért, de ez csak amolyan apró észrevétel :)
Ahogy nézem, egyre jobb a tónusa.
GRAT!

Cintia68 válasza:
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :) Nekem is a finom, különleges erezet tetszett meg, és ez az érdekes, sötétes tónus. A pici dolgokban rejlő szépség. Na de én elfogult vagyok a saját fotómmal, szóval ez nem számít. :)
Akkor ez a negatív átló? Nem tudtam, de megjegyzem. :)

adott pontszám: 4
2007. január 25. | 20:42 | gabesz73

Szia!

Nekem alapvetően tetszik az elgondolás. A szerkesztésben az átlós elrendezés teljesen rendben van. Ami viszont nem az igazi, az a szaturáció. Kicsit fakónak érzem a színeket, főleg a zöldnek tenne jót ha egy kicsit harsányabb lenne.

Cintia68 válasza:
Fakó? Fakó volt, mielőtt utómunkával erősítettem. :) Szerintem ettől harsányabban nagyon durva lenne. Szóval ha szerinted ezek az erős, sötét színek fakóak, akkor cserélj monitort. :) De az értékelést köszönöm.

adott pontszám: 3,9
2007. január 25. | 20:24 | norbix2

A kép jó, a téma nekem kicsit lapos. A fehér keret számomra nagyon irritáló, de lehet hogy csak én vagyok fáradt. Cím nélkül mégjobban nem tudom hova tenni a képet, nem tudom miről szól.

Cintia68 válasza:
A levelek általában laposak. :) A címet pedig nem szabad beleszámítani a pontozásba, gondolom, akkor a cím hiányát sem. Amúgy a levél erezetéről szól a kép. :) Ha absztraktba tettem volna, akkor is keresnéd, hogy miről szól? És egyáltalán, egy növénymakró miről szól? A keret szubjektív, én szeretem a fehér keretet. Feketével is próbáltam, de túl gyászos volt.