BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,42
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. január 22. 07:24
  • Készítés helye (ország): Spanyolország
Homokvár

Mallorcán készült egy sorozat melynek egyik képét választottam ki.A homokvár kb másfél méter magas volt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. augusztus 3. | 10:06 | swanson

Tényleg gyönyörű homokvár, de semmi mondanivalója!Ha a háttérben lenne valami kontraszt mondjuk öreg viskók, szerintem érdekes lenne a kép és már lenne mondanivalója mint mondjuk álom és valóság!Persze ez csak az én amatör fejemből pattant ki!

Galaxi válasza:
Köszöntem az értékelést.

adott pontszám: 2,8
2007. február 1. | 16:10 | Fótóamateur

Szia!
Sajnos azt kell hogy mondjam hogy ez egy elkapkodott kép.
Gyünyörü a homokvár(nem is tudom hogy lehet ilyet késziteni) De akkor viszont a homokvárnak kéne lennie teljesen a főtémának mindenféle zavaró tényező nélkül.Szierintem ennél a képnél tök lényegtelen a másik part,csak nagyon zavaró.lejjebröl és persze szemböl fotoztam volna bár a szemből az nem 100%. És ha tehettem volna megvárom a napnyugtát és úgy,persze ez már csak igényeskedés. Egy ilyen várból viszont többet is ki lehetett volna hozni.magával a kép minőségével nekem nincs bajom.

Galaxi válasza:
Köszöntem az értékelésedet

adott pontszám: 2
2007. január 30. | 14:36 | Geniculata

A cím szerint,a főtéma a homokvár!Ehhez képest,én úgy érzem,nem csak rajta van a hangsúly!A fotó teles-tele van részletekkel!Tenger,hajók,ház,és a messzibe még egy domb is felbukkan!Ezek úgy csalogatják a szemet,ahogy kell!Arról nem is beszélve,hogy a vár egyes részletei le lettek vágva!Ezek bizony hibák!Maga a témaválsztás,hogy egy homokvárat mutass be,viszont jó ötlet,hisz ritkán lát az ember ilyanfajta alkotásokat!Két másik megoldás jutott eszembe!

Az egyik az,hogy olyan szögből kellett volna fotózni,hogy a háttérben kevesebb zavaró tényező legyen!Mondjuk pont a másik oldalról,jobb lett volna,mert szerintem ott csak homok volt,és emberek!Az emberek ugyanúgy nem kívánatos szereplők lettek volna,de egy kora reggeli kimenetellel ez a probléma megoldódott volna!
A másik megoldás,az,hogy úgy kellett volna komponálni a fotót,hogy a vár is benne legyen,és a mögötte látható táj is!Persze nem így ahogyan most van,hanem többet mutatva!Messzebről fotózva!Ez a megoldás is igen kellemes képet szűlt volna!
Összegezve,jó az elgondolás,de a fotó több sebből vérzik,úgyhogy ismételni kéne!Gondolom nincs rá lehetőség jelen esetben,de még lehet!:)

További jó fényeket kívánok!

Galaxi válasza:
Köszönöm az értékelésedet. Mivel voltál olyan kedves, hogy ilyen sokat írj ezért én is többet írok.
A homokvárról egész sorozat készült,legalább 6 homokvár volt többféle beállításban. A kép valóban nem fotó kiállításra készült, hanem turista fotó.Automata tájkép beállítással készűlt, hiszen az is volt a célom, hogy ne csak a várat lássák, hanem a környezetet is.Sajnos csak átutazóban voltam, így nem volt módom megvárni se a jobb fényviszonyokat se a másnapot.
Mégegyszer köszönöm.

2007. január 25. | 22:55 | Csíter_Láma

sikerült lefotóznod egy homokvárat...grat!

pont nélkül

Galaxi válasza:
Köszöntem

adott pontszám: 3
2007. január 25. | 13:14 | blaho

Hát egyetértek, nem mindennapi kidolgozottságú a vár, nyilván nem lehetett melette elmenni szó, de főleg fotó nélkül! Ismerem az ilyen helyzetek esetlegességét és persze nem tudhatjuk, mi volt mögötted és miért így szerkeszetetted, ahogy, de arra mindenképpen jó a kép (azon túl, hogy megosztottad velünk ezt az elképesztő várat) hogy lásd a szerkesztési tökéletlenségeit. Különösen a tornyocska csúcsánál levő zavarosság, színekben, formákban, az teszi a képet alkalmi kattintássá. A part és a víz talákozása sem a legszerencsésebb helyen metszi a kastéylt... a beeső árnyékok sem képeznek tudatos képelemet... hát így hirtelen ennyi. És köszi a tudósítást!

Galaxi válasza:
Nagyon szépen köszöntem a véleményedet. Olyanokra hívtad fel a figyelmemt amit, nem is vettem észre.

adott pontszám: 3,8
2007. január 24. | 11:17 | _GAPE_

Gondolom többen értékelték úgy, hogy "inkább érdekes, mint szép" Tulajdonképpen arról lenne szó, hogy a téma tényleg érdekes, de találhattál volna egy "izgalmasabb" látványosabb beállítást, persze tudom hogy egy lapos parton ez nem mindíg kivitelezhetö. Kicsit ferde is lett a kép és tul nagyba raktad fel, persze ez a ponton nem változtat. További jó fotózást! :)

Galaxi válasza:
nagyon szépen köszönöm az értékelésedet.

2007. január 22. | 13:03 | HajasGergo

Nézegettem a válaszaidat a nem túl pozitív kommentekre és boldog vagyok! Örülök, hogy nem személyes sértésnek fogod fel azt, hogy "leszóljuk" a képet, hanem levonod belőle a megfelelő következtetéseket! Ez a helyes hozzáállás! Akkor vagy jó tanuló, ha a kritika előre visz, nem visszafog! ;)
Grat!

Galaxi válasza:
Köszönöm ez jól esett, és valóban tanulni szeretnék a véleményekből.

adott pontszám: 1
2007. január 22. | 09:59 | HajasGergo

Ez a homokvár rettentő gyönyörű. Igazi mestermű! De ez egy fotós oldal... És a várról készült kép sajna nagyon sok kivetnivalót hagy maga után... Balra dől, esetleges kompozíció, zavaró háttér, belógó árnyékok. Alapvetően csak el lett kattintva.
Neharagudj meg kérlek, ez a kép "gyenge, kerülendő, hibás út"... Remélem nem haragszol...
További jó fényeket!

Galaxi válasza:
Köszöntem az értékes véleményt, azt hiszem innen már csak javulhatok.

adott pontszám: 3,5
2007. január 22. | 09:55 | deziel.matador

Szia!
A képed megállná a helyét, viszont látok benne egy-két apró hibát...
A vár kicsit bal oldalon fekszik, tehetted volna középre, vagy vághattad volna így, ezenkívül nem látom, honnan kezdődik az eleje. Engem zavar a kép jobb oldalán a benyúló árnyék.
A háttér sem ideális. Félre ne érts, a vár tényleg szép és a színeket is eltaláltad.
Remélem segíthettem-hisz ez csak az én véleményem...
Minden jót!
Peti

Galaxi válasza:
Köszönöm a hozzászólást

adott pontszám: 3,8
2007. január 22. | 09:49 | cyberci

Ilyen profi homokvárat életembe nem láttam még :) Szerintem maga a fotó sem lenne rossz, leszámítva 1-2 hibát, pl ferde a horizont, belógnak árnyékok, szerkeszthetted volna úgy is, hogy az alja is beleférjen. Talán, ha kisebb rekeszt használtál volna szebben el tudtad volna mosni a hátteret és nemaz életlenség mosná el. Gondolom utólag már te is másként csinálnád :)

Galaxi válasza:
Köszönöm az értékelést és igazad van valóban már máskép készíteném el a fotót.

adott pontszám: 2
2007. január 22. | 09:32 | Jane

Nos, nekem rögtön az első problémám, hogy túl nagyban teted fel. Erre máskor szerintem figyelni kellene. De a képről... A magam részéről úgy vélem, hogy ez a tipikus "dokumentumfotó" esete, amit az ember azért készít, hogy megörökítse pl. a nyaraláson érdekes dolgokat azért, hogy ne felejtse el milyen is volt. Sajnos én ezt látom csak benne.. De lehet, hogy csak én nem látom, amit látni kellene. Amúgy a technikai része szerintem rendben van. Talán ha utólag lecsérelted volna a hátteret, és nem lennének benne a hajók, meg a házak... Nálam ez sajnos így elég alacsony pontot ér. Bocs.

Galaxi válasza:
Köszönöm az értékelésedet

adott pontszám: 3
2007. január 22. | 09:10 | pamutmamut

A vár fantasztikus! A fotó életlen és a színek fakók a képkivágás sem tetszik. Bocs.

Galaxi válasza:
Köszönöm az értékelést

adott pontszám: 2
2007. január 22. | 09:02 | LuciferSam

Szia!
A homokvár fantasztikus, hihetetlen hogy mennyire szupi. De sajnos itt nem a homokvárat kell értékelni, hanem a fotót, ami jelen esetben sajnos csak egy elkattintott, nem tudatos egyszerű turistafotó. Önmagában egy érdekes téma ritkán elég egy fotóhoz. Sajnos sem a kompozíció, sem a háttér, sem a fények nem hatásosak. Én pl. nagylátószögben fényképeztem volna alulról, kicsit jobbról a fények miatt. Úgy szonte fölénk magasodna a homokvár, már lenne benne valami. Ebben sajnos sem tudatosat, sem kreatívat nem találunk lássuk be. A fotó viszont elfogadható. Ezért 2.! ne haragudj!

Galaxi válasza:
Köszöntem az értékelést. Teljesen igazad van ez egy egyszerű turista fotó ami akkor és úgy készült amikor arra jártam.
De már megérte feltenni, mert legközelebb
elgondolkodok rajta, hogy vajon mit lehetne belőle kihozni.Mégegyszer köszönöm

adott pontszám: 3
2007. január 22. | 08:52 | Atlonim

Hihetetlen, miket tud építeni a strandoló szabad idejében!... Nagyon érdekes fotó, de technikailag van néhány hibája. A legszembetűnőbb, a nagy mélységélesség. Nincsan kiemelve a háttérből a főtéma, ami ebben az esetben zavaró. El-el kalandozik a szemem a háttér csónakjai felé, pedig nem azok lennének a fontosak. Tágabb rekesszel; kisebb mélységélességgel kellemesen be lehetett volna mosni a hátteret. Szerintem az jobban állna neki.
A fények sem a legjobbak, túl erős, direkt. (Talán egy késő délutáni órában megfotózva?...)
Pédául a témához szervesen nem kapcsolódó, jobbról, alul belőgó erős árnyék kifejezetten zavaró.
A vágás alul túl "hirtelen", még hagytam volna egy pár centit (persze nem a tetejének rovására).
Szerkesztésében inkább jobbrább, mint balrább helyeztem volna (a vár alakja számomra ezt adja), de ez persze függ attól is, hogy mi volt a bal oldalon (épület, stb.)
Összességében a téma jó és érdekes, néhány (nekem nem tetsző) technikai hibával megfotózva.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv

Galaxi válasza:
Köszöntem az értékes véleményt.Azt hiszem legközelebb megfontoltabban kezelem a fotó masinát. Teljesen ráéreztél, automata beállítással készült és tájképre volt állítva. A fényviszonyok adottak voltak,mert akkor jártam ott.Az árnyékot én is láttam, de nem tudtam hogy el is tüntethetném (miért is?)Atzt hiszem egy kicsit könnyedén vettem, (vagy nem) az első lépést, ezért nagyon hasznos és értékes a véleményed.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.