BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,55
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. április 30. 15:38
Szarkalábak (avagy Öreglyuk II.)

Megint csak egy öreg fa, de most más szemszögből. Az a kis valami jobboldalt meg direkt van benne, hogy ne legyen annyira unalmas a kép. Azért rakom fel, mert volt aki hiányolta, hogy nem az egész rönk éles. A kritikákat továbbra is várom, ne kíméljetek!!! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. április 30. | 17:23 | b.karesz

Még valami. Megnéztem a másik fotódat, és tetszik, érdekes perspektíva. ... Az első értékelésben a merőleges nézőpontot én úgy értettem, hogy a vágott felületre merőleges, mert úgy látam nem pontosan arra merőles volt a kameraállás - de lehet ebben tévedek. ... és a PS-t én is most tanulom, de érdemes, mert izgalmas dolog javítani a nem tökéletes képeinken. Üdv. b.karesz

Aval válasza:
Csak még be is kéne szerezni...
Majd öcsém segít.
Kösz!

2006. április 30. | 17:17 | b.karesz

Súrlófény alatt lehet, hogy más mást ért, én arra gondoltam, hogy akkor lett volna jó kattintani, amikor a fény szinte merőlegesen esik be a tuskó vágott felületére, éppenhogy súrolja azt. De, tudom, hogy az adott helyen, és szituációban nem mindig lehetséges az ilyen. Van azonban, amikor egy jó elképzelés, egy jó téma megéri, hogy a "tettes" visszatérjen a helyszínre, megcsinálni újból a fotót. ... A kreditet nagyon köszi! ... A másik képedet is megnézem majd, kíváncsivá tettél.

Aval válasza:
Aha! Szóval, mikor a nap (vagy esetleg a lámpa fénye) zeniten van?
Ha arra járok, visszatérek és próbálkozom más fényekkel. Kösz a tippet! ;-)

adott pontszám: 4,5
2006. április 30. | 17:00 | herpe

Szép pasztel szinei vannak a farönknek a repedések és az erezet jol kirajzolodik.A jobb oldalon az kis izé igen fehér és az zavaro.

Aval válasza:
:-D
Megint meglepődtem! A 3-as indításhoz képest eléggé felfejlődünk :-D Mondjuk ezt a pontátlagolást akkor sem értem, de mindegy!
Szóval köszönöm szépen a pontot, igazán jólesik!
És igazad van abban a fehér bizbaszban teljesen. Sajnos így utólag nem szedhetem le.
Köszi!

adott pontszám: 4
2006. április 30. | 16:44 | b.karesz

Én azt a valamit éppenhogy elhagytam volna, bezavar az erezet kompozíciójába. Hogy jobban kijöjjön az anyagszerűsége a fának, talán súrló fénynél kellett volna fotózni (... és a tuskóra merőleges nézőpontból). Vagy utómunkával valahogy rádobni egy kis színt, egy kis kontrasztot.

Aval válasza:
Van egy olyan is, mikor merőleges vagyok a tuskóra. Az az eredeti Öreglyuk. Majd nézd meg ha lesz időd rá. Viszont megírhatnád, hogy mi az a surlófény!? Mások is mondták már, de azt még senki sem mondta meg, hogy mi is az...
Utómunkázni sajnos nem tudok, nincs PS-om. Még. De majd igyexem beszerezni.
Köszönöm a pontot!!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2006. április 30. | 16:12 | Kaviaar

Ha ennyi önkritikád van sőt másoktól is elfogadod amit leírnak, és tudod is a kép hibáit akkor igazából miért töltöd fel?

(Én azért töltöm fel a képeimet hogy visszajelzéseket ill javító kritikát kapjak, de amikor tudom a kép hibáit akkor nem töltöm fel, max ha a képet egyéb okok miatt szeretném megmutatni) Egyébként meg helló látom te is szegedi vagy.

Aval válasza:
Azért, mert lehet, másnak tetszik, vagy tud olyan dolgot mondani, amitől a kép jobb lehetne. Én úgy tudok tanulni, ha megmutatom mit tudok jelenleg, és ehhez kapok kritikákat, hogy legközelebb ogyan csináljam.
Majd, ha profi fotós leszek profi felszereléssel, akkor én is csak profi képeket fogok feltenni, addig meg sajnos be kell érnetek ezekkel :-D
De mindjárt megsasolom a képeidet, pláne,ha szögediek is akadnak köztük. :-)
Kösz, hogy írtál!

adott pontszám: 3
2006. április 30. | 16:02 | Kaviaar

Egy felületet akkorsz tudsz kiemelni szépen ha a fények oldalról jönnek nem mögüled, mert akkor a domborulatok az árnyékok miatt kijönnek. Egy picit laposabban jön a nap még akkor nem csak annak a bigyónak lenne kis árnyéka.

Emelett ez a premier plánban szemtől pofába nem túl érdekes. Megnéztem a másik képed sokkal jobb a perspektívával. Itt max csak az évgyűrűket lehetett volna jobbana vágásnál figyelembe venni, esetleg a likat kijjeb tolni a középpontból, de nekem ez nem jön be csöppet unalmas magában még a bigyóval is.

Technikai hiba talán az lenne hogy elég pixeles mintha vhol vagy leméretezés után vagy a jpeg tömörítésnél elvesztek volna a részletek.

Aval válasza:
Lehet, hogy valóban pixeles... Előferdülhet.
Mondjuk szerintem a lik nincs középpontban. Az eredetin pont középen volt, ehhez képest eléggé eltoltam balra, de lehet, hogy ez csak nekem tűnik így, hogy ismerem az eredetit.
Mindenesetre köszönöm az értékelésed, joos a 3-as! Ez annál tényleg nem jobb. Én lennék a legjobban meglepődve, ha kapnék rá jobbat!!!
Köszi!

adott pontszám: 5
2006. április 30. | 15:52 | child

nos én nem láttam az eredetit, de ez nagyon tetszik!! gyönyörű a rönk mintája, remekül van helyezve a közepe, és az a kis valami is jól mutat ott! nagyon jó, ahogy egészen oldalról jön a fény, remekül kiemeli a mintázatot.
gratula!!

Aval válasza:
Hát, most lepődtem meg! :-D
5????
Komolyan????
Örülök, hogy tetszik igazán!
Tényleg meg vagyok lepve! Nézd meg a másikat is. Ezt meg nayon köszönöm!!!
Azt hiszem az első ötösöm itt a fotózz-on!
:-D