BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,47
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. január 15. 20:17
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Otthon :)
Cseppek a lomb sötétjében

Ez egy mirtusz bonsai levele, amit vizzel lepermeteztem, megvilágítottam a levelét, és természetesen lefényképeztem. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,3
2007. január 16. | 19:00 | EnyediBalázs

Most taglalhatnám, hogy remek meleg színei vannak, jó a kompozíció...
Inkábbb a hibát írnám le(csak kicsi). Kár, hogy nem éles az egész levél és a cseppek rajta. Kicsit elhúztad volna a hátsó levelet, és nagyobb rekesszel fotózod akkor klasszisokkal jobb lenne "Szerintem."
Grat! Balázs

naraku válasza:
8-as rekesszel fotóztam, de ennél nagyobb rekesz nincs a gépemen, tehát az egész levél éles legyen ezzel a géppel nem ment volna sajnos, amúgy ezzel azt szemléltetem, hogy mennyire nagy egy levél egy cseppnek, ha minden éles lenne, pont ez nem jönne át.

adott pontszám: 3,2
2007. január 16. | 16:54 | tystoo

Nem tudom, mivel világítottad meg, de olyan, mintha abszolút szűrt fények volnának. A vízcseppek csak direkt megvilágításban érvényesülnek, bár biztosan van kivétel.
Nem tetszik a háttér és a téma aránya és kapcsolódása. Rosszul támasztja alá a levelet a hátsó ferde vonal. A kép jobbra fel sodródik. Ez itt nem kívánt hatás. A vágásnál lehetne például egy kis helyet hagyni a levél alatt.
A színek nem lennének rosszak, csak a fény hiányzik.
Amúgy a vízcseppek nagyon szépen összeállnak a viaszos, bőrszerű levélen. Szerintem érdemes lenne még próbálkoznod vele. Szívesen látnék képeket ebben a témában. Akár még közelebbi nézőpontból is!
Remélem baráti tanácsként fogadod értékelésemet!

naraku válasza:
Persze abszolút örülök az észrevételeidnek, fogok még próbálkozni, mert már nagyon sok minden van amit másképp csinálnék, egyébként ez egy bonsai lombjának belselyében lévő levélről készült, azért ilyen sötét, de dolgozok az ügyön, hogy a következő jobb legyen.

adott pontszám: 4
2007. január 16. | 13:42 | pora

Nekem kicsit lehetne több a megvilágítás. De a háttér nagyon jó, hogy színes, az lehel életet a képbe. Jó témaválasztás és kompozíció. :) Grat!

naraku válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4
2007. január 15. | 21:27 | csocsesz

Szia a világítást én nem fedeztem fel a képen, lehet hogy az alulexponáltság miatt!? Ha olyasmivel foglalokzol mint "tárgyfotó" akkor nagyon nagy körültekintéssel kel eljárni a fények tekintetében. Próbáld meg ujra direkt fénnyel, közelebről világítva ugyan ebben a beállitásban. nem rossz gratulálok........

naraku válasza:
Köszönöm. Próbáltam erősebb fénnyel, meg direkt fénnyel is, de ez tetszett a legjobban. Ki fogom próbálni, hogy egy kicsit jobban megvilágítom, vagy kevesebb alexpót alkalmazok. Idővel menni fog ez a megvilágítás jobban is.

adott pontszám: 4,8
2007. január 15. | 21:25 | gpalmai2

Szia! Iagazán szép fotó! Nagyon szeretem a vízcseppes leveleket! Nem lehet megunni! Egy picit még világíthattad volna. De a háttér színei nagyon feldobják! Ügyes kép!

naraku válasza:
Köszi, kipróbálom úgy is, hogy kicsit jobban megvilágítom.

2007. január 15. | 21:08 | tevehát

Igen,általában ez a menete, de sajnos a képed kiabál az élességért!!! Ebben a kategóriában ezért harapnak itt!! Nem tudtad? :)
Jó játék, próbáld újra! Rengeteg élményed lesz benne:)
Üdv.. Cili

naraku válasza:
Van élessége, ha jobban megfigyeled egy nagyon vékony sávban és ez szándékos, hogy azt mutassam vele, milyen hatalmas a levél ez egy vizcseppnek, pedig ez egy igen apró fél centi hosszú levél lehet. Az éles sávban, még a levél felülete is tökéletesen kivehető olyan részletekkel, amit szabad szemmel nem lehetne látni. Középen a két kis vizcsepp között megy el az éles sáv. Természetesen próbálkozom még, biztos lesz ez még jobb is. :) Köszi, hogy írtál.

adott pontszám: 4,5
2007. január 15. | 21:02 | Krizzzti

nagyon remek kis vízcseppes növényes képek vannak az oldalon, a legtöbb talán pearl13-tól és azok aztán fantasztikusan vannak kivitelezve. ezt nem érzem túl jól megvilágítottnak, és a cseppek is lehetnének élesebbek. viszont a levél textúráját szinte tapintani lehet (az nagyon tetszik) nem tudom jó-e a sárga háttér... lehet homogénebb kéne, egyszerűbb, hidegebb... biztosan érdemes próbálkozni. üdv

naraku válasza:
Köszi, bár a megvilágítást próbáltam nem túlerőltetni, mert a lényeg, hogy a lomb mélyén (a sötétben) egy levélen lévő csepek sokaságát akarom megmutatni, akiknek ez a kb. félcentis bonsai levél is hatalmas nagy. A sárga hátteret azért próbáltam odatenni, hogy azt mutassa kinn a lombokon túl világos van, csak itt van sötét. de megpróbálom kicsit világosabban is, hátha úgy jobb lesz. Köszi, hogy értékelted a képem.