BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,4
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. május 28. 17:49
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Badacsony
Móló

Gépnek megfelelő kidolgozottság, kis felbontással... ha figyelembe veszitek, megköszönöm. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. április 15. | 15:06 | jaklac

A kép szélét én lehet lezártam volna valamilyen kerettel.Jó kép.

robitcar válasza:
Köszönöm. A keretekkel eléggé ambivalens a viszonyom, lehet, hogy dobna rajta.

2006. június 6. | 10:50 | kingisti

Nekem is a balról induló törés tetszik, de a jobb sarok nagyon elviszi a figyelmet... Ha szűkebbre vennéd, talán sokkal inkább magára vonná a figyelmet a nagy repedés...
A napszemüveges megoldásra nem gondoltam, azt hittem, hogy a géped húzta így el a színeket.

robitcar válasza:
Azért annyira nem béna a gép, hogy a színeket iyen mértékbe elhúzza. :)
Eredeti kivágatban izgalmas volt a kép alján, a tört jég között csillogó víz... számomra döbbenetes felfedezés volt, hogy a mólók végénél majdnem mindenhol hártyavékony volt a jég, míg másutt 20 cm-es.

adott pontszám: 4
2006. június 4. | 12:41 | kingisti

Hangulatos, szépen komponált fotó - pár apró hibával.
A felbontása tényleg nem túl jó, de ezt inkább hagyjuk. Nekem a színek, pontosabban a "színtelenség" szúrt szemet. Valószínűleg a megcsillanó napfény miatt a fényképezőgépedben nagyon eltolódott a fehéregyensúly, ezért lett ilyen "érdekes" a színhatás.
Vághatnád kicsit szűkebbre, mert így túl sok a figyelmet elterelő részlet, és a szép csíkok nem olyan dominánsak. Nagy kár, hogy a horizont nem rajzolódik igazán ki - de ez inkább az időjárás számlájára írható.
A meglátás viszont nagyon jó! Grat.

robitcar válasza:
Az érdekes színhatás alapvetően a napszemüveg hatása, melyet az objektív előé tartottam. Erőteljesebb volt eredetileg, de levettem csöppet a szaturációból. Valós színekben nem lenne ennyire izgalmas, és aligha tudtam volna lekapni ezzel a géppel. Fekete-fehérrel próbálkoztam, de ott nem lett a kép érdekes. Te melyik szép csíkra gondolsz? (tényleg érdekel!) Számomra a bal alsó sarokból induló a legfontosabb, erre is vágtam a felvételt. A másik legfontosabb a kép közepén lévő "csomópont" a maga különös fényeivel, sötétjeivel.
Köszönöm véleményedet!

adott pontszám: 4,5
2006. május 29. | 20:57 | Robert_X

Jó kis kép ez, nagyon tetszik. Szerintem kissé túlsúlyos lett a kép jobb oldala, és szerintem nagyon a szélre került a móló is, így szerintem nem pont a legjobb. Gondolom nem tudtál már balra menni, mert akkor a törés és a móló is a képre került volna, és jobban középre.
Jó fényeket.
Ja...
Szó szerint kicsi a mérete is. Legközelebb azért érdemesebb lenne kb. 1000 pixelesben is feltenni, és PS-ben úgy menteni, hogy épp kevesebb legyen mind 300 kbyte, mivel egy gyenge minőségű képre, mégha jó is a kép, valahogy nem adják meg az ötöst.

robitcar válasza:
Igen, az előbbi értékelésben leírtam, miért vágtam így. Az eredeti kivágat egészségesebb volt.
A kép mérete: rosszul állítottam be a gépet... Pedig azon a napon nagyon sok kép sokkalta jobb lett volna, ha ezt nem szúrom el. Sajnos PS-em nincsen, a rendelkezésemre álló "képszerkesztő" igen szűkmarkú és kevéssé felhasználóbarát. Azért igyekszem és jobban figyelek a képek készítése során is és a feldolgozás alkalmával is.
Köszönöm az értékelésed!

adott pontszám: 4,5
2006. május 29. | 20:29 | kornelsoma

Kedves Képkészítő! Nem ismerem ezt a gépet, nem tudom, miket lehet rajta állítani, és miket nem. Azért hadd írjak le egy-két ötletet, amit talán érdemes megfontolni a képpel kapcsolatban. Látszik, hogy törekedtél a jó szerkesztésre (bal alsó sarokba kifutó rianás, nagyjából harmadolópontos szerkesztés). Viszont lehetne rajta javítani olyan módon, hogy ha van a gépeden spot mérés, akkor avval belemérve a visszatükröződő napfénybe, sokkal szűkebb rekesszel sötétebb képet kapsz, de a sziluettek látszanának továbbra is, és egészen holdvilágos, elvarázsolt képet kapnál. A vágás miatt kissé négyzetes lett a kép oldalaránya, ami az ilyen panoráma vagy tájképjellegű fotónál nem annyira előnyös. Lehet, hogy megérné megvágni alulról annyira, hogy 2:1 arányú kép legyen, alulra felülre pedig tenni egy-egy vastagabb fekete keretcsíkot, mint a szélesvászű filmeknél a tévében. Tudom, hogy a csillogó részből is elveszne egy adag, meg nem is futna ki a sarokba a rianás, de valószínűleg mégis kellemesebb összhatást adna. A napfénybe méréssel meg kevésbé égne be a kép. Vagy egy másik variáció: baloldalról vágni annyit, hogy álló kép legyen, de a harmadolópontos szerkesztés megmaradjon. Ami a kicsinyítést illeti, nagyon jó kis cikk olvasható a cikkek között. Érdemes megnézni. Szép képeket! :o)

robitcar válasza:
Köszönöm a tanácsokat, igen egyszerű kis gép az illető, de tény, nem használtam még ki minden lehetőségét. A vágást illetően bizonyos kényszerek vezettek, egyrészt a kép széléről le kellett venni a szemüvegkeretet, merthogy ilyen "előtéttel" készült, amint a képeim között a hattyús meg a jégáradatos. Másrészt szerettem volna a megtartani a jégtáblák karakteres határvonalait. Kétségtelen, számos érvet hozol fel egy másfajta, panorámát adó vagy álló vágásra. Kipróbálom. Köszönöm, hogy ilyen bőséges segítséget adtál!

adott pontszám: 5
2006. május 28. | 18:38 | *len

Az a gep magatol utomunkazik :) Talan mega szepiat is o tette ra :) minden esetre az eredmeny kituno. Talan egy feher keret meg rafert volna.

robitcar válasza:
:) télleg, elfeledtem megírni... A szaturációt levettem csöppet. Vágás-forgatás, ennyi volt az utómunka. A kép eredeti színe a zöld napszemüvegtől van (volt) :) De szépiázást nem eszközöltem! :)

Köszönöm!

adott pontszám: 5
2006. május 28. | 17:58 | kobraxx

Nagyon megfog a kép hangulata, remekül sikeredett fotó.

robitcar válasza:
Köszönöm, örülök, hogy tetszik.