BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,85
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. október 9. 10:05
  • érzékenység: ISO200
  • fókusztávolság: 50mm
  • forrás: papírkép
  • objektív: Carl Zeiss Tessar 2.8/50
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Budapesti séták II.

Reformok... Forte anyagok, saját hívás, nagyítás Köszönet Nórinak a képért 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,4
2006. október 16. | 16:06 | MALRI

Először is nagy elismerés a klasszikus előhívásért. A kép tartalma nagyon megragadó, nevezetesen, hogy egyszerre van jelen az élet és az elmúlás.
( van függöny, de már nő az ecetfa, fehér a keret, de már betört az üveg...stb)
Az analóg előhívás adta kevesebb lehetőséget kihasználva egy kicsit kontrasztosabbra engedtem volna, de így is nagyon szép.
Gratulálok.
aléb.

simongab válasza:
Köszönöm. Tudtam volna a PS ben tolni a kontraszton, de úgy voltam vele hogy ez a hangulat hozzátartozik ehhez a világhoz.
Ecetfa :-) Én ezt nem is tudtam. Mindig mikor elsétálok , elsétáltam előtte azt éreztem, hogy ebben az ablakban a mult, és a jelen együtt van benne. Sajnos mint több helyen írtam az analog kidolgozás még sok helyen nem tökéletes. A lehetőségeket sem tudom még teljesen kihasználni, de törekszem rá.
Örülök az értékelésednek
Üdv
Gábor
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2006. október 12. | 16:33 | torika83

Ez a kép még szép és hangulatos is lehetne,ha nem nyisszantottad volna le a növényke bal részét,jobbról nem lógna be egy másik részlete.
Erősebb kontraszt a ff-hatás tökéletesítése érdekében.
És mintha nem teljesen szemből lenne fotózva,pedig onnan akartad.
Szóval javítható,+valami keretecske.

simongab válasza:
Azt a hangulat miatt raktam bele, szerintem nagyon beleillik. Ahogy a kontraszttalan kicsit alexpós képet is a hangulat ébresztésére szerettem volna használni, de lehet hogy ez most nem sikerült
Köszi
Üdv
Gábor

2006. október 11. | 09:00 | nemlasep

Elegge szubjektiv vagy, az enyemet nem fogadod el, CCMC-nek utalsz egy kreditet, amikor csak annyit ir, hogy "egy kicsit elvonjak a figyelmet a novenyek". Na ennel azert tobb ertelmes dolgot irtam a kepedhez. Vicces fiu vagy te.
A fimes technikahoz tenyleg nem ertek, arra mar sem energiam sem penzem, hogy abban is otthon legyek, ezert tiszletet, de nevetseges, ahogy "nemnagyon volt hasznos, amit irtam.

simongab válasza:
Szubjektív vagyok, de azt hiszem a lényeg az , hogy áll amit mondok. Pl a növények, a kopottas ablak...ami valamit jelent...
A Filmes technika nem hiszem hogy pénz kérdése... energia..az lehet..ennnek ellenére a tónusok, meg a zaj egy analog felvételnél még mindig nem hasznos
Köszi
Üdv
Gábor

adott pontszám: 4,5
2006. október 10. | 15:33 | CCMC

Nos,
Szerintem túlontúl nagy baj nincs a képpel, talán kicsit a növények elvonjáka figyelmet a máladozó öreg, és sokat megélt ablakról.
SZerintem hangulatos.
Grat

simongab válasza:
Én szeretem a növényeket. Valahogy a növények a nyugalmat, a természetet szimbolizálják ezen a képen is. Sokat megélt ablak, letámasztott kövek, majd egyszer..talán soha...megújul. Nekem ezt mondja ez a kép.
Örülök cicc az értékelésednek
Puszi
Gábor
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2006. október 10. | 14:03 | Atlonim

Végül is dokumentációnak nem rossz... Sőt, mi több, valamiféle hangulatot is áraszt. Nosztalgikus... Az idő múlása, máló vakolat, régies ívű ablak... A szerkesztésben látom a tudatosságot.
Egy kis kontrasztot elbírna még, de ami nagyon szemet szúró és zavaró; az az életlenség.
Nem az a kép, amitől hanyat dobom magam, de egy kis utómunkával, vagy újrafényképezéssel ki lehet hozni belőle (szerintem) ennél többet.
Üdv

simongab válasza:
A kép lényegét, amit akartam vele mondani tökéletesen látod, remélem érzed is, nehéz kép. A természet...az idő...máló vakolat.
A technikáról: Én azt hiszem sokkal közelebb visz a fotózáshoz, ha elmerülünk a régi filmes technikában, mintha csak a digitális technikát ismerjük. A vegyszerek a hívók, nyersanyagok, ezek összessége...az eredmény amit..nem tudom másképpen mondani szeretni lehet, van hangulata.
Ez a technológia mondjuk azt hogy 40-50 éves..hogy ettől kevesebb e? Én nem tudom...
Ha megnézed a képeimet akkor látod, hogy nem vagyok elvakult, és régimódi. De itt az utómunkát, újrafényezést tudatosan kerülöm.
Abban is igazad van, hogy bár van benne valami nem egy ütős kép
Üdv
Gábor

adott pontszám: 3,6
2006. október 9. | 10:57 | nemlasep

szia! Az alapkep biztos jobb volt, mint ez, mert a szkenneles nagyon rosszul sikerult. Nagyon eletlen es nagyon zajos is. Egy fix otvenes iso200 jobbat kene produkaljon, ezert is gondolom, hogy a szkenneles miatt ilyen. Szkennelesnel erdemes legalabb 300dpi-t hasznalni. Ha mar megvan digitalisan jobb lett volna a tonusokkal kicsit tobbet foglakozni, nagyon szurke a keped. Az ablak szep, de inkabb kiemeltem volna a felso ives rwszt, mert igy egy kicsit unalmas, es a takaro virag a ba lalosban nem ad a kephez.

simongab válasza:
A baj az, hogy nagyon a technika bűvöletében élsz. A forte hangulata ilyen. Lehet ezt szeretni, lehet belenyulni PS ben. Én mindenkinek ajánlom aki nem foglalkozott ff laborral. Ha megnézed a képeimet akkor látod, hogy csinálok mindenfélét, és a fotozzt kisérleti terepnek tartok. A vegyszerek a hívók, nyersanyagok, ezek összessége, és azután a végeredmény, ez egy hangulat. Ha ezt érted érzed az jó, ha nem az sem baj. De ehhez ezt ki kell próbálni
Sajnos nem tudom elfogadni, mert a képpel kapcsolatban nem nagyon kaptam hasznos instrukciót
Üdv
Gábor

Bed and Breakfast in Budapest