BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,45
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. szeptember 22. 12:32
  • érzékenység: ISO 400
  • forrás: papírkép
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balaton
Önfeledten

Fujifilm Provia 400 F-re készült, a scan egy kicsit rontott rajta, azt ne nézzétek :o) Gimp-ben vágás, kontraszt.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. szeptember 22. | 16:17 | Stifolder

Itt valaki említette a bal oldal ürességét. Nos szerintem meg pont ettől nem feszes a kép, hanem inkább adja a szabadságérzést - véleményem szerint.

redsheep válasza:
Ezzel operáltam én is, az üres teret szándékosan komponáltam bele a képbe. Mindenesetre örülök, hogy nem vagyok egyedül, és köszönöm a véleményt!
Jó fényeket, üdv: Z.

adott pontszám: 5
2006. szeptember 22. | 16:14 | Stifolder

Ennek olyan jó hangulata van :-))) Imádom a Balcsit, mindig olyan kellemes emlékek jutnak eszembe róla... és most ez a fotó felkeltette bennem ezeket a szép érzéseket. Valahogy olyan frankó amikor egy állati jó nap vége felé lemegyünk fürödni a tóba, lasztizni meg ilyenek és közben erezni a végtelen szabadságot és a nyugalmat a világ egyik legszebb helyén. Nekem ez jön át a képből.
Csak egy kérdés: PS-t nem szereted? Ugyan régebben én is Gimpet használtam, de nagyon meggyőzött a tudásáról a PS. Bár ha Linuxos vagy akkor szentségtörés is amit kérdek. No de mindegy most, mert jó hasznát vetted így is a Gimpnek.
A zajjal most nem törődöm, mert nagyon remek kis hangulatfotó. (Ja és még valami: ha esetleg úgy gondolod, úgy érzed és ha szívesen használsz analóg gépet akkor érdemes beruházni egy kicsit jobb szkenner masinába - talán.)

GRATULA!

redsheep válasza:
Reméltem, hogy lesz aki a hangulatra fókuszál, és örülök, hogy tetszik!
PS-t és Corelt is használok, mert grafikusként dolgozom, de meggyőződéses linuxos vagyok, úgyhogy ahogy tehetem elhagyom a Winoz ingatag felszínét, és Linux alatt élem a magánéletem. Képszerkesztésre egyébként (hacsak nem kell valami xtra plugin), nekem megfelel a Gimp, egészen jó algoritmusokkal dolgozik, jó színhelyességgel, és meg lehet szokni a felületét is :o)
Ha muszály, akkor azért átmászok ODA is, de ha lehet maradok a tiszta terepen.
Szkenner az kellene, igen. Majd egyszer.
Köszönöm a vélményed, szép fényeket, üdv: Z.

adott pontszám: 3,5
2006. szeptember 22. | 16:12 | Olym-puszi

A pillanat, a fények és a mozdulatok jók. Azonban álló képkivágással, az alakokat és a pillanatot középpontba helyezve sokkal jobb lenne. Így az egész jelent kiszorul jobb oldalra, borul a kép egyensúlya, a kép legalább bal fele úgymond felesleges, a témához nem tesz hozzá semmit. Szerintem.

redsheep válasza:
Semmiképpen sem szeretném állóra vágni, a kép bal oldala számomra igen fontos kompozíciós elemként szerepel, elhagyása (ismétlem számomra)tönkretenné a képet. A kép a harmadolás (általam kevésbé kedvelt, de itt helyénvalónak ítélt) szabályai szerint lett szerkesztve, a jobb oldali aktív háromszög épp a kép harmadába lett helyezve, ezzel hangsúlyozva ki az ellenpontként komponált üres vízfelszínt. Természetesen nem mindenkinek tetszik, de én így láttam jónak.
Mindenesetre köszönöm a vélményed, remélem a következő jobban fog tetszeni!
Üdv: Z.

adott pontszám: 5
2006. szeptember 22. | 16:11 | acsakos

Gondolom, hogy az eredeti kép több mindent tartalmazott, de így megvágva nekem nagyon tetszik a kompozíció, szép szabályos. Jó pillanatban kattintottál. Talán egy kis zajszűrés jót tenne neki, úgy érzem itt a zaj nem tesz hozzá a kép lényegéhez. Persze ízlések és pofonok, vannak akik élettelibbnek látják zajjal. Én megnézném nélküle...

Grat!

redsheep válasza:
Igen, a zaj csakugyan nem tesz hozzá, de sajnos együtt jár a scanneléssel...
A véleményt köszönöm, örülök, hogy tetszik, üdv: Z.

adott pontszám: 2,2
2006. szeptember 22. | 15:47 | Dió83

Ajjaj, úgy látszik én leszek az első, aki lehúzza.
Ne haragudj meg a véleményem miatt, de több komoly bajom is van vele:
1.A vágás teljesen elhibázott, én legalábbis nem értem, miért így oldottad meg. A bal oldali űr teljesen fölösleges, és ráadásul óriási. Valamennyire megindokolná a tér ürességét, ha onnan jönne a lebukó nap fénye, mert úgy legalább beszínezné a vizet, de az is a másik oldalról jön, úgyhogy nem értem.
2.A másik a kontrasztszegénység, amin könnyen lehetne javítani egy kis kontraszttal, majd fényerőt növelnék mert borzalmasan sötét, és egy kis színegyensúly segítene egy kis nyári hangulat kölcsönzésében.
A minőség olyan amilyen, én is utálom, ha a szken miatt szólják le egy képem, úgyhogy arra nem mondok semmit, az alacsony osztályzat az előbbi hibák miatt van. Értem, hogy milyen hangulatot szerettél volna átadni vele, de sztem sokkal jobban átjönne az általam említett változtatásokkal.
Csináltam róla egy feldolgozást, úgy jobb lett, de egyelőre nem tudom feltölteni, még próbálom.

redsheep válasza:
Üdv!
A vágás szándékos, nem elhibázott, mondjuk azt, hogy neked nem tetszik, az rendben van. A képen (bár nem szeretem minden esetben) több kompozíciós szabály is alkalmazva lett, pl.: van egy háromszögre rendezés a fejek - labda, és ez önálló egységként (mint a kép vezérmotívuma, de semmiképp sem a központi alakja!) a kép horizontális harmadában van, jelzem szándékosan. A kép fennmaradó "üres" harmadában a tó látszik, és (furfangosan) a kép címére utalva az, hogy a tó üres, a játékosokon kívül. Ez fontos tartalmi elem, hiszen szándékom szerint ez ellenpontozza a jobb oldalon kimerevedett mozgás aktivitását, éppen a kontrasztszegény, tónustalan egyhangú ürességével. Itt az üresség mint eszköz szerepel.
A nap csakugyan jobb oldalon van, ezen a legjobb szándékkal sem tudtam változtatni :o(
A képen igyekeztem a legkevesebbet változtatni, nem nagyon akartam digitálisan szétcsapni (pedig tehetném, ez a munkám), mégha a tetszés rovására is megy, amit hibának értékelsz, itt szintén szándékos (a zajon kívül 8-). Direkt ilyen visszafogott a színvilága, és a tónusossága, ez még a mondanivaló része. A szín szintén, nekem így adja át azt amit szeretnék. Ezek ellenére persze a véleményed elfogadom, nem tetszhet mindenkinek, ugyanakkor örülök, hogy jelen esetben a Te véleményed az igen ritka (egyedüli) kivétel, ami megnyugtat, hogy talán unalmas tucatfotó (ilyen is kell) de sokmindenkinek tetszik d:-D
Köszönöm a véleményed, és elnézést a hosszú írásért, csak a hibákra igyekeztem válaszolni, hátha így más szemmel nézed a képet.
Jó fényeket, és képeket, üdv: Zoltán

adott pontszám: 5
2006. szeptember 22. | 15:31 | tesztfoto

Nagyon jó életkép illetve elkapott pillanat, játék ameddig csak lehet, amíg a Nap le nem nyugszik. Balaton nyár, vidám pillanatok.
Tetszik a képed.
Üdv T :)

redsheep válasza:
Ez volt a szándékom, örülök, hogy tetszik, és köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 5
2006. szeptember 22. | 13:25 | 7of9

Vannak olyan képek, amikre ránézek és egyből elkap a hangulata, mondanivalója vagy az az érzés, amit közvetíteni akar.
Vagy túlságosan szentimentális vagyok? :-)))
A lényeg: ez is egy ilyen fotó.
Hányszor átéltem én is ugyanezt a pillanatot, mikor anyámék sokadik siránkozására sem akartam abbahagyni a pancsikolást....
A képen nem látni mást, mint sziluetteket, és pár színt - és ettől impresszív az egész.
De mi kell még? Nekem semmi, hogy ötöst adjak rá.

redsheep válasza:
Igen, a kép csaknem monokróm, és ettől van egy nagyon kellemes, csendes hangulata, mintha megállt volna az idő. Nagyon szeretem ezt a képet, sokáig gondolkoztam, hogy feltegyem-e, mert féltettem a véleményektől :)
Örülök, hogy tetszik, szép napot neked, üdv: Z.

adott pontszám: 5
2006. szeptember 22. | 12:48 | Seraphine

Hát a minőség annyira rossz, hogy már-már festményszerű a fotó :) de ezt nagyon lelketlen dolog lenne figyelembe venni, mert a pillanat értékén semennyit sem ront. Ha ilyen pillanatfotókat készítesz, milyenek lehetnek a beállítottak? A gondolat szédítő :) Minden nagyon tetszik: ahogy a Nap kimaradt a kompozícióból de a fénye beragyogja a vizet és az eget, tetszik a sziluetthatásban megjelenített két alak, no és a labda... az a pont az i-n. Minden tiszteletem! Üdv, Szefi

redsheep válasza:
Érdekes módon erről a témáról nem csináltam túl sok képet (drága a papír :o), van benne egy kis szerencse is, hogy így sikerült. A hangulatát azonnal láttam, a kérdés az volt, hogy el tudom-e kapni. Örülök, hogy tetszik, jó fényeket neked, és szép napot, üdv: Z.