BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. január 24. 19:29
Büszkeségeink

Kata és Berci Nem a vakutól piros a szeme, hanem mert albínó! (A vaku a legkisebb erősségre volt állítva.) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. január 24. | 23:08 | Gonzo

Rendben, elnézést kérek, csak azért mertem "személyeskedni", mert pont nélkül megy a dolog, de nem fordul elő többé. Bocsi :) Eniac, nagyon szívessen, remélem érthetően mondtam el, és tudtam segíteni :) Ha mégsem, akkor adok egy linket, ez egy másik módszer, de ez is hatékony, és képekkel is illusztrálva van itt. http://www.digiretus.hu/tippek/cikkiro.php?SORSZAM=249&PHPSESSID=bb90f81f5ff7b5c8f35e9c3bf4068498

Gonzo

Cintia68 válasza:
Örültem a személyeskedésnek, csak tréfáltam, te! :) De légyszi, Eniacnak inkább e-mailben írj legközelebb, itt nem is biztos, hogy elolvassa.

2007. január 24. | 22:40 | E-lla

aranyosak
jól elvannak ott az ágyon :)
az albínó meg érdekes

Cintia68 válasza:
Dehogy vannak jól el! :) Ezeket nem lehet fotózni, egy percre sem állnak meg! :) A legtöbb fotó olyan lett, hogy vagy a feje lógi ki, vagy elfordul éppen, vagy takarják egymást... Vért izzadtam, mire valahogy egy ilyet összehoztam. :)
Amúgy vadászgörényeknél az albínó teljesen hétköznapi, eredetileg kifejezetten ezt a színváltozatot tenyésztették ki vadászatra.

2007. január 24. | 21:45 | eniac

Zöldet semmi esetre sem:))) , valahogy úgy rémlett, hogy az albínók írísze ugyan piros, de a pupillájuk nekik is fekete. Ha nem így van , akkor mea culpa!! (én eddig csak nyuszka albínót, meg galambot láttam) Félre ne érts, nem bántó vagy kötözködő szándékkal írtam, csak kíváncsi voltam egy számomra eddig ismeretlen tecnikai propléma megoldására. Szép fényeket, és sok csemetét az ífjú párnak.

Cintia68 válasza:
Szerintem minden albínó állat pupillája piros, nem csak a görényé. Mert igazából nem csak a szivárványhártyát érinti a festékhiány, hanem az egész testet. A szőrzetet, a szemet, és azon belül persze a pupillát is. Szóval természeti csoda lenne a fekete pupilla piros szivárványhártyával. :)
Tudom, hogy nem kötözködésből írtad, ilyesmi meg sem fordult volna a fejemben, hidd el.
A csemetéket pedig még majd meglátjuk, egyáltalán nem biztos, hogy összejön. :)
Neked is szép fényeket, jó fotózást!

2007. január 24. | 21:33 | eniac

Köszi Gonzo. Cintia, ne hari , hogy itt kérdezősködök, de a válasz valszeg sokunknak -talán Neked is - hasznára válhat.

Cintia68 válasza:
Igen, egy másik fotó esetében bizonyára hasznos lesz még, de itt nem, mivel tényleg piros a pupillája is.

2007. január 24. | 21:25 | Gonzo

Jajjjjj, de ééééééééééédiiik :))) Nekem Berci jobban tetszik, de lehet pont Kata az :DD Szóval a sötétebbre gondolok. :) Hát nagyon cukik ;) Pont, mint a Kedves Fotós Kollegina :P :) Egyébként csak, hogy a képről is szót ejtsek :D Szóval, tetszik az elrendezés, és a színek is kellemessek. Eniac: erre van egy módszer, mégpedig a Ps-ben, mi másban.. :) Szóval ez a szín csere alkalmazása, ki kell jelölni a szemet, majd az image/adjustment/replace color. És ott a csúszkák tologatásával. Egyébként nem vagyok én sem "szaki" :))


Üdv.:Gonzo

Cintia68 válasza:
Köszi, Gonzo kedves, de ne személyeskedjünk, mert az admin felfüggeszt! ;) Ne a fotós személyét értékeld! :) A sötétebb, azaz a vadas az Kata. Ő a kisebb, ebből látszik, hogy nőstény. Nekem Berci tetszik jobban, szeretem a fiúkat. ;) De könyörgöm, ne akarjátok már átszínezni a piros pupilláit! :D

2007. január 24. | 21:00 | eniac

Azon filózok, hogy hogyan lehet eltüntetni a pirosszem effektust, ha az állatka szeme eleve piros???! (mert hát láthatóan a pupillája is piros lett) Valami szaki mondhatna erre valamit.

Cintia68 válasza:
Nem piros lett a pupillája, hanem így született, piros pupillával. Milyen színt szeretnél helyette, zöldet, lilát? ;)

2007. január 24. | 20:56 | dclxvi

Nagyon cuki pofák :)

Cintia68 válasza:
Bizony! :) És hány fotót el kellett lőni, míg így sikerült, hogy mindkettő rendesen látszik! :) A többiből vagy kilógott a fejük, vagy takarták egymást, vagy ilyesmi. :) Nem lehet ezeket rendesen fotózni, ez sem teljes képkivágás.

2007. január 24. | 20:13 | Amuro Ray

Nem a vakutól piros,hanem a vakutól narancssárga! :) A kanapé kissé esetlen háttérként szolgál,mind a színeivel,mind a rajta található ábrákkal. Számomra nincs látványértéke és többlettartalma a fotónak. Ez olyan típikus családi albumba való kép....

Cintia68 válasza:
Igen, oda is készült. Azaz nem albumba, hanem egéralátétre. :) Amúgy hidd el, élőben nagyon jól mutat ez a kanapé. :) Nem nagyon tudnám más háttér előtt fotózni őket, görényt amúgy is szinte lehetetlen fotózni.

2007. január 24. | 20:11 | blondiea

Szépek :)

valódi piros-szem effektus :))))

A múltkor még csak Kata volt meg? Mikor lesznek kicsinyek?
Hogyhogy ilyen nyugodtak?

Szólj rám nyugodtan, hogy már abbahagyhatnám a faggatódzást... :))
Grat!
Szia!

u.i. nézz be hozzám, kérlek!

Cintia68 válasza:
Örülök, hogy faggatózol, nagyon is. :) Igen, először csak Kata volt meg, Berci 2006 októberében került hozzánk. Ő még pici, csak 5 hónapos, szóval a nász még nem történt meg. :) De ha Berci addigra ivarérett lesz, mire Kata tüzel, akkor szeretnénk közös kicsiket tőlük. Ha nem, akkor ivartalaníttatni fogjuk Bercit, mert a fiú nagyon büdi, és nem is jó ivaros lányt és ivaros fiút együtt tartani. Amúgy Katának tavaly nyáron született 10 kicsinye. :) A kicsikről még nem mertem fotót feltölteni. :)
Na de elég is a görény-kiselőadásból, megyek, nézek be hozzád, hátha találok valami szépet. ;)

2007. január 24. | 20:10 | pamutmamut

Az állatkák nagyon szépek ehhez nem fér kétség, kár hogy nem egy természetesebb környezetben fotóztad őket! Vigyázz rájuk!

Cintia68 válasza:
Hidd el, lakásban tartott görényeknek ez a természetes környezetük. :) Köszönöm, hogy megnézted. Ja, és megpróbálok majd tszabadban is fotót csinálni róluk, ha szép zöld lesz a fű, de ez csaknem reménytelen. Hám nélkül nem lehet őket elengedni, hámmal fotózva meg sosem lenne szép természetes a fotó.