BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,66
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. december 18. 09:45
  • objektív: Canon EF-S 18-55 mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
"Szerelem, élet, halál..."

"előbb utóbb valamelyik lekaszál" nemfiam emlékére. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. január 16. | 10:47 | Zoran_2

Ja. Köszi a kreditet. :-)

mifene válasza:
Ne köszönd. Ha egy értékelést hasznosnak találsz, adhatsz rá kreditet - ami nem a te kreditjeidet csökkenti.

2007. január 16. | 10:43 | Zoran_2

További jó alkotást. Z.

mifene válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4,2
2007. január 16. | 10:15 | Zoran_2

Nem is tudom ötletes-e, vagy morbid; vagy mindkettő. Hogy ez hogyan jutott eszedbe? Akár morbid, akár nem az ötlet az valami hihetetlen jó. Én esetelg valami tartóba raktam volna az üvegeket, és másfajta hátteret tettem volna, főleg a harmadik - a halál - miatt. És keretet is valami neutrálba tettem volna mert ez a halált szimbolizálja csak. Az ötlethez mégegyszer gratulálok. Z.

mifene válasza:
Köszönöm!
(Régről van az ötlet, sok-sok megvalósítás járt a fejemben. 2006 november végén történ valami, ami az üres ötletet számomra hirtelen aktuálissá tette.
Nem tudtam tovább a fejemben tartani, kedvem sem volt a jobb kidolgozáshoz, csak el kellett engednem, ne járjon körbe a többi képötletemmel. Ez mentegetőzés, tudom haszontalan.
De van olyan képötlet, ami már több mint három éve a fejemben van, azt még viszem tovább, hátha lesz egyszer bátorságom elkészíteni.)
Köszönöm amit írtál, valóban van több féle megoldás is erre az ötletre.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2007. január 15. | 19:20 | Cpt_Hun

Rendkívül eredeti és ötletes! 3 generáció egymás mellett, a jövő, jelen és múlt. Klassz.

mifene válasza:
Köszönöm!

2006. december 18. | 16:58 | Platypus

Megtiszteltetés. Üvegszemet diliboltban keresnék. Mostanában nem láttam egyet sem, de kizárt hogy mind csődbe ment volna. Szénport/tablettát pedig árulnak patikában, szegény csirkecombnak elképzelni se tudok rosszabb sorsot.
És persze köszönöm a kredited.

mifene válasza:
A kredit inygenesen adható, nem tőlem vonódik le (de ha onnan vonnák le, akkor se lenne nagy baj, most van majd 46 kreditem). Tényleg hasznosnak találtam, amit írtál.
(Szerintem minden kritika/vélemény hasznos, ha megemlít legalább egy hibát.)

2006. december 18. | 16:48 | Platypus

Ezer forint alatt lehet olyan művért beszerezni, hogy még alvad is a bőrön. Pesten az Ó utcában van egy elszállt sminkbolt, ott kapható, ha maximalista akarsz lenni. A feketének én szénport raktam volna, bár fekete háttéren nem feltétlenül látszik sok belőle. Ami a gumidugót illeti, az egészségesnél több dugaszolt kémcsövet látok, a 30 évnél fiatalabbak jobban néznek ki. Ebben legalább nincs muslica...

mifene válasza:
A tippet köszönöm, van egy kifordult kép fél éve a fejemben. Na ahoz tényleg kell egy kicsit olyan vér, ami hasonlóan viselkedik.
Üvegszemet nem tudod, hol lehet beszerezni?
A dugókat egy olyan ismerős adta, aki vérlaborban vagy hol dolgozik, ők ilyet használnak.
HA veszem a fáradtságot, hogy jobban elkészítsem, neked fogom ajánlani az ötletek miatt. (Gondolkodtam a harmadik kémcső tartalmán sokat, terveztem is, elégetek egy csirkecombot és a keletkezett hamut és csontszilánkokat használom, de az égő hús nagyon rossz szagú.)

adott pontszám: 5
2006. december 18. | 16:46 | Goethe_

Nekem tetszik! Eredeti kép! Érdekes látásmódra vall. Gratulálok!
Üdv.

mifene válasza:
Köszönöm!

2006. december 18. | 16:32 | Platypus

Elolvastam miket válaszoltál az értékelésekre, lehet hogy monitorcserére szorulok... A fekete bársony mindenképpen szimpatikusabb háttér lenne, a középsőbe meg javaslom az eperszörpöt.

mifene válasza:
Kösz. Régi gondom, hogy nem tudom mivel kellene a vért helyetesítenem, ami még hasonlít is színben.
A röhej csak az, hogy blondel (Azt hiszem így hívják azt a cikornyás aranyozott keretet) keretem még van is otthon, a bársonyt meg amúgy is jó lenne beszerezni.
:-)

adott pontszám: 4
2006. december 18. | 16:28 | Platypus

Öh. Érdekes. Erre szoktam azt mondani, hogy művészi, és inkább hagyom a fenébe. Lefotóztál 3 kémcsövet ronda gumidugókkal, egy csúf piszokmintás munkalapon. A középső inkább látszik permanganátnak, mint vérnek. De az ötletességet tisztelem, és nagyjából félre tudom tenni a munkalapok és gumidugók iránt érzett ellenszenvem. Talán lefotózhatnád szebb dugóval, más háttérrel. A harmadik kémcső tartalmát elárulhatnád.

mifene válasza:
Igazad van, a vérszerű anyag tényleg nem sikerült a legjobban. Próbáltam a málnaaromát olajjal + liszttel elkeverni -színre jó volt, de nem oldódott az aroma, csak elkeveredett. (Mondjuk a látvány érdekes, lehet egyszer lefényképezem majd.)
A ronda gumidugók azért ilyenek, mert ilyet használnak a kémcsövek lezárására.
A hátteret is meg tudnám magyarázni, de abban is igazad van. Tényleg ronda. (Ez egy szürke szivacs, amivel a törékeny izéket szokták szállítani.)
A harmadik kémcső tartalma föld. Ide igazán por kellett volna, de nem volt kedvem szétszedni a porszívót és a porzságból port bányászni.
Köszönöm, hogy bár hagyhattad volna a fenébe, mégis írtál rá. Amit írtál az hasznos.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2006. december 18. | 14:17 | Bbt.

Szintén köszönöm a nagylelkű értékelés értékelést!
:)

mifene válasza:
Nem kerül semmibe, te pedig vetted a fáradtságot, hogy jól és pontosan leírd a hibákat.

2006. december 18. | 13:45 | z.tischler

Köszönöm a kreditet, bár nem hiszem, hogy megérdemeltem volna, főleg, hogy nem látjuk ugyanúgy a témát és használni sem fogod az észrevételeimet. nagylelkű vagy:-)

mifene válasza:
Nem biztos. Amit írtál jó szándákulag írtad és lehet, jól is látod. Attól, hogy én még mást gondolok nem lesz automatikusan igazam.

adott pontszám: 4
2006. december 18. | 13:33 | z.tischler

Az 5let kolosszális, csak valahogy hiányzik a kép tere. Nem látom a közelt és a távolt. Kissé lapos a kép. A térnek csak egy síkját használod a képen :-( Próbáld meg eltolni a tárgyakat térben és játszani a mélységélességgel, hátha hatásosoabb lesz a kompozíciód. Érdemes lenne próbálgatni, mert mint már említettem, az ötlet nagyon jó és elgondolkodtató.

mifene válasza:
JAj, nem örülök annak amit írsz. Nincs itt értelme a mélységélességnek, ez ilyen lapos. Egyszerre a három kémcső, közhelyek egybegyűrve címnek, mind fontos, és pont ugyanakkora.
e haragudj meg, örülök annak hogy írtál és biztos sokat lehetne játszani. Ennek a képnek a gondolatát majd fél éve hordom magamban, és tudom, csak összecsaptam.
De már annyira bántott, nem tudtam tovább a fejemben hordani, így ez lett belöle.

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2006. december 18. | 13:27 | Főnixdal

Nem tudom, hol láthattad meg ezt a kompozíciót, esetleg magad készítetted, de megdöbbentő és különös kép.
Fotótechnikailag lehetne sokat javítani rajta, élesebb, jobban megvilágított képcsövek, de nem tudom, milyenek voltak a viszonyok, mi volt a lehetőség.
A gondolatsor mindenképpen értékelendő.
Ha lenne rá lehetőség, középre tenném a szerelem fiolát.
Grat!
Főnix

mifene válasza:
Régóta szeretem azt a dalt, ami a címet adja. Egyszer fülembe mászott, és egész nap ott zümmögöt. Gondolkodtam, hogy tudnám képre fordítani. Akkor jött az ötlet a három képmcsővel, de még nem tudtam, hogy helyezzem el. Az első terv szerint egy iskola szertárában a kémcsőtartóban ottfelejtve lett volna a kép. De utánajárni lusta voltam, így maradt a fejemben. Gondoltam esetleg aranyozott blondel keretbe fekete bársonyt teszek, és arra erősítem fel a három kémcsövet. Végül kaptunk valami technikai kütyüt és annak a csomagolását használtam fel.
A cím nem változott közben, de most már lehetne akár ez is: "Mindent fiamról". Ezért is nem szántam több időt rá, örültem, hogy végre kitehetem a fejemből, nem fog ott körbejárni.

adott pontszám: 4,5
2006. december 18. | 13:10 | GADA

Szia! Nagyon tetszik az ötlet, egész beleborzong az ember. Különösen az utolsó kémcső tartalmába. Ez nálam egy egész pontot dob rajta.
Engem kicsit zavar a kompozícióban, hogy hamár egy beállított képrről van szó, az a bizonyos harmadik a jobb szélen másképp áll, mint a másik kettő

mifene válasza:
Köszönöm!
Igen, nem sikerült egyenesre vágnom a szivacsot, és nem vagyok olyan jó Gimp-ben, hogy kijavítsam.

2006. december 18. | 11:59 | pasztiz

Én azt hiszem értem :) Spermium, vér és hamu? Kár, hogy a "vér" és a "hamu" rajta maradt a kémcsövek oldalán. Ez a szivacs háttér nem az igazi. Talán úgy is jó lett volna, ha növekszik a szint a kémcsövekben. Több vér, mégtöbb hamu. Egyébként nekem tetszik.

mifene válasza:
Köszönöm!
A megfejtés helyes.
A háttér azért ilyen, mert egy dobozban vannak. Gondolkodtam olyan verzión, ahol egy kéz tartja a dobozt, és látszok rajta én is.
Próbáltam letörölni, de nem volt kémcső tisztitására alkalmas eszköz, így rajta maradt. Valójában egy régi ötletet próbáltam ki, mennyire működik, de rá kellett jönnöm, nem tudnám ettől a vázlattól jobban kivitelezni. Így felraktam, és várom, mennyien írnak rá bármit is.
:-)

adott pontszám: 4
2006. december 18. | 10:54 | Bbt.

A mondanivalót nem értem, de ez az én szegénységi bizonyítványom, úgyhogy maradnék a technikai részénél.
Úgy érzem igen szerencsétlen a háttérválasztás. Túlságosan dominál, kicsit elnyomja magát a témát, nem jön át a kémcső tartalma.
A szerkesztés OK, de a jobboldali kémcső pont annyira ferde, amennyire nem kéne.
A baloldali kémcső mintha oda lenne vágva. Ez nem baj, de jó lenne, ha nem ütne el.
Szerintem jó lenne újrafotózni ezeket figyelembe véve.

mifene válasza:
Köszönöm!
Igen, újra kellen fotózni, de nincs hozzá kedvvem. Régóta a fejemben volt ez a kép, de amikor elkészült, láttam, inkább napokat tölthetnék el a kép elkészítésével, mire minden a helyére kerülne, mint órákat.
De akkor sem biztos, hogy maga a cím egyértelművé tenné a kémcsövek tartalmát.
A jobb oldali kémcső tényleg ferde, ez tényleg baj.
A bal oldali nincs odavágva, a tartalma miatt ennyire furcsán fehér. (A kémcsövek tartalma balról jobbra : Babaszappan, málnaaroma, virágföld. De csak azért, mert ezek áltak az általam elképzelt anyagokhoz állagban és színben a legközelebb.)
A képpel kapcsolatos tervek közt szerepelt másféle kompozició is, ezért ilyen a háttér. Most már tudom, talán fekete bársonyra kellett volna felraknom és pausz papirokkal takarni a világítást, ne csillogjanak annyira a képcsövek.

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.