BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,63
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. október 16. 01:12
  • érzékenység: iso50
  • rekeszérték: F8
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Horvátország
  • Készítés helye: Rab - Lopar
Sárga, tüskés virág.

Szinekkel direkt nemjátszottam mert rejtélyes módon szinhelyesre sikeredett és akkor már legyen igazi. Rekesz F8on, talán jobb lett volna több dehát ez a max ennél a gépnél. Direkt került a tájkép kategóriába és nem a makróba, úgyérzem ráfogható, hogy belefér.? 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. július 28. | 14:17 | G.Kleo

Ne nagyítsuk ki !!! Legalábbis én így tettem .Így egy
színeiben képarány megnválasztásában stb.kedves kis képecskéje a kezdő oldalnak.Még egy weboldalon is el tudnám képzelni dekorként persze megfelelően pici méretben.-Talán ez minden .

2007. február 1. | 03:56 | sipec

Most vagy a tajat fenykepezed, vagy makrozol( szerintem) :)
kulon kulon talan jobb hatasa lenne

Fade2Black válasza:
azóta mint kiderült a fokusz rendben van, az obi ilyen lágy f8on.

A virág van egyébként lefotózva csak minnél kissebb bokehet akartam, az 5let nekem jó ellenben dslrel alapból sansztalan összehozni, kompaktal meg lehetne ha nem lágyulna obi ennyire be.

adott pontszám: 2
2006. november 14. | 23:54 | lcs.gergely

nem nem nem

nagyon rossz, unalmas sabloncím ez nem jó

hát most mit is írjak a képről elég unalmas téma

szép háttér előtt virág

makrónak rossz mert a virág kicsi a képen és a háttér nem elég életlen

tájképnek rossz mert ezezkszerint a főtéma a tájkép azaz a táj, ami homályos

nemtudom hova tenni a képet

sry

Fade2Black válasza:
"unalmas sabloncím" Mér milyen címet adjak neki?
egyébkéntse a cím a lényeg hanem a kép.

Ha annyit megtettél volna oda van írva, hogy nemtudtam hova tegyem mert nem tájkép és nem makró.
és ez se minősít egy képet, hogy nem kategorizálható be....

Ezen fotómra kapott eddigi összes értékelést hasznosnak és konstruktívnak éreztem nagyon szépen köszönöm őket fejlődtem tőlük!, a tiedet viszont "sry" de használhatatlannak.

adott pontszám: 3,5
2006. október 16. | 11:59 | Kaviaar

Szerintem sem makró hanem tájkép és teljesen rendben van így f8-al, a háttér úgyis csak aláfestés itt. Ami nekem nem tetszik az hogy életlen, a fókusz nem tudom hova sikerült de nem magára a virágra az is biztos, vagy az objektíved közelpontján belül kerültél és az objektív hibája. Egy pici utómunka is talán ráfért volna a képre, mert számomra lebeg, kicsit túlexponált, tónustalan.

A kompozícióban meg hiányzik a kép alja. Értem hogy a virágot szeretted volna lefotózni elsősorban a háttérrel mint aláfestéssel de ez a kiragadott vágás alul nagyon esetlegesre sikerült, szerintem harmónikusabb lenne a kép ha benne van a virág teljesen egy kicsit hátrébbról lőve.

És a horizontot esetleg lehetett volna egyenesre is belőni a várgnak úgyis mindegy hogy picit erre vagy arra dől de a vízfelszin jó ha vízszintesben van egy képen, ezt utólag PS-ben is meg lehet csinálni de érdemes eleve úgy elkészíteni a fotót mert minden utómunka csak ront a minőségén.

Fade2Black válasza:
Köszönöm a válaszod!

Forgatásban nemtudom igazad van e, a fehér hegy egyenes, egy ideig a kék is aztán a gonosz "kanyarodik" picit és máris nem egyenes. Egyenes horizont meg "nincs" mert kanyargó hegy mindenhol.

Fokusz virágon, valszeg nemfigyeltem arra, hogy az a kis mozdulat amivel a kép szélére rakom a virágot pont elég ahoz, hogy nelegyen tökéletesen éles.

adott pontszám: 4
2006. október 16. | 11:37 | Yoachim

Jóindulattal adtam a pontot mert a hangulat nagyszerű, de a képet javítandónak érzem. A színekkel nincs semmi gond, de a kompozíció hibásnak érzem. Véleményem szerint, nem szerencsés a virág vágása. Nekem hinyzik az alja, a kapcsolat a sziklával. Olyan érzésem van, hogy ezen a képen nem tudad eldönteni, hogy macro vagy tájkép és a kettőböl lett egy. Ha macró felé hajlasz szerintem egy szép részletet kiemelve a virágból közelebbről lehetett volna jó képet készíteni, persze így elveszik a környezet. Ebben a formában látszik a környezet, de a virág vágása zavaró és a Mélységélesség sem igazán nagy. Nekem van egy Canon Powershot G6-om is. Amivel jól hasonlítható a te géped. A mélységélesség alapvetően nagy, tehát bőven elég az F8-as rekesz. A mélységélességet befolyásolja a tárgy távolsága is és ha közelről fényképezed nagyon bitang mód lerekeszelve sem biztos, hogy elérhető a totális élesség. Szerintem ha kicsit tváolabbról készül sokkal előnyösebb volna. Maradhat nyomatékos a virág, de kirajzolódnak a részletek és a mélységélesség is nagyobb lenne. Ha van olyan képed amin látszik a virág alja és nagyjábol ilyen a kompozíció az tuti sikeres kép lenne, mert a környezet fények és az égi kép csodálatos.

Fade2Black válasza:
köszönöm a pontot az 5leteket!

adott pontszám: 3,7
2006. október 16. | 08:46 | nemlasep

szia! Pedig a szinekkel jatszahhat volna, kellene ra kontraszt+szintelitettseg, mert igy elegge lapos lett. Fura a vagasa is. fontrol kellene meg, a jobboldal pedig kicsit sok. Tenyleg szukebb rekesz jobb lett volna, de sajnos az eloterbenlevo virag is eletlen. A keret a te izlesed, en nem raktam volna ilyet ra.

Fade2Black válasza:
köszönöm!
Ha játszok a szinekkel lehet nemlesz ilyen lapos de pont azt nemadja vissza amit kéne neki.
fehér kősziklák, sötétzöld fák, feketés-kékes tenger és a "paszteles" sárga virág.

vágás uezen ok miatt maradt így bááár úgyérzem lehet csak nekem az emlékek maiatt üt át ez a kép.

Keretbe rutintalan vagyok, életem első kerete.
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 5
2006. október 16. | 06:32 | gonczo818

Nagyon szép fotó szépek a színek olyan pasztelesek.
Egy kicsit olyan mint ha valamelyik északi országban készült volna.Grat:)

Fade2Black válasza:
köszönöm