BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. szeptember 17. 09:42
  • Készítés helye (ország): Horvátország
  • Készítés helye: Plitvice
Közel s távol..

Mindenféle víz alatti trükközés nélkül készült fotó. Egyszerűen ilyen tiszta volt a víz. Az idő kicsit szomorkás volt,de ez remélem nem vesz el az értékéből.. Ja, és utómunka alig történt! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2006. szeptember 18. | 19:41 | Jugarr

Szia. Először is gratulálok a képhez, kellemes, jól szerkesztett, tartalmas kép, lehet rajta legeltetni a szemet. Aztán megragadnám az alkalmat, és ha nem bánod, itt válaszolnék egy régebbi kérdésedre, mert lehet, nem fogtam fel igazán legutóbb... Szóval a fókuszpontot több ponton lehet beállítani a gépeken, ha jól látom az adatlapon, a tieden csak egy van, de annak változtatható a pozíciója. Pontosan nem tudom, hogyan, de ennek magad is könnyen utánajárhatsz (manual, géptipus-kollega, stb...). A másik módszer, talán ez egyszerűbb, hogy a látómező közepén van a fókuszpont, komponálsz, lenyomod félig a gombot, ha autofókuszt használsz akkor élesít a gép a fókuszpont alatti tárgyakra, és újrakomponálod a képet, úgy, hogy a kívánt helyre kerüljön a képen az éles pont. Ám a legegyszerűbb, ha van rá időd, hogy kézzel állítod az élességet. Ez szinte tévedhetetlen. Remélem, segítettem. Ha nem világos, vagy valamit rosszul mondtam, csak szólj nyugodtan. Zoli

vikk007 válasza:
köszönöm az értékelést és a tanácsot is! :o)

adott pontszám: 5
2006. szeptember 18. | 16:52 | foxiemaxie

Ez a kep mar kicsiben is megfogott :) Hihetetlenul szep, tiszta a viz, es nekem kifejezetten tetszik, hogy nem napsuteses kep. Valahogy epp emiatt erzem tokeletesen harmonikusnak... nekem egy szurrealista, enyhen melankolikus, nyugodt meset juttat eszembe... :) az a fajta kep, amitol ihletet kap az ember ;)

vikk007 válasza:
köszi! remélem Te is kaptál ihletet! :o)
Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2006. szeptember 17. | 22:31 | Laya

Nagyon jól ragadtad meg a látványt, és jó hogy felhívtad a figyelmet, hogy trükközés nélküli a kép, mert tényleg felsejlik a gyanú, hogy lehet-e ilyen a valós látvány :)
Milyen jó lenne, ha halak is lettek volna a vízben, amikor én jártam ott, egy ehhez hasonló képemen hemzsegtek... :)

vikk007 válasza:
köszi az érteékelést! Igen, pont ezért éreztem fontosnak ideírni a trükk-mentességet, mert most már jóformán csak mű-képek láthatók itt.
Halakat én is láttam, csak "beljebb", ez egészen a legelején volt. De talán az már túl sok is lenne a jóból.. :o)

adott pontszám: 5
2006. szeptember 17. | 11:14 | bearbi

nagyon tetszik a hangulat, néha szeretem az ilyen szomorkás időt is :)
nekem nagyon tetszik a kompozíció, szépen vezeti a tekintetünket a kép, elől a víz alatti, hátul meg a víz feletti hegyek dombok..
nagyon szép, grat!

vikk007 válasza:
köszönöm! örülök, hogy tetszik! :o)

adott pontszám: 5
2006. szeptember 17. | 11:07 | merlot02

Nagyon érdekes fotó ! Jól szerkesztett, jót tett neki a távolság érzékeltetése miatt, hogy feltoltad a horizont vonalát. Áttetsző víz, majd a mélyebb rétegnél már fodrozó felület, ami szintén kiad egy vonalat. A hegyek tükröződéseével válik, szerintem, érdekessé.
Én azt gondolom az utómunkáról, hogy fontos ... sokszor látni itt olyan képet, ami már nem is fotó, nagyonszép, érdekes, csodás, de az alapfotó messze nem olyan. Ha lehet csak annyit dolgozom meg a képet, amit a legtöbb neves pályázaton is elfogadnak, pl. max 20 % vágás semleges részről, kis élesítés, enyhe színkorrekció ...grat Ja és akkor korrekt, ha a szerző hozzáteszi, hogy Ps miatt lett olyan.

vikk007 válasza:
köszönöm! én is ezt vallom a PS-ről, kb pont ezeket hajtottam végre én is a képemen, csak vágás nem történt, szerencsére már sikerült a helyszínen úgy komponálni, hogy ne legyenek felesleges részek.. :o)
örülök, hogy értékeltél!
Szép fényeket!