BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,16
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. október 3. 09:25
  • Készítés helye (ország): Norvégia
  • Készítés helye: Molde
80 csúcs

Állítólag több mint 80 hófödte hegycsúcs látható ebből a kilátóból. Nem számoltam meg mennyi, de a nagy része szerepel a képen. 5 képből PS-ben összerakva. Állvány nékül készült, úgyhogy volt vele munka. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. november 27. | 18:07 | mitcsenkov

A fákért kicsit kár, de gondolom nem volt teleszkópos a kilátó. :) Szép amúgy. Molde környékén sem voltam még, de úgy tűnik, oda is érdemes elmenni.
Ha utómunkázol, mindig jól nézd meg a végeredményt - egy nappal a munka után.
Fel kell tűnnie, hogy az égbolt színe teljesen eltorzult, és ez nem az egyetlen ilyen képed.

Strobix válasza:
A színek... :(

adott pontszám: 4,7
2006. október 5. | 21:20 | K.Balazs

Szia! Jó lett a kép, csak az alsó részét szerintem túlzottan levágtad. Én egy picit több zöldet hagytam volna, hogy jobban egyensúlyaban legyen az égbolttal. Különben szép a kép

Strobix válasza:
Igazából nem vágtam sem alul sem felül, hanem így fényképeztem. Szerintem sok lett volna a sötét előtér, ha többet veszek bele.
Köszi az értékelést.

2006. október 5. | 09:47 | v_sanya

Ha nem itéled hasznosnak a hozzászólást, ne jelöld annak. Én ezt elfogadom, mert így normális, de:
: Nem értem miért írod, hogy programmal összerakni borzasztó lett volna, ha nem is próbáltad.
:Az autostitch programot azért ajánlottam, mert irod hogy a képek összeillesztésével sok munkád volt. Ezt a sok munkát tudnád vele lecsökkenteni, úgy hogy még a végeredmény is jobb lenne. Ezért nem értem miért zárkózol el még attól is hogy egyszer kipróbáld.
:A 300-Kbyte-os határt nem azt jelenti hogy nagyobb méretben rakod fel a képet, hanem azt hogy jobb tömöritéssel, kevesebb információvesztéssel. Most a nagy képed 1648x600 pixel és kb. 188 Kbyte. Ha a méret maradna de 300 Kbye-ba tömöríted, az mindenképp jobb minőséget eredményez.
: Az én képeim se valami nagy durranások. Vannak itt a panoráma kategóriában olyan képek amelyek valóban példaértéküek, jobban jársz ha azokat nézed meg.

Strobix válasza:
Panorama Factory-val próbáltam összerakni, de nem adott valami tökéletes eredményt, ezért láttam jobbnak PS-ben összerakni.

adott pontszám: 3,5
2006. október 3. | 19:40 | v_sanya

Nagyon szép lehet a táj, de a szerintem a kép nem tudja visszaadni azt. A szinek elég furcsák, pl. a felhők esetében. A fák nagyon sokat takarnak. Úgy tünik, hogy a fényviszonyok sem voltak tökéletesek.Valami lehet a tömörítéssel is mert az 'eredeti' méretben előjönnek a homogén egyszinű foltok(csempék). Nem használtad ki a 300 Kbyte-s limitet! Szerintem illesztési hiba is van rajta, nézd át figyelemesen az eredeti képet. Nem ismerem a PS panoráma szolgáltatását, de ha most kezdessz a panoráma készítéssel próbálkozni, akkor ajánlom pl. az 'autostitch' programot, amellyel pillanatok alatt produkálhatod a végeredményt, utána nem marad más szinte csak a vágás.

Strobix válasza:
Tudod gondolkodtam, hogy hasznosnak jelöljem-e a hozzászólásod, de végül úgy döntöttem, hogy ám legyen, nekem azzal nem lesz kevesebb. Tekintsük hasznosnak azt, hogy javasoltad az autistitch programot, bár azt hiszem, soha nem fogom használni.
A hasznos nem azt jelenti, hogy sokat írsz, hanem azt, hogy javasolsz - szerintem.
A táj ilyen, ennél nem sokkal több, mint amit a kép visszaad. A színek tudnak ilyenek is lenni este 9-10 között ott fenn északon. A 300 Kbyte felső limit, nem kötelező kihasználni. Gondoltam, az nem annyira szerencsés, ha gördíteni kell a képet, ha meg akarod nézni.
Igen, van illesztési hiba. Kézből készült a kép, és PS-sel raktam össze. Programmal borzasztó lett volna. Nem tudok róla, hogy a PS-nek van panoráma szolgáltatása. Én pakoltam össze.
Ja, és sajnálom, hogy a te panorámáid törölve vannak, nem tudtam belőlük okulni.

adott pontszám: 5
2006. október 3. | 09:48 | Geniculata

Nézem a képet és ordítani tudnék!A háttérben lévő táj,és a hozzá tartozó színek valami eszméletlenek!A felhők elhelyezkedéséről,és az égbolt színezetéről ugyanezt tudnám elmondani!Hogy miért tudnék ordítani?Az előtérben elhelyezkedő "zöld övezet" miatt!Ezek a fák szemtelenül belezavarnak a kép hangulatába!A pontozással azért vagyok gondba,mert először le akartam vonni egy keveset,de végül úgy döntöttem,hogy nem teszem,hisz ezt nemigazán lehet kijavítani,és nem is lehetett volna elkerülni!Én azt mondom,hogy ez a kép miatt megérte volna kitépni őket,majd visszültetni!:)Gratulálok a fotóhoz!Üdv.Geniculata!

Strobix válasza:
Köszönöm.:)
Talán egy picit még lehetett volna vágni az aljából, de lehet, hogy akkor a belógások még jobban zavarnának. Szerencsére a felhők elég szépek ahhoz, hogy elvonják a figyelmet:)

adott pontszám: 4
2006. október 3. | 09:36 | istone

A panoráma szép, de nem elég részletgazdag, nem elég éles minden részlete. Persze ez a géped kompakt voltából is fakad. Néhol látszanak az illesztéseknél a függőleges vonalak (pl. felhőkön).
Mindezeket leszámítva jó a kép, amit szerettél volna, azt megmutattad nekünk.
Köszi!

Strobix válasza:
Igen, sajnos a négy illesztési helyből kettő nem lett tökéletes. Ez annak köszönhető, hogy kézből csináltam a képeket. Azért, ha nem keresed konkrétan az összetétleket, szerintem viszonylag nehéz észrevenni.
Hát igen, a gépemnek komoly korlátai vannak, de tanulgatni jó.:)
Köszi, h értékelted.