BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,7
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. szeptember 4. 13:10
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Lugos
Eső után

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2006. október 4. | 10:49 | ottlap

Nagyon hangulatos kép. Kár hogy a kert kicsit alulexponált és nem látszik több részlet a fákból kerítésből stb. Üdv.

cs351581 válasza:
Örülök hogy tetszik.
Üdv csaba :)

adott pontszám: 3
2006. szeptember 5. | 16:19 | Lopicigaspar40

Nem lenne rossz az ötlet csakhát nagyon sötét lett a kép és nyílván a hosszú expozíciós idő miatt be is mozdult. Esetleg máskor próbáld meg valami stabil helyre rátenni a gépet (ha nincs a zsebedben éppen egy állvány) és időzítéssel exponálni.

cs351581 válasza:
OK.Majd megprobalom.Ha lesz egy alvanyom...
De koszi

adott pontszám: 3,8
2006. szeptember 5. | 15:47 | Friday001

Nekem inkább a reménytelenség jut róla eszembe, főleg mikor első pillantásra azt hittem még akasztófa is van a képen. Nagyon zordak a színek, természetesen ez nem baj, de inkább lehangoló az egész. Bal oldalon nem tudom eldönteni, hogy áll-e valaki, a jobb oldalon meg zavar az a homályos kötél-féleség. Elég érdekes meglátásból készült ez a kép.

cs351581 válasza:
Koszi.
Nem az egyetlen vagy aki a nem ert egyet a cimmel.

adott pontszám: 2,5
2006. szeptember 5. | 15:37 | VRoBika

Bocsika de kemény leszek. Nagyon sötét a kép. Meg kesze-kusza az egész. Szinte csak árnyékokat, körvonalakat látni. Az a műanyag flakon se javít a helyzeten. Nagyon csúnya, és nem illik így bele a képbe. A jobb felső sarokban van valami belógó izé....A z úton az ott micsoda? Rongydarabok? Törött szék? Csipeszek a dróton? Ha csendélet akkor sztem legyen minden egyértelmű és könnyen felismerhető. Az a kopár fa nálam már nagyon homályos, elmosódott. Nagyon úgy látszik, hogy csak azért fotóztál a házikó mellől, mert így nem sütött bele a lencsébe a nap. Pont csak annyira léptél hátra. Másképp is meg lehet ezt oldani. Bocsi. üdv.

cs351581 válasza:
Abban igazad van hogy jobb poziciot nem tudtam volna kihozni.Az nem ment volna.Csak egy kerites akadalyozta meg.
Kulonben ezt en pontosan igy akartam lefenykepezni.Semmi tobbet.Gondolod hogy ps-n nem tudtam volna rajta vilagositani, vagy esetleg javitani?
Sajnos semmilyen targyat nem tudtam volna elmozditani a kepen lathato helyerol, mivel hogy ez a szomszed kertben van.:))
A kep inkabb azert keszult el, mert nagyon tetszett a feny, es hogyan vilagitotta meg a targyakat a kepen.
Kulonben koszi a velemenyezest.Legkozelebb probalok pontosabb lenni.

adott pontszám: 3,7
2006. szeptember 5. | 14:12 | Atlonim

Érdekes kép, csak számomra kissé kivehetetlen és túl kusza. Ahogyan a nap megsüti a flakonban lévő vizet és a bal alsó sarokrészt, az tetszik, "aranyló" színekeben "pompázik".
Ugyanakkor például a jobb felső sarokból belógó valami (madzag) kifejezetten nem tetszetős, nincs funkciója.
A másik számomra zavaró dolog, hogy a kép nagy része sötét. Ha ez a sötét valamilyen alkazatot venne fel (sziluettet), akkor OK, de így nekem inkább picit kivehetetlen, kusza.
Mindettől függetlenül megértem, hogy mi fogott meg benne, mert ezen technikai hibáktól függetlenül hangulatos, kifejező felvétel.
További jó fényeket és sikeres fotózást!
Üdv:
Atlonim!

cs351581 válasza:
Koszi!
Orulok hogy valamejest atjott.Ha elolvasod a tobbi valaszaimat, akkor megerted hogy miert lett ilyen.
Igyekszem ennel jobbat produkalni.

adott pontszám: 3
2006. szeptember 5. | 14:01 | manöken

Minden értékelés szubjektív, így az enyém is, ettől függetlenül megpróbáltam objektíven szemlélni a képet (és a szubjektív gondolataimat elhessegetni, amik akaratlanul is betolakodtak a fejembe, miközben a képet nézegettem) Objektíven szemlélve a kép súlyos dekadenciát áraszt nem pedig reményt. Ez így nem túl szerencsés címválasztás, ha pedig abban a pillanatban benned a remény érzése ébredt fel, akkor valahogyan másképpen kellett volna interpretálni ezt. (Talán más napszakban, de) úgy látom pontosan ezek a fények fogtak meg amik a fáradt nehéz lucskos decemberi esőfelhők után keletkeztek, amik számomra továbbra sem reménytkeltő hangulatot árasztanak. A kép középső része túl sötét. Talán azért, hogy elrejtsd a szemünk elől a kép hangulatát bezavaró rendetlen tárgyakat, vagy egyszerűen így sikerült? Mindenesetre a kép majd 60% át tölti ki ez a sötét kuplerájos folt, ami nyomasztó hatású (megint csak nem reménytkeltő) A kép egyetlen szép része az a kép legalsó részén látható fénylő felület, amin óarany színben tükröződik az égbolt színe. Az nagyon szép. Ezt a képet teljesen más szögből, készítettem volna, más napszakban nem lehetett, ugye adott volt az eső utáni fényviszony, így az maradhat, a középső nagy sötét dekadenciát árasztó résszel pedig nincs ötletem mit lehetne kezdeni. Lehet szimplán rossz témát választottál. Ezért nem mondhatom rá, hogy jó, egyedi apró hibával, hanem tudatos kreatív, de javítandó kép! De további szép pillanatokat kívánok, és szerencsét ahhoz hogy elcsípd őket!

cs351581 válasza:
Orulok velemenyednek.Nem ertek egyet a cim dologgal.Ez legyen a sajat ugyed.A kepet csak igy tudtam levenni.Nem volt mas poziciora lehetosegem(ps.: olvasd el a tobbi valaszomat is).
Nem akartam rajta semmit sem valtoztatni.En pl ha ranezek eer a kepre, pontosan latom magam ellot a napot amikor keszult, es azt hogy en mit erztem akkor.A kepben ez a legnagyobb plusz, hogy milyen erzest valt ki.Biztos hogy az a madzag nem tul jo ott, de mint mar mondtam, nem tudtam volna rajta valtoztatni.
Kulonben a kepet ugy kell nezni ahogy van.Es persze gondoljon mindenki rola amit akar.Ha neked a szineke tetszetek meg, hat akkor az.
Koszi a velemenyedet, szamon tartom.
csaba

2006. szeptember 4. | 13:25 | blekem

van egyfajta hangulata, hasonló ahhoz amit leírtál, de mint kép nem nagyon tudom értékelni... vizuális hatása nem sok van..kicsit szedett-vedettnek érzem, és a palack jelentőségét sem értem... túl harsányak a kontrasztok, ami világos az beégett, ami sötét az bebukott... ez így hibás út sztem... pont nélkül
üdv b

cs351581 válasza:
Az igazsag az hogy a palacknak semmi kulonos jelentosege sincs.Ez a kompozicio most is megtalalhato, pontosan igy ahogy latod.Nem valtoztattam rajta semmit.A kontrasztokon sem akartam valtoztatni, en ezt pontosan igy akartam.Ertsen rajta mindenki amit akar.Nincs leszogezve.