BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,8
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. szeptember 3. 21:17
  • Készítés helye (ország): Németország
  • Készítés helye: München
München arcai 1

az 1. fotóm itt..remélem tetszik. és írjatok, bitte! :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2006. október 2. | 21:27 | PeetAir

Kicsit turistafoto jellege van.
Talan abbol adodik, hogy tul zsufolt a kep. Mintha mindent egyszerre akarnal megmutatni. Ezen kivul tobb zavaro vagas van a kepben. Pl a taxi elol levagott kerekkel, vagy a lampa bal fent. Az elso oszlop kicsit szamomra zavaro. Valahogy kilog a sorbol. Amugy a lampasor es a hazak vonala jol bevezeti a szemet az ut vegen levo epulethez.

adott pontszám: 3
2006. szeptember 5. | 22:50 | lzs81

Abból a szép lámpaoszlopból többet mutattam volna. életlen a kép, nem megfelelő mélységélesség.

diffuzi válasza:
köszönöm!

adott pontszám: 3
2006. szeptember 5. | 08:08 | PekZo

Szerintem mindenképpen kell, hogy legyen Münchennek szebb arca is.
A szerkesztés, ahogy a lámpák sora, és az út a szemet a harmadba vezeti jó, viszont nem látunk semmit az út végéből az autóktól.
Sajnos a fények sem voltak túl jók, szürke, homogén a színvilága ettől a képnek.
Ilyen időben érdemesebb kisebb részletre koncentrálni, vagy olyan helyeket fotózni, ahol a nagy fénykülönbség miatt máskor elég nehéz jó képet csinálni.
Remélem még sok jó képet látunk tőled, jó fényeket.

diffuzi válasza:
köszönöm a bizalmat! :)

adott pontszám: 4
2006. szeptember 4. | 21:11 | gusztifoto

Szia! Igazán zsúfolt, mint egy nagyváros. Nem is ez a baj. A színek kicsit fakók, felülről vághattál volna belőle. Legalább azt a semmiből lógó lámpát. A felhők teszik igazán hangulatossá, ezért utómunkával felerősítettem volna ennek a hatását!

További jó fotózást!

diffuzi válasza:
Szia!
köszi a tanácsokat, a lámpa az eredetin már korrigálva van :) még nem nagyon tudok PSsel dolgozni.. tanulok :)

adott pontszám: 2
2006. szeptember 4. | 16:42 | GregTom

Nem világos számomra, hogy Te mit tartottál érdekesnek ezen a képen. Van egy utcai forgatagunk, egy belógó villanyoszlopunk, egy kerekeitől félig megfosztott Mercink, egy háttal sétáló emberkénk, egy enyhén balra dőlő házsor a végén egy (két) templomtoronnyal, no meg egy baljós felhőzet. Túl sok minden van itt, és rendszertelenül, nem fedezhető fel kapcsolat ez elemek között. Nem érhető tetten semmilyen tudatosság: felemelted a gépet, és katt, ennyi. Ez így csak az elfogadható tucatfotó kategória.

diffuzi válasza:
köszi

adott pontszám: 2
2006. szeptember 4. | 11:34 | marcustg

Üdv!
Szerintem ferde a kép! Ezen túl szerintem nem előnyös időben fotóztál, szürke komor minden, és szerintem Münchenben nem a komorság a lényeg..bal oldalon az lámpaoszlop sem az igazi szerintem, nekem nagyon nem illik bele a képbe..érdemesebb lett volna egy autókkal teli útszakasz helyett egy sörimádókkal teli kocsmát fényképezni szerintem, az inkább München arca! Ez így nekem kicsit kevés egy jó fotóhoz!
További jó képeket!

diffuzi válasza:
Persze, de Münchenben is 365 napból áll egy év, és rossz idő is előfordul néha...és nem csak ez az 1 kép van, mint München arca. Az oszlop pedig még mindig direkt van benne oldalt. A lámpafejet korrigáltam már az eredeti képen, de minden más direkt van.
Köszönöm a kritikát!

adott pontszám: 1,8
2006. szeptember 4. | 08:08 | akende

Nagyon sok az út, az autók a képen, meg az ég, és nagyon kevés látszik a házakból. Nem igazán tudom, mit akartál megmutatni nekünk, mi fogott meg a látványban. Nekem leginkább az időjárásról szól a kép, kevésbé a városról. Kedvem volna kicsit odébbsétálni, megfordulni, megnézni, hol is jártál.

diffuzi válasza:
igen, lehet máskor más kategóriába rakok egy hasonló képet...:)
de az autók hozzátartoznak a városhoz...

adott pontszám: 2
2006. szeptember 4. | 07:52 | vargacsaba

Szeretem az utca fotókat, mert a jó fotó sokat elárul a városról. De ez nem egy jó fotó.
Ahogy látom, az egyetlen koncepciód az volt, hogy a lámpasort megkomponáld, de a többi nagyon keszekusza. A bal oldali lámpaoszlop felesleges, a jobb alsó sarokban a kocsi túl a szélén van, és egyáltalán a forgalmon és néhány nem túl szép épületen kívül nem látunk semmit. Ja, és érdekes emberek sem láthatók a képen.
Nézd meg ezt a helyet, sok érdekes utcafotót láthatsz: www.nonphotography.com.
Üdv!

diffuzi válasza:
nem a lámpasor volt a cél. Az első oszlop direkt van benne. érdekes hogy a felhőkről senki sem ír...szerintem olyan, mint egy doboz, aminek a leghátsó oldala nyitott.
majd igyekszem máskor!
köszönöm az építőjellegű véleményed!

adott pontszám: 2
2006. szeptember 3. | 23:24 | blzoly

Hát lehet hogy most nem fog tetszeni amit írok de ebben a képben én semmi érdekeset nem látok.Mentél az utcán és elkattintottad a géped.Ez a kép bárhol készülhetett volna,a fények laposak,a téma semmitmondó, a szerkesztésben sem látok semmi érdekeset,az autót is levágtad.Sajnálom....

diffuzi válasza:
semmi gond! Bárhol készülhetett volna, de ez itt München! És máshol nincs ilyen...hozzátartozik a városhoz. A fények laposak...igen, mert mint látod hatalmas viharfelhők vannak a képen, szerintem iszonyat jó formában.
köszönöm, hoyg leírtad a véleményed, majd igyekszem!

adott pontszám: 2
2006. szeptember 3. | 22:35 | wadallat

Sajnos nem sokat látok ebben a képben. Nincs a képnek témája. Vagy azt is mondhatnám, hogy túl sok témája van. A rengeteg dolog között ide-oda kalandozik a tekintet, azonban sehol sem marad meg, mert a részletek már elvesznek. A tornyos épület "elbújuik a háttérben", a lámpasor is túlságosan balra van komponálva. A jobb oldali épületek sem adnak hozzá a kép értékéhez sokat. Ráadásul a kép közepén éppen egy teherautó. Egyáltalán nem szép.
Ez így egy túristafotó, amit bárki elkattinthatott volna. Nem látok benne elképzelést. Mit akartál bemutatni? Így még javító szándékú tanácsokat sem lehet adni.

diffuzi válasza:
van, mikor az ember semmit sem akar bemutatni...vagy ha egy várost mutatsz be, a mindennapjait, akkor természetes, hoyg akár egy teherautó is lehet a képen...
a tekintetedet pedig az épületsor, a lámpasor, a felhők és a sárga templom egy pontba vonza, szándékaim szerint.
köszönöm, hogy írtál!!

adott pontszám: 4,8
2006. szeptember 3. | 22:06 | doduff

Nekem tetszik!jó a beállítás!kicsit zavar h az autónak nem látszik az alsó kereke és h zajos a felhő de attól még jó!gratulálok!

diffuzi válasza:
köszönöm!!!

adott pontszám: 5
2006. szeptember 3. | 21:43 | qwasyxer

Nagyon szép precíz felvétel. Technikailag teljesen tökéletes, jó a kompozíciója. Egyedül a szinei lehetnének élénkebbek, de valakinek meg pont az okozhatna gondot. Szerintem 5.

diffuzi válasza:
húú! azta! köszönöm szépen! igyekszem a továbbiakban is ;)

adott pontszám: 3,8
2006. szeptember 3. | 21:41 | blekem

nemrossz... tetszik a kép szerkeztettsége, bár a merci jobboldalt kicsit elhúzza a súlypontot, és a felül belógó lámpafej is szerencsésebb lett volna, ha végig látszik... a kevés fény miatt nem elég kontrasztos, de mivel látható hogy borús volt az idő, elfogadható magyarázat, hogy az volt a célod, h münchen borús arcát mutasd be. én levágnám a felső sávot mindenképp, a lámpafejig, h épp ne látszódjon. kis kontrasztot adnék rá, plusz egy kis szaturációt a fakó színek miatt, és máris sokkal hatásosabb és látványosabb lenne.. üdv b

diffuzi válasza:
köszönöm szépen, szívom az infókat magamba!!! :)

adott pontszám: 4
2006. szeptember 3. | 21:32 | ovarnet

Az én első itteni képem is Münchenből van. Érdemes megnézni az olimpia toronyból este készítettem.

EZ a kép több apró hibát rejt. A városi élet ábrázolása nem egyszerű feladat mivel a sok lámpa és oszlop autó és fal árnyék és nap nagyon, de nagyon zavaróan tud hatni egy képen. Itt is, ha megnézed a lámpa csak úgy lóg a semmiből. Elégh zavaró. Aztán az időjárás sem volt kegyes hozzád mert nem a szebbik arcát mutatta. De, hogy ne csak kritizáljak A lámpa sor szépen végig vezeti a szemet a kép közepe felé. Végig éles a kép ez is jó.
Talán a záridővel lehetett volna játszani, hogy az autók mozogjanak ekkor egy kis dinamizmus lép a képbe. Grat további jó fényeket és képeket.

diffuzi válasza:
:) köszönöm szépen! micsoda egybeesés. Elég egyszerű a gépem, záridőt szerintem nem nagyon lehet állítani (ha lehet, áruld el kérlek, hogyan). Tényleg a lámpa zavaró. Viszont szerintem a felhők jól néznek ki, így nem bántam, h ilyen az idő. Gondoltam ez direkt jól mutat.