BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
tnp
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. szeptember 20. 00:47
  • érzékenység: 400
  • fókusztávolság: 55 mm
  • forrás: negatív
  • objektív: Mamiya A 55mm f/2.8N/L
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Cogitatio

Régen lejárt nyersanyag, de Helyes ISO beállítás 400~800 push hívás Film scan No PS 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. március 3. | 12:15 | Krizzzti

tettem fel uj danubigonos képet :)
emlékszem már erre a fotóra, nem is csodálom hogy szereted ;)

tnp válasza:
Szia! köszönöm figyelmed! mindjárt megnézem a képet!

2007. február 9. | 13:27 | Zsömi

Ezt a képet én egy társkereső oldalon láttam először. Már akkor is rettentően megfogott. Írtam is annak, aki feltette, de megszakadt a kapcsolat.
Így utólag elgondolva, lehet, hogy innen lopta a képet, és nem a modell tette fel magáról.
Mindenesetre ez nem von le semmit a kép érdemeiből. Nekem rettentően tetszik, minden elismerésem. Nem gondoltam volna, hogy ilyen képet lehet készíteni filmes géppel, retusálások nélkül. Én is annak a híve vagyok, hogy nem nagyon szabad belenyúlni az elkészült képbe, mivel PS-sel szinte mindenki tud jó képet csinálni.
Viszont így csak gratulálni tudok mind neked, mind a modellnek a szépségéhez.

tnp válasza:
Köszönjük szépen, örülök, hogy megnézted és részletesen írtál!

Nekem a Ps-sel készített képekkel nincs problémám, ha egyediek illetve ha hozzátesz a képhez az utómunka. Végül is az is egy technika, mint a fotózás is az. Helyes blende és zársebesség, fehéregyensúly és nyersanyag stb. meg illetve kiválasztása... ps-nél ugyanúgy fontos az egyes eszközök, funkciók ismerete. Szintén tanulni kell.

adott pontszám: 5
2006. október 5. | 00:50 | capture the flag

Ez úgy ahogy van tökéletes, mit lehet még mondani. Nagyon patetikusan legfeljebb annyit, hogy az analógia dícsérete.

respect

ctf

tnp válasza:
Nagyon köszönöm, örülök, hogy így látod. ...nos igen, az analóg örök szerelem marad számomra :-)
Emellett persze sok technikai trükköt (még) ps-ben nem lehet ugyanúgy megcsinálni mint analóggal - legalábbis én nem tudom :-)

2006. szeptember 29. | 11:50 | GPX600

Köszönöm szépen, szerintem élni fogok a lehetőséggel. :)

tnp válasza:
Csak ismételni tudom magam: várlak szeretettel :-)

2006. szeptember 28. | 11:37 | GPX600

:)
Én meg örültem a válaszodnak, bár sejtettem, hogy valami ilyesmit fogsz írni. :)
Most, mikor az utolsó két tekercset hívtam egyszerre, a második film széle befűzésnél meggyűrődött, és a negyedszeri sikertelen próbálkozásnál elsírtam magam a "sötétkamrámban".. annyira vártam már azt a tekercset, és akkor olyan elkeserítő volt, hogy előre megtervezett, számomra fontos képeket rontottam el. Szerencsére sikerült végülis is megoldani, visszafelé befűzve... :)
De az egész napi hangulatomra rányomta a bélyegét ez a kis baki.

Én is az ablakon beszűrődő természetes, szórt fényeket szeretem a legjobban. Mondjuk veled ellentétben én nem igen értek a stúdió vakuk helyes beállításához, bár már egyik este elkezdtem beletanulni. :)

tnp válasza:
Ha úgy gondolod tudok segíteni a tanulás folyamatában, várlak szeretettel :-)

adott pontszám: 5
2006. szeptember 27. | 14:07 | GPX600

Nagyon szép!
Először csak ennyit tudtam hirtelen.., de megpróbálom összeszedni magam, és egy értelmes értékelést leírni, hiszen ez a fotó megérdemli :)
Tetszik ez a töprengő beállítás, és ezzel a push hívással, lejárt filmmel olyan hatást értél el, ami olyan ... jajj hogy is írjam le.. szóval mintha egyfajta üvegfal, vagy inkább függöny védené Őt mindentől, csak Ő van és a gondolatai.
Azért is szeretem a filmes képeket, mert - legalábbis magamból kiindulva - sokkal megfontoltabban kattintgatok, előre eltervezem, hogy mit szeretnék fotózni, szinte már látom előre, hogy milyen lesz a kész kép, és jobban is örülök neki, mikor elkészül. Bár lehet ez csak az én 'gyerekes' rajongásom a filmes technika iránt. :)
Na, de visszatérve a fotódhoz... lehetfinom, könnyed, példa értékű számomra.
Örülök, hogy elő-előkerülnek filmes fotóid is! :)
Grat!

tnp válasza:
Nagyon köszönöm részletes véleményed :-) Öröm volt olvasni!
Ezeket a sorokat magam is írhattam volna a filmes fotózásról és a hozzá fűződő viszonyomról... :-)
A filmes fotózás előregondolkodásra, odafigyelésre, koncentrációra, türelemre nevel, s persze ott az izgalmas várakozás, vajh milyen lesz a késztermék? :-)
Itt sok-sok nappal előre megterveztem a kompit, elmentem venni tapéta papírt és kétoldaló ragsztócsíkot, a parketta "fehérítéséhez". Porszívózás, felmosás, ragasztás. Szerencsém is volt: mikor az alklalmasnak gondolt (kis termet, hosszúhajú) modellt behívtam a stúdióba fotózni, tiszta volt az idő, így megfelelő erősségű természetes fényben meg tudtam csinálni a képet, csak reflektlapokkal kellett derítenem. Az egyik tárba már előző nap befűztem a lejárt filmet :-) ...
A mai digitális világban, biztos sokan azt gondolják: ugyanezt PS-ben is meg lehet csinálni. Parketta retus, szemcsésség... nem nagy dolog, minek ennyit dolgozni?
Aki még nem próbálta, az nem tudja milyen öröm maga az előkészület és a megvalósítás, nem is beszélve arról a pillanatról mikor azember a készterméket tartja a kezében - nem egy monitort bámul - (alkotás öröme? :-) )
Szerintem sokan szeretjük ezt az érzést, már csak azért is mert ilyenkor megáll az idő rohanó életünkben...

2006. szeptember 25. | 18:53 | rajli

Péter!
Soha nem értékelek aktot, mert egyáltalán nem értek hozzá. Ez a fotód azonban annyira különbözik a többitől, hogy úgy éreztem meg kell néznem ki készítette ezt a felvétel. Utána megnéztem a többi aktodat is. A szerény véleményem szerint csak így lenne szabad fényképezni, ahogy Te teszed. (nemcsak aktot) Minden képeden látszik a tudatosság, a tökéletesre való törekedés. A fotóidat előre precízen megtervezed és az ideális körülményeket megteremted.
Gratulálok remélem sokan tanulnak Tőled!
Üdv: Laci

tnp válasza:
Kedves Laci! Nagyon köszönöm véleményed, s örülök, hogy látod képeimben az odafigyelést, a fotózás iránti (jó értelemben vett) alázatot.
Szívesen átadom mindenkinek tapasztalataimat, ismereteimet mindenkinek, aki kiváncsi rá és meghallgat :-)

adott pontszám: 5
2006. szeptember 25. | 18:32 | zenyit

aztamindensegit.. ez csucs. mintha ceruzarajz lenne. nagyon nagyon erdekes, szerencses, de inkabb ertonek es profinak erzem a technikat.
minden elismeresem, izletes es izleses kepet gyartottal. grat, udv!

tnp válasza:
Nagyon köszönöm figyelmed és értékelésed! Mindig külön öröm, ha hölgy fotósok írnak akt képeimhez. Üdv, Péter

adott pontszám: 5
2006. szeptember 22. | 14:43 | trikó

Huhh....
Hát igen. Itt nemcsak a modell gondolkodott, hanem a fotós is láthatólag :)))

Mit lehet erre írni? Itt csak kérdezni lehet....
Pl hogyan volt bevilágítva? Szinte nincs árnyék... mint egy grafitvázlaton...

Grat!

tnp válasza:
Köszönöm! :-))) Készültem a képre...
Ez egy fehér falú szoba sarka, a parkettára tapéta alá való fehér papírt ragasztottam kétoldalú ragasztó csíkkal. Csak természetes fény jött a jobb oldalon mgöttem lévő ablakon keresztül. A kevés árnyékot - ami azért a szemcsésség ellenére is egy kicsit látszik - egy derítőlappal derítettem.

adott pontszám: 5
2006. szeptember 20. | 10:24 | mifene

Aligkép és mégis. Szeretem az ilyen képeket, bár képtelen vagyok pontosan megokolni, miért. Talán mert a feltüntetett felszerelés és nyersanyag, meg az ismeretlen szavak képesek azt az érzetet kelteni bennem, hogy talán mégis van közöm valamilyen közösséghez, akik tényleg értenek a fotózáshoz -mégha csak annyi is, hogy néha-néha látok egy jó képet. Tehát sznobságból vagy tudja a fene miért.
Persze lehet, azért tetszik a kép, mert nagyon jó hangulatkép, és pont az a fajta akt, ahol nem érzem húsbemutatónak a képet.
Gratula a képhez.

tnp válasza:
Nagyon köszönöm részletes értékelésed! A megjegyzés rovatba irtakat információnak szántam. Mikor a kompozíciót kitaláltam - választottam hozzá az eszközöket. Persze az 'elgondolkodás' ködös-homályos érzetét ki lehet alakítani PS ben is, de kis előregondolkodással hagyományos technikával ugyanúgy elérhető ez a hatás, számítógép nélül is. Hogy melyik jobb? Ez szubjektív megítélés kérdése... a filmes technika mindesetre, megfontoltságra, előregondolkodásra nevel ... no és jó játék :-)

adott pontszám: 5
2006. szeptember 20. | 09:37 | Szellzsu

Első olyan aktfotó ami megfogott, nagyon tetszik a modell testtartása, nagyon természetes, lehet azért, mert az anyaméhben a magzat helyzetére emlékeztető. Jó a térben elhelyezés is. Valóban látszik a nyersanyag öregsége de kit érdekel, amikor a fotó maga nagyon tetszik. Gratulálok! üdv: zsu

tnp válasza:
Nagyon köszönöm! A nyersanyagot a kompozícióhoz választottam, a push hívás tovább roncsolta, viszont így lett az "elgondolkodáshoz - 'cogitatio'" kellően széteső és homályos.
Üdv,
Péter

2006. szeptember 20. | 08:40 | acyd

nagyon szep, lagy, erzeki kep

tnp válasza:
köszönöm szépen

adott pontszám: 5
2006. szeptember 20. | 07:55 | glivia

Nekem ez nagyon tetszik... Ezzel az erős szemcsézettséggel és a kicsit HK-es hatással nagyon sejtelmessé tetted... Olyan, mintha egy sűrű fehér függönyön át fotóztál volna. De így is látszik a modell szépsége, a testtartásából áradó mondanivaló. Szép...

tnp válasza:
Nagyon örülök, hogy tetszik! Köszönöm véleményed és értékelésed.