BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,29
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. november 18. 22:42
Múlik

”Ballagva, lassan közelg - szívja kis görbe pipáját - füst-teli ég! Pelyhes ölü kicsi szüzek elpirulón mosolyognak, nyár vala itt! Bokrok homálya szitálgat, röppen a holló-sötét, ősz közeleg. Medve-alvások idénye! bundaszagú meleg Éden! jöjj, feledés! Pézsmaszagu puha álom, vágyom kerek kebeledre nagy aluvás! Harcok után pihenőre ... mint kit a tűzvihar tépett, s halad tovább. Viaszos esőkabátot, ködbe, viharba, előre - nincs pihenés! Emberi létünk halála, hogyha zizegve elönt a téli alom!” Vészi Endre: Tél elé  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2006. november 20. | 13:05 | ribizliszem

Szép vers, egy szép kép mellé, azonban nem együtt vannak, nem öleli át a szöveg a fotó hangulatát, inkább alátesz egy kicsit.
Jók az árnyak, de ha nem látom a címet és a kiegészítést, nem tudom, hogy már őszi alacsonya járó napot látok-e vagy csupán egy délutánt.
Szép elrendezés egyébként. talán a párt valahogy igényelném jobban látni, vagy egy csepp kontraszttal kihangúlyozni a testvonalaikat, merengő mozdulatukat

n0teasy válasza:
Egy nyár végi este hosszú árnyékait látod.
Köszönöm.

adott pontszám: 4
2006. november 19. | 12:56 | ovarnet

Fények ragyogóvá etszik a színeket a képen, azonban úgy érzem, hogy az árnyékból több van és picit zavaró is. Főleg az alsó részen, ami talán vágható is lett volna. A keret is érzésem szerint túlzott.

n0teasy válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4,5
2006. november 19. | 11:25 | Atlonim

A fény és árnyék játéka szép. Összességében tetszetős felvétel, ám a túrista jellegű pár nekem sehogy sem illik bele a képbe. Elveszi a fotó hangulatát. Valami ugyan kellene oda, mert anélkül meg túl üres lenne. Talán egy botjára támaszkodó, messzeségbe révedő idős bácsi erősítene a kép hangulatán...
Ezenfelül jobbról annyit vágnék, hogy a háttérben az út ne látszódjék, mert kissé elviszi a szemet. Így körülbelül a jobb alsó sarokba futna a fatörzs árnyéka, ami szerintem szerencsésebb szerkesztést adna (persze jelen esetben a pár miatt nem ajánlott a vágás, szűk lenne jobbról).
Ha a képen nem lenne senki és csak az őszi fény-árnyék hatást szeretnéd kidomborítani, akkor esetleg meg lehet próbálni egy ff-be konvertálást is.
Így ez egy hangulatos és tetszetős őszi felvétel, apró (tényleg apró!) "hibákkal".
Grat!

n0teasy válasza:
Nagyon köszönöm a részletes értékelésedet.