BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,73
KATEGÓRIA: koncert - színpad
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. november 29. 08:52
  • érzékenység: ISO200
  • fókusztávolság: 140 mm
  • objektív: 28-140 mm
  • rekeszérték: f/4
  • zársebesség: 1/60
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: KECSKEMÉT
Mindig magasabbra

30 éves Kecskemét Táncegyüttes, főpróba 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. augusztus 14. | 17:19 | kulcsarati

Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ennyire nem érted a viccet vagy csak ennyire jól csinálod.
A Knorr-bremse-s megjegyzésem is poén volt mivel épp ma rendeltem drótot a német kollégáimtól a Knorr-bremse-nek szállított termékünkhöz. Mivel felfigyeltem az e-mail címed alapján, hogy akár tudatlanul is de üzleti és termelési kapcsolatban vagyunk. Bár fogalmam sincs, hogy mit csinálsz a K.B.-nél.
Na szóval. Azért ennyire infantilisnek ne nézz, hogy lepontozom egy képed bosszúból. Azért az jól hangzik, hogy ide csak a hibásabb képeid rakod fel direkt :-)))
Küldj egy linket, hátha tényleg megnézném az "igazi" fotóidat.
Látószög:
Nem akartam mást megmutatni!!! Értsd már meg. Hogy neked onnan mi hiányzik az legalább annyira szubjektív, mint az hogy én mit komponálok oda! Most magyarázzam? Ok magyarázom:
A képen az ok a füst, az okozat a brutális, korábban sosem látott felhő. A gyár részletei pedig az okot hivatottak alátámasztani!
Na ennyi zanzásítva. Semmi keresni valója ott sem városnak, sem kerítésnek sem semmi másnak. Lehet tovább gondolni de nem kell mindent a néző szájába rágni, hogy szegény városlakók meg nyelik a füstöt naphosszat. Ezzel az erővel hiányolhatnád a komplett flórát, faunát.
És végezetül: Tudom, hogy nem akartad az átlagom rontani. Miért is akarnád? Pusztán az általad említett szubjektivitásra hivatkozva sosem szoktam vonni pontot! Hát ezért bökte a csőröm. De már nem böki. Komolyan.
Szóval kíváncsian várom a műértőknek szánt képeid bármilyen hivatkozását. Akár e-mailben is.
Üdv QQ

C8080WZ válasza:
OK :) küldöm

2008. augusztus 14. | 14:40 | kulcsarati

Nos.
Nem ego kérdése ez kedves Gusztáv.
Mindössze arról van szó, hogy (mondjuk ki) demegóg módon pontoztad. Adjál négyest vagy hármast vagy bánom is én mit, de azt ne azzal indokold, hogy Te másképp csináltad volna (álló formátumban)
Ez NAGYON KEVÉS!!!
Ha megnézted a képeim bizonyára feltűnt, hogy az Ecce Homo c. képemre kapott kritikák fájtak a legjobban, de javaslom olvasgass bele az eszmecserékbe. Bírom én az egyest is csak alátámasztva.
Így továbbra is csak ismételni tudom magam:
egy pont levonása az általad említett okra hivatkozva, indokolatlan. Nem tudom akceptálni. Akár az "egoból engedve" ki is vonathatnád a pontot. De tudod mit...
Mivel nyilván rájöttél, hogy ez már rég nem arról az egy rohadt pontról szól, legyen neked igazad...
További hasonlóan remek fotókat kívánok neked a jövőben mint ez a non plus ultra fotó.
Meg mint a többi.
Részemről befejeztem.
(Ja, és ezért direkt selejtes termékeket fogok gyártatni a Knorr-Bremse-nek :-))
Üdv QQ

C8080WZ válasza:
Én azért a négyeseknek is tudok örülni, nem vagyok a saját képeimtől beájulva, mivel ezek is csak amolyan amatőr munkák, sőt igazából ide csak főleg a picit hibásakat teszem fel. A jobbakat szakértői profi fotósaknak ajánlom. Van már néhány neves fotós újságban is! :)
Ja, a Knorr Bremse nem a tulajdonom így nem zavar, ha nem akarsz a beszállítójánál sokáig maradni.
Visszatérve a kérdéses fotóhoz: -az állított formátum nem csak azt jelenti számomra, hogy egyszerűen lemarad a jelenlegi képről valamely részlet, hanem hozzá adja, amit hiányolok. Méghozzá a kép alapját, azt a részt, amit levágtál, mondván ott úgy sincs semmi érdekes csak a kerítés. Nos, én ilyenkor olyan látószöget keresek, választok, amely lehetőséget ad a téma kiemelésére. Az általad választott kivágás valóban lehet tudatos, de számomra mégsem erősíti azt, amit meg akartál fogalmazni. Ez az, amit már említettem, hogy teljesen szubjektív dolog. Van akinél a technikai megoldás ugyan azt adja hozzá, van akinél nem. A napokban volt alkalmam olyan képzőművészekkel elmélkedni az alkotások szubjektív megítéléséről, akiknek éppen ez a lényeg. Olyan alkotásokat szeretnének készíteni, amelyekről a különböző szemlélőben különböző érzéseket váltanak ki. Lesz aki imádni fogja, lesz aki utálni és nem fontos megveszi-e, vagy kirakja-e a hálószoba falára. A fontos, hogy legyen hatása. Jól eltértem a témától, de szeretném, ha nem gondolnád, hogy azért adtam négyest mert le akartam rontani a képed átlagát. Én azokra a képekre adok példásat, amelyet én is ugyanúgy készítettem volna el, vagyis számomra azt adja át, amit én elvárok. Az olyan képek, amelyek nem állnak hozzám közel, vagyis én le sem nyomtam volna az exponáló gombot, egyáltalán nem értékelem. Lehet ez a gondolkozás nagyon demagóg, de hát nem vagyunk egyformák ilyennek is kell lenni…
Ui.: pontozz le egy amatőr képemet és küldök egy kreditet!

2008. augusztus 13. | 12:00 | kulcsarati

Nekem valami azt azt súgja, hogy szereted te a viccet csak nem érted.
Vagy baromi jól csinálod...
A kérésemet továbbra is fenntartom. Vonasd már ki légy szíves a pontodat az Ok és okozat képnél.
Baromira bántja a csőrömet, hogy ilyen demagógiával romlott le az átlaga. Pedig a te magvas véleményed előtt ötös volt a kép. Más esetben teszek a pontra de most baromira besavaztál a demagógiáddal.
Üdv

C8080WZ válasza:
Kedves Kulcsar Attila!
Most, hogy az összes véleményt átolvastam, látom, már eléggé \"besavazott\" hangulatban ért a én általam adott négyes. Én általában úgy pontozok, hogy próbálom a pontokhoz írt segítséget is figyelembe venni, így az 5-kiváló-tökéletes-példaértékű a 4-jó-egyedi-apró hibával a 3-tudatos-kreatív-de javítható a 2-elfogatható-unalmas-tucatfotó és az 1-gyenge-kerülendő-hibás út. No, a pontozási segédlet illetve a pontozási rendszer sem tökéletes, bár az évek során történtek javítások, de én továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy fotók értéklelése rendkívül szubjektív vagyis az értékelő személyes benyomásait is erősen tartalmazza. Sajnos velem is előfordul, hogy nem is tudom úgy megindokolni az értékelés eredményét, hogy azt maradéktalanul elfogadja a kép képkészítője, de ez is szubjektivitásba beletartozik. Én már azt is eredménynek tartom, ha sikerül felkeltenem más fotózás iránt érdeklődő figyelmét. Visszatérve a fotóra, én úgy érzem a kép számomra nem példaértékű, ismétlem számomra, vagyis ettől még másoknak lehet az, vagy éppen fordítva. Ha kicsit \"besavazott\" hangulatban akartam volna reagálni, akkor csak annyit írtam volna: aki nem képes elfogadni a képek szubjektív voltát és az ezzel járó nem csak tökéletes értékelést, az ne ide tegyen fel fotókat. Ezen a lapon a kredit kényszer miatt, teljesen természetes, hogy szét szedik a képeket és nem csak tökéletesnek vannak értékelve. Részletesebben erről a témáról olvashatunk a cikkek között is. (Győzd le az egódat! –részben)
További jó fényeket!
Hódi Gusztáv

2008. augusztus 12. | 22:58 | kulcsarati

ez is jó kép. különösen a rendezői bal oldali fiú vágása tetszik! de azért a jobb se rossz

C8080WZ válasza:
Hát a vágás nem éppen a legjobb, csak ez éppen így alakult. Nem volt több a fiúból kevesebb meg még rosszabb lett volna. :)

adott pontszám: 5
2006. december 28. | 21:26 | HeXa 666

Nekem nagyon teccik.! Jó a csávó aki nem ugrik és hogy nem középen van! Egyedül a szinek nem teccenek annyira, lehet hogy fekete-fehérben jobb lenne!

C8080WZ válasza:
Jó, megnézem FF-ben.

2006. december 28. | 17:36 | Kataldy

Szia, megint én vagyok. Most, hogy el tudtam olvasni a többi megjegyzést, látom, miért nem tudtál másképp vágni...Tehát a korábbi hozzászólásomból megmarad annyi, hogy "le a kalappal, és csak így tovább" : )
Kataldy

C8080WZ válasza:
:) Köszi

adott pontszám: 4
2006. december 28. | 16:52 | Kataldy

Mindenki tudja, milyen nagy kihívás mozgást jól fotózni egy sötét színházteremben. Én próbáltam, és az eredmény közel sem volt ilyen éles. Az arcokat mintha kivágtad volna, olyan jól sikerült őket 'megfagyasztani'. Nekem igazán csak a vágással van bajom - miért kellett lehagyni a jobb oldalon a srác fél karját-lábát, meg a bal oldalit kettéfűrészelni, ráadásul olyan jó, ahogy befele néz! Kompozíciós keretet adott volna. Ennyi. Mert egyébként le a kalappal, és csak így tovább.
Kataldy

C8080WZ válasza:
Köszönöm a véleményed, talán felrakom a szélesebbre vágott változatot, bár ott mindenkinek sikerült felhúznia a lábát.

adott pontszám: 5
2006. december 8. | 23:28 | eibmoz

A cím harmonizál a képpel ! A hangulata /akár lehetne elkapott pill. is / nagyon jó . Kiváncsi lennék mit szólnának az együtes tagjai ha látnák a képet , nézd a két lustát még ugrani sem tudnak ...:) Az első "lusta" szinte értetlenül áll - miért nem megy , a hátsó - elvagyok itt a tömegben úgysem látnak szökdécselek 1 kicsit , örüljenek...Bocsi , ha össze-visszákat írok , most ilyenek jutnak eszembe a fotót nézegetve. Minden jót

C8080WZ válasza:
Köszönöm a véleményt, valóban jót mulattak az együttes tagjai. Végül is ez volt a cél…

adott pontszám: 3
2006. november 30. | 19:55 | vargacsaba

Szerintem nem az igazi.
Láttam már sok táncfotót, azok nem ilyenek. Én inkább csak azt érzem, hogy örültél neki, hogy sikerült a táncosokat a levegőben elkapni, de egyéb értékét nem látom a képnek. A két szél esetleges vágása is ezt az érzést erősíti.
A háttérbe vetített kép sem emeli a kompozíció értékét.
És egy apróság, de erre is érdemes figyelni: a fekete háttéren van néhány fénylő pont, ezeket nem árt kiretusálni.
Üdv!

C8080WZ válasza:
Valóban örültem neki, hogy sikerült éppen jó pillanatban exponálni, de azt nem gondolom, hogy csak véletlen, hiszen csak erről a jelenetről is több jól elkapott kép készült, ráadásul olyan is, hogy a kép szélén sincs elvágva senki. Csakhogy a többi képen, mindenkinek sikerült felhúzni a lábát, így erre a képre esett a választásom, ráadásul nem módosítottam rajta semmit. Ja, a fénylő pontok azok a mikrofonok. Köszönöm a figyelmet.

adott pontszám: 4
2006. november 29. | 11:48 | atkaq

Fantsztikus.Nagyon jól elkaptad a pillanatot.Nagyon jól néz ki ahogy felugrás közben kaptad el a táncosokat.Kár hogy az a két táncosnak nem sikerült szinkronban lennie a többivel.Meg szerintem egy picit használhattál volna rövidebb záridőt mert főleg a középső fehér pólós úrnak eltünt a keze.További szép képeket

C8080WZ válasza:
Valóban kár, hogy nem lehetett teljesen kimerevíteni a mozgást, mivel nem használtam vakut és a színpadi fények, pedig nem engedtek rövidebb záridőt, továbbá az érzékenységet sem tudtam volna büntetlenül emelni, így is jó, hogy ISO200–nál nem lett annyira zajos. Egyébként, pedig pont azért ezt a képet választottam, mert van két táncos, akinek nem sikerült felhúznia a lábát, ezzel megbontja az egységet és így igazi próba hangulatot hoz a táncba, sőt talán az sem annyira nagy baj, hogy elmosódnak a kezek, hiszen ettől még jobban érezhető a mozgás sebessége. Köszönöm a figyelmet.

2006. november 29. | 10:44 | puruczki-2

Hát ezt még lehetne próbgálgatni...a táncot is, néhányan kilógnak...
:-)
fekete-fehérben és PS utómunkával (lighting effect alkalmazásával) lehetne fókuszálni valahová a képen, itt nincs hová...

C8080WZ válasza:
Igen én is sok-sok utómunkával próbáltam valamit összehozni, de végül is az eredeti kép mellett döntöttem, úgy éreztem, nem tudom már többet hozzáadni, retusálni vagyis kivenni meg nem akartam. Lehet, még dolgozom egy kicsit és a javított változatot is felrakom. Köszönöm a figyelmet.

adott pontszám: 5
2006. november 29. | 09:28 | blackthorncreative

Mi pont most ünnepeltük a Jászság Népi Együttes 35 évét. Úgy látszik mindenki most jubilál :)
A kép remek. Nem szokványos próbafotó (ha jól látom próbán volt). Érezhető és látható a mozgás. A két nyújtott lábon maradt ember pedig külön pluszt, dinamikát ad a képnek. Grat. Tetszik

Egy "hiba" azért észrevehető. A megfelezett alakok a széleknél. Lehet célszerűbb lett volna szélesebb látószöggel próbálkozni.

C8080WZ válasza:
Valóban a levágott alakokat nem ártott volna elkerülni, de a színpadon további szereplők is voltak még és azon a képen, ahol nagyobb látószöggel Őket is beveszem a képbe, túl aprók lesznek az alakok, sőt a nézőtér és a színházi kellékek is nagyon látszódnak. Ezért inkább ezt a képet választottam, hibáival együtt is, mert a két lelógó lábú táncos igazi próba hangulatot ad a témának. Köszi :)