BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,57
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. május 5. 18:41
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Zikkurat, Budapest, Nemzeti Színház mellett
Kontrasztok

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2006. június 4. | 10:39 | kuronyab

Tetszik a kép, kicsit mondjuk hagyhattál volna egy lehelletnyivel nagyobb helyet az épitmény és a fák/bokrok között. Sajnos a ff konvertálástól és/vagy a kontraszt állítástól, stb előjött a kép zajosodása, amire jólett volna egy zajszűrőt ráereszteni.
Ha már a felhők rajtavannak, lehettek volna azok is kontrasztosabbak, majdnem eltünnek az égbolton, valamint egy kicsit nagyobb vágás a bejárati ajtó miatt is jobbn lett volna.

Üdv

robitcar válasza:
Köszönöm az értékelésed. Könnyedén mondhatnám, hogy a gépem ilyen meg olyan, tényleg sok szépet tehettem volna az utómunkákkal. A kivágatot illetően ezt a jelenlegit éreztem helyesnek, és emlékeim szerint valami ponyva vagy reklámszöveg is befolyásolt a bejárat melletti falra nyitásban.
A felhők valóban lehettek volna kontrasztosabbak és az a kép koncepciójába is illett volna. Köszönöm!

adott pontszám: 4,7
2006. június 3. | 18:35 | utolsoprobalkozas

alapvetöen jo a kép,tetszik,de a dolgok elhelyezkedése nem tökéletes a foton,és ha már ez a cime,a képen szereplö tárgyak között lehetett volna nagyobb jelentésbeli különbség,ezt ugy értem,hogy például mintha egy muszlim nöt fényképeznél egy katolikus templomban egy Mária-szobor elött,és egy jo fekete-fehér keret is jol jött volna.

robitcar válasza:
Sokat vacakoltam a beállítással, eredetileg egy másikra gondoltam, amely ellehetetlenült gép adottságai miatt és a háttér kaotikus jellege (HÉV, vezetékek, egyebek) következtében. Végül ezt az elrendezést találtam a legjobbnak. Bizonyára lehet találni "kontrasztosabb" témát is, nekem most ez jutott és nem is bánom :)
A keret alighanem illene hozzá, eljátszadozom a gondolattal.
Köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2006. május 7. | 12:38 | Asherine

Az elgondolás tetszik, és a színtelenítés is jó gondolat, de pont a kontrasztok lehetnének nagyobbak, lehetne sokkal világosabb a bejárat fala és sötétebb a belső tér; az ég sem égne be, ha világosabb lenne egy hajszállal.
(valakinek fel sem tűnik, mert nem annyira zavaró, de én kiretusáltam volna a falról a feliratot; ha jól látom, papír alapú, így nem fog hiányozni senkinek. :) )
Nekem a nagy különbségek hiányoznak az árnyalatok között, de más probléma nincs a képeddel.
További szép képeket!

Asherine

robitcar válasza:
Köszönöm!
Abszolute helyt adok az észrevételeidnek. Próbálkozom a "vegykonyhámban".

adott pontszám: 4,8
2006. május 5. | 20:55 | *len

Nyugalmat araszto kep, aminek nagyon megfelel a ff tonus. Nem a fotos hibaja , de szerintem eggy dolog van pluszban a kepen , az pedig az epitmenyen levo tabala. Epphogy megnyugszik az elme a harmonikus kep lattan , egesz addig amig eszre nem veszi azt a belekiabalos tablat.

robitcar válasza:
Köszönöm! A másik számomra kedves irányból egy szemetes látszott. így is szerencsés vagyok, hogy a HÉV traverzei és vezetékei nem látszanak.

adott pontszám: 4,5
2006. május 5. | 20:09 | PekZo

Nekem egy kicsit lehetne kontrasztosabb, talán egy másik napszakban, vagy időjárás mellett jobb fényviszonyok lennének.
A beállítás tetszik viszont, jó, ahogy a természet rendezetlen formái és az ember alkotta egyenesek kiegészítik egymást.

robitcar válasza:
Köszönöm! Sok volt a szórt fény és tényleg nem ehhez a beállításhoz mentem ki: eredetileg más szögből szerettem volna lekapni az épületet. (meg is van, lehet, hogy felrakom, bár azt hiszem, az gyengébb lett)