BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,87
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. január 8. 21:46
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Szép Álom!

Utómunkálat nélküli, teljesen nyers kép! Várom, az őszinte építő kritikákat! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. február 7. | 13:15 | seman

Jó kép lenne ez, csak a háttér egyszerűen szörnyű. Nem akarlak megbántani, de gyűrött lepedőket fellógatni igénytelen. Ne rontsd el a képeidet ilyesmikkel, tiszteld ennyire a saját munkádat! Az ötlet nagyon jó, komolyan modom vérzik a szívem a kivitelezés miatt. A modell arckifejezése remek. Az ölet kreatív. Tessék megcsinálni újra valami normális háttérrel, meg padlóval, különben megharagszom! :D

adott pontszám: 1
2007. február 5. | 17:34 | starangel

Nem értem a kategóriát!!!
Nagyon csúnyán megmunkált kép. Ha ezt egyáltalán lehet megmunkáltnak nevezni!
Nagyon bátor vagy,hogy felmerted ide tenni!

adott pontszám: 3
2007. január 25. | 16:47 | pusidave

ötletnek nagyon jó, és nem is lenne rossz fotó. Én a hátteren változtattam volna. Ne mtúl szerencsés hogy ennyire látszik. A hátteret messzebb kellett volna vinni az alanytól, akkor már nem lenne ilyen éles. Ha még így is látszik, akkor a háttérre irányítasz 1-2 lámpát, és attól egy picit ki fog égni. Egyébként én a fotózások előtt, mindig vasalok kb egy fél órát. Nekem is ilyen háttereim vannak, és nekem is sok bajom volt ezekkel. Tehát ajánlani tudom a vasalást, hogy ne leygen ilyen gyűrődött. Vagy esetleg ha tudsz sszerezni papír hátteret, az még jobb. Sztem megér mégyegy fotót, így tovább. üdv

adott pontszám: 1
2007. január 25. | 12:18 | fotosati

A nyersesség veszi el az erejét, mert kompozíciója sajnos nincs is. A lila pántlika félúton eltűnik, a modell arca borzalmasan túlvilágított, a drapéria féloldali varrása zavaró. Ennyi öröm egy fehéren izzózó műanyag fotelben? Próbáltál már ilyen pózban elaludni? Sajnos kár volt a műteremért.

2007. január 10. | 19:42 | csaba951

Helyes, én drukkolok! A következő, biztos jobb lesz!

2007. január 10. | 13:28 | másikvanek

nem is a ruhával van baj, hanem ehhez a képhez (ehhez a pózhoz) valami ledérebb öltözék illik...
Egyébként a ruha nagyon szép, gratulálok hozzá!
Üdv.
másikvanek

krimix válasza:
Köszike :)

adott pontszám: 2,5
2007. január 9. | 23:18 | BenKee79

Hát divat kategóriában nyers kép nagyon merész dolog lenne. 2 lehetőséged van, vagy nagyon profi az előkészűlet és mindent annyira átrágsz és tudatosan alkotsz meg hogy minden stimmeljen és ne kelljen retusálni. Ehhez profizmus kell és nagyon jó csapat és nagy gyakorlat. Sajnos ez itt nincs meg. Így ráfért volna az utómunka. Technikailag is vannak vele gondok, hibák, az arc kiégett pl. A divat kategóriában megintcsak merész mert valahogy pont az hiányzik a képből ami divatfotóvá teszi. Az élességgel is vannak gondok. Persze látom korlátozottak a lehetőségek, persze nem jelenthet gondot hiszen nem a gép készíti a fotó ő csak rögzíti amit te alkotsz. Talán egy szűkebb vágással ez a téma használható lenne, ahogy az arc fekszik a fotelban. Persze az inkább portré kategória felé kacsingatna. Várjuk a következő fotódat, kitartás. A munka meghozza gyömölcsét!

krimix válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy ha valaki lát benne fantáziát! :)

2007. január 9. | 17:09 | kesztió

Nacsak! Mért nem teszed fel a bemutatkozó (önarc)képedet is? Ha nagyban is olyan jól mutat, mint kicsiben, megadnám rá az 5 pontot... :)))

krimix válasza:
Köszike, kipróbálom! :)

adott pontszám: 4
2007. január 9. | 17:07 | kesztió

Ötlet kiváló! A kivitelezés viszont hagy némi kívánnivalót maga után.
1. A beégés hiába funkcionális, ha az előtérben levő kéz nagyon csúnya. Az arcnál viszont ügyesen oldottad meg a fényeket.
2. Álom ide vagy oda, egy kis kontraszt/színtelítesség még elfért volna.
3. A kép bal fele elég kiábrándító, nem illeszkedik a jobb sejtelmességéhez, rossz a két darabból összerakott háttér. Vágni kellett volna vagy másképp komponálni.

Ha tisztességesen, papírforma szerint pontozunk, nem ér 4 pontot a képed, de nekem tetszik annyira, hogy megelőlegezzem. :)
Sok sikert a továbbiakban!

krimix válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
Egyébként ez a kép, kb. 1 éve készült, de valahogy nekem sokkal jobban tetszenek a régi képeim! :) Bár tény, hogy amióta ide fel vagyok regisztrálva, a sok kritikával sokat tanultam!
Szóval köszönöm mindenkinek!

adott pontszám: 2,5
2007. január 9. | 15:35 | pipe dreams

az ötlet tetszik, de a megvalósítás lehetne jobb is. a fehér rész teljesen beégett. ezenkívűl sztem hamár ezt így kitaláltad nyugodtan csinálhatnál vele egy-két dolgot ps-ben,hogy érdekesebb legyen a kép. sztem próbáld meg, mert az ötlet tényleg jó!!

krimix válasza:
Nagyon köszönöm a kritikát!

adott pontszám: 3
2007. január 9. | 13:38 | z.tischler

Amikor arra gondoltál, hogy jó ötlet ráfektetni a modelled a fő fényforrásra, ott volt az első rossz lépés. Mivel a főfénynek nem az a szerepe, hogy látsd a képen, hanem az, hogy megadja a kellő térézet alapját. Nos akkor el is értem a legfőbb problémához. Mivel nem használtál más fényt és a főfényed szinte ki is égette a lány arcának legalább egy harmadát, a kpnek alig van látható, érezhető tere. A főfényt tőled balra, vagy jobbra a fejed fölé kellett volna tenni, majd ha ilen fényviszonyokat szeretnél elérni, akkor segédfényekkel lehet alakítani a kompozíciót. Tehát sokkal lágyabb világítás kellene a modell arcára és derítés, valamit árnyékok/ persze szintén lágyak/ a kép többi részére. Jó az ötlet, csak a kivitelezést kicsit elkapkodtad....

krimix válasza:
Most így végig gondolva a néző szemszögéből, teljesen igazad van!
Bár ezt a képet pillanat képnek is berakhattam volna! Az az igazság, hogy az eredetileg nem én fektettem a modellt a fotelre, hanem csak előtte térdelt - majd felrakom azt a képet is - , viszont Judit elfáradt és lefeküdt. Olyan édes volt, hogy megörökítettem! :)
Tény, hogy így elúsztak a fényviszonyok, de érzelmileg nekem sokat jelent ez a kép. Ezért ezt raktam fel elösször!
Bár tudom, hogy 1000 hibát is fel lehetne fedezni rajta, mivel kezdő vagyok! :)
De köszönöm szépen a bíztatást! :)

adott pontszám: 3,5
2007. január 9. | 11:13 | másikvanek

Őszinte leszek! Ez így nem szép, de nem sok kéne hozzá hogy egy klassz kép legyen belőle.
1. a háttér és a padló borzalmas azzal a gyűrött lepedővel.
2.nem tudom mi az a fénylő valami amin az arc fekszik, de jó. Viszont a bal kezét ki kéne onnan szedni, mert csak rontja a hatást.
3. a högy öltözéke nem az igazi, különösen a sarkaira ráhúzott nadrággal. Ruha nélkül talán vagy valami fehérneműben el tudom képzelni.
Egyszóval remek képet lehetne kihozni belőle kis odatfigyeléssel.
remélem újrafotózod és bemutatod nekünk! Hajrá!
Grat.
Üdv.
másikvanek

krimix válasza:
Köszönöm szépen a tippeket!
A ruha egyébként saját tervezés, saját varrás. :)

adott pontszám: 3
2007. január 9. | 09:48 | csaba951

Ez nem lenne rossz kép. Itt tudatosnak vélem a kiégett felületet, ezt nem rovom fel hibának.
De: a kép zajos. A háttérnek felrakott lepedő rettenetesen illúzióromboló.
A lány lábán az összegyűrt nadrág sem túl esztétikus.
Ez így szerintem, felfelé kerekítve: 3.

krimix válasza:
Köszike a felfelé kerekítést! :)
A háttér tény hogy nagyon-nagyon gázos, de eszközök hiányában csak ennyit tudtam kihozni háttérnek! :)
A lepedőimet! Ami azt illeti vonz ez a világ, és valahol el kell kezdeni. De nem fogom azért feladni, mert nincsen jó hátterem. Majd lesz! :) És akkor teljes szívvel-lélekkel és bizakodóan fogom feltölteni a képeimet! :)
Köszike a kritikát!

adott pontszám: 1
2007. január 9. | 08:36 | dclxvi

Úgy gondolom, hogy ezzel a világítással képtelenség jó fotót csinálni, mert a test fényforrás felöli része tuti, hogy nagyon túlexponált részlettelen lesz.
Persze ez lehet szándékos, viszont a háttér nagyon rendezetlen, túl közel van a modellhez és úgy érzem, jobb lenne, ha egyáltalán nem látszódna.
Szerintem ez így nem igazán jó, nekem nem tetszik.

krimix válasza:
Köszönöm a véleményt! Most, hogy mondod, lehet, hogy tényleg közel van a modell a háttérhez. De sajna kicsi a szobám :(
Na de majd legközelebb, rá sem fogsz ismerni az új fotóimra!
Igyekszem elraktározni ezt a sok tanácsot és okulni belőle!
Köszike a kritikát!

2007. január 9. | 07:02 | c0y0te

Eddig ez a legjobb, de még mindig nem az igazi. Kreatív vagy, csak a technikai tudásod kevés. Ajánlom, hogy szerezz be egy nagyobb tudással rendelkező gépet, és kattingass sokat, próbáld kitapasztalni, hogy milyen fajta megvilágítás talál egyes témákhoz, mikor és mennyi fény kell, hogy kihangsúlyozzon egy témát, anélkül, hogy elrontaná. Ja és a digitális gépek esetében sajna szinte mindig kötelező az utómunka. A glamour-divat kategóriákban rengeteg nagyszerű munka található, nézegesd azokat, olvasd el a véleményeket, jó forrás lehet a technikai alaphoz.

krimix válasza:
Így igaz, sokat nézegetek! :)
Köszönöm a segítséget!

adott pontszám: 3
2007. január 9. | 01:01 | rokamesz

töröltél egy képet, mintha láttam volna valami függönyöset is...de most nem találom.
Érdemes kerülni a pontszerű fények, ilyen közelről, közvetlenül való alkalmazását. egy fényforrás ha pontszerű...minnél távolabb kerül...annál kevésbé lesz pontszerű hatása a témán....
teljesen agyonüti a képet, ez a fényforrás, még a rendkívülinek is mondható.
nagyon sok tudatosság van benne, ami tetszik, pláne az előző után, de még sok mindennek kell kiforrnia benned. nem kerülendő, nem tucatfotó, marad a tudatos, kreatív...hamár vannak a feliratok, a pontok mellett

krimix válasza:
Hehe, köszike! :)
Ez a pontszerűség szöget ütött bennem!
Itt most elrontotta a képet, finomítani kellett volna, de valahogy nekem tetszenek ezek az erős kontrasztos képek. Nem tudom, hogy miért!
Talán esetleg más témában lehetne kamatoztatni?

adott pontszám: 3
2007. január 8. | 23:42 | trombone

Sajnos nem nagyon foglalkoztál a környezettell. Látszik az akarat, de elég hanyagnak mondanám. Nem szép ahogy gyűrődik a háttér textilje kár, hogy látszódik az összeillesztés, az előtérben is gyűrődik az anyag. Nem is igazán értem a kép lényegét, bár ez lehet, hogy az én szegénységem.

krimix válasza:
Nem vagy szegény! :) Dőőt!
De sajna a hálószobámból csupán ennyit tudtam kihozni! :)
Tetőtérben van a szobám, és a fal csúnya + tele van a rajzaimmal! Ezért el kellett rejtenem, de csak lepedő állt rendelkezésemre! :)
No, majd legközelebb!
Köszike a véleményt!

2007. január 8. | 23:14 | Wendler6

Nem kelene pontozhatová teni ,és akor csak véleményeket irnak,ha irnak ! Bocsi ha szigorú voltam .

krimix válasza:
dehogy is! fontos mindenki véleménye! :)
direkt raktam pontozhatóvá, mivel még csak fejlődés korszakában vagyok! így jobban és gyorsabban fogok fejlődni!
köszike mgegyszer, és ez a köszönet őszinte, nem csak odanyögött! :))

adott pontszám: 3,5
2007. január 8. | 22:56 | julesdex

Érdekes kép, a hangulata is megragadó.
Nagy kr hogy utómunka nélkül tetted fel.
Illetve expózás során mindenképpen szükségesnek éreztem volna némi alexpót.
Nem is keveset. szerintem -1,5 körül lenne jó a megvilágítás.
Szerintem éredemes lenne foglalkozni az ötlettel.
A testartás egy kicsit lehetne oldotabb.
Nem rossz próbálkozás, de javítandó.
julesdex

krimix válasza:
Köszike az észrevételt! Jó ötlet!

adott pontszám: 4
2007. január 8. | 22:36 | gpalmai

Szia! Nekem tetszik a kép, jó az elgondolás, csak a kivitelezéssel vannak gondok! A fényforrás, illetve a lány arca kiégett! Ez kicsit elrontja a képet! Az élességen is lehetne mit javítani, de a kompozíció jó! További szép képeket!

krimix válasza:
Nagyon köszönöm az értékelést!
Hát, igen, van még mit gyakorolni!

adott pontszám: 1
2007. január 8. | 22:31 | Wendler6

Szia, az ötlet elfogadható, de a megvalósítás már nem annyira, a modell földön lévő keze, ami látszik belőle, nem igazán nyerő, az erős fény miatt elégé kiégett a kép néhol, a hátérben a fehér vásznon a csík nagyon csúnya, a cím szerint álom a mi eben a formában nem igazán nyerő szerintem.

krimix válasza:
Nos, igen... otthon nehéz megvalósítani a műtermi légteret, de megtettem amit lehetett! :) Mint írtam nyers kép, tehát feldolgozás elötti.
De igazad van, természetesen!
ÉN is látom a hibákat, de ez még egy korai zsenge!
Köszike mégegyszer!

adott pontszám: 3
2007. január 8. | 22:20 | ecsibi

Szvsz ezt a képet akaposan meg kellene vágni, és kicsit másképp tálalni. Így nagyon esetlen, természetellenes, csinált a modell póza. Nem álmodik, csak úgy csinál. Szerintem vágd meg úgy, hogy csak a karja legyen benne - bár kicsit furcsa, lebegős lesz, de a fény az arcán elviszi. A háttér lepedői is nagyon zavaróak, ha a gyűrődéseket nem is nézem, az illesztés mindenképpen.
Szóval, szvsz javítandó.

krimix válasza:
köszönöm szépen a hozzá szólást!

adott pontszám: 3
2007. január 8. | 22:07 | timea.rus

az ötlet szerintem nagyon jó, a probléma az hogy túl égett a kép, a helyedben állitané a retesznyiláson, esetleg az expozicio hosszán, hátha kontrasztosabb lesz.sok sikert!

krimix válasza:
nagyon köszönöm az észrevételt!