BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,18
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. január 11. 09:52
  • érzékenység: 100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Vas megye
Rögös út a kiserdőhöz

Csakis nagyban erdemes nezni, a fekete hatter miatt (is).  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,2
2007. január 17. | 20:25 | Viszlo4

Hello tetszik az elképzelés de engem igazábol zavar egy picit a sarkai sötétitése olyan mintha vignettálna jobban el tudnám képzelni FF-ben de akkor oda lennének a szép élénk szinek de viszont hangulatosabb lenne talán, de ez csak egy meglátás egy kezdőtöl.További sok sikert.

Xray__ válasza:
ja, vignettalas direkt, es direkten eros is, a FF-et pobalta a, potn ezert amit mondasz, de nagyon hianyzanak a szinek, nekem az nagyon teccik, ugy nagyon lapos lenne.

adott pontszám: 4,5
2007. január 11. | 21:04 | Big Blaster

Nagyon jó példa ez a kép arra, hogy nem kell ahhoz exotikus táj, hogy hatásos, szép természet fotót készítsen az ember.

Nagyon szépen harmonizálnak egymással a meleg föld színek és az élénk kék égbolt. Szerintem nagyon hangulatos a kép. Az út tényleg vezeti a tekintetet a távoli facsoport felé. Az embernek kedve lenne rálépni és elsétálni oda. A szerkesztés szerintem jó lett.

Egyedül annyi hibát találtam, hogy a horizont nem lett vízszintes. Ezért a pontlevonás.

Másik apróság, hogy a képek sarkai erősen sötétednek, de gondolom, hogy ez tudatos volt és engem nem zavar igazán, de lehet, hogy másnak nem fog tetszeni.

Xray__ válasza:
Hmm, vignettalas sokaknak ne teccik, valoban direkt, a tul tag latokor miatt. Horizont a vizszntallitas miatt ilyen, panoramazok es ez igy azon az allvanyon beallitva sikeredett, a termeszet ilyen ;)
Koszi velemenyed

2007. január 11. | 14:08 | Kaviaar

A curves állítástól megváltozik az eredeti kép színe nem csak a kontraszt, és szaturáltabb is lesz! Ha az eredeti színeket meg szeretnéd tartani akkor az eredeti képet szín módban rakd a legfelső rétegre.

Xray__ válasza:
de ebbe brightness contrast van , meg level :(

adott pontszám: 4,2
2007. január 11. | 13:33 | tystoo

Tetszik is, meg nem is. Jó a színek elrendeződése a képen, csak az a fránya horizont zavaróan ferde. És talán jót tenne a képnek, ha egy hajszálnyit feljebb kerülne. Tetszik az átlóból induló S vonal. Milyen jó lett volna ott egy vadlesről fotózni!

adott pontszám: 4,5
2007. január 11. | 13:09 | torika83

Micsoda élénk színek!
Jó kompozíció,tetszik,hogya lulról fényképezted,így végeláthatatlannak tűnik a földes út.
Viszont szerintem sötét kicsit,és mintha dőlne!
Ezért nem 5 pontos!
További szép fényket!

adott pontszám: 4,5
2007. január 11. | 12:30 | kissendre

Eleve elfogúlt vagyok a természetet a tájat bemutató képek iránt.Mindíg lenyűgözött a nagy szabad térségek látványa.Itt ugyan éppen a középpont felé terelődik a tekintet a kifelé sötétedő szélek miatt. De azt hiszem az út miatt ez indokólt.Szépek a színei is,illetve az út ,a föld meleg barna színe tetszik. Viszonot az ég mintha "túl kék ,, lenne.Ezen kívű jó képnek tartom.További jó fotózást. Üdvözletem.

Xray__ válasza:
Hat a sotetedes miatt szaturalodhatott el, mert nincs tobb huzva rajta.

adott pontszám: 4
2007. január 11. | 12:30 | rajli

Nagyon tetszik a kép alsó kétharmada. Gyönyörű meleg színek, jó kontraszt és szép részletek. Az ég az én véleményem szerint nem igazán illik a képhez, túl szaturáltnak érzem. Ez egyéni ízlés, ezért nem is vonok le. Ami viszont lerontja a képet, az a túl erős vignettálás a sarkokban. Gondolom a tekintet terelése volt a célod, de itt ez túl durvára sikerült.
Gratulálok: Laci

Xray__ válasza:
A cel tenlyeg az volt amugy nagyon tag latvany lenne, semmitmondoan :(

adott pontszám: 4
2007. január 11. | 11:23 | Kaviaar

A részletek megvannak az alja a meleg színvilággal, a délutáni téli lapos fényekkel és árnyékokkal tetszik, itt a mély/középtónusokban megvan a megfelelő kontraszt is.
Az égen a kékek tónusai, ill a horizon környéki magentás beütés ezzel a durva szaturáció emeléssel nagyon nem tetszik. Ez viszont teljesen szubjektív, lehet ilyen depis/nyomott/fura színvilágú képet akartál készíteni ezért pontozásba nem számolom hogy nekem nem jön be a diszharmónia a kép alja és teteje között a kategória meg nem érdekel.

Kicsit üres a kép de ez végül is harmonizál a fentebb leírtakkal. Az utat jól beleszerkesztetted, a szántás és a füves rész szépen osztja a képet, a középre rakott horizont miatt nyugis látvány. A kicsit ferdén futó töltés/gát miatt persze lehet majd vki elkezd a horizon dőléséről hülyeségeket irkálni de lényegtelen, gondolom nagyobb méretben kijönne jobban hogy mit is látunk.

Az erős mű vignetta viszont határozottan kárára vált a képnek. Nagyon nagy átmenettel és nagyon erősen csináltad, emiatt még viszonylag középen elhelyezkedő felhő is a szép kontrasztos fehérből nyomott szürkébe ment átt, meg úgy alapban nem sikerült egy igazi objektív vignettálás arányait eltalálnod. Én is estem már ebbe a hibába amúgy, és közben áttértékeltem ezt is magamban. Ha valami utómunka látványosan látható a képen és elveszi a képről a figyelmet akkor az szerintem rossz. Itt szerintem egy horizontális kifutás jót tenne a képnek nem kellene ezzel a vad vignettával ennyire bezárni a szélein.

Xray__ válasza:
szaturacios emeles? hmmm. nincs rajta, vagyis a raw nem az alap -1es hanem 0-as.
Igen masnak is a vignetta nem teccett, en direkt a "szuklatasra" probalom eroltetni a nezot evvel, mert amugy sajnos nagyno kifuto tag latomezosnek tunik.
koszi a hosszab indkolasod, megha a szubjektivit reszekkel nem teljesen ertek egyet, de mindenkeppen elgondolkodtato.
Udv.:
Xray
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2007. január 11. | 10:37 | larongit

Tetszik ezaz ismerősnek tűnő táj (mintha szigetközi lenne). Eleinte kicsit gyanakodtam a keretező feketés folt miatt (hátha a nagylátószög nem értékelte volna a fényellenzőt) de most betudom egy tudatos effektnek.
Szépek a színek (természet+gép+fotós munkája)

Xray__ válasza:
koszonom, orulok hogy teccik! Vignettalas kicsit olyan szemmegvezeto.

adott pontszám: 4,8
2007. január 11. | 10:15 | melis82

Tetszik a kép egyszerűsége, csodásak a szinek, sőt valójában a szinek éltetik a képet, épp ezért nem tartom helyénvalónak a vignáttálást, hiszen nincs a képen vaamilyen központi téma, amit igy kéne kiemelni.

Xray__ válasza:
De az ut ahova vezet... az nem eleg? Vignettalas nelkul nagyon "tag" lenne a kep, nem emelne ki a célt.
koszi