BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA drozsa (4,27)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 121 darab

1/11 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Jobban megnézve nem is tudom, mi történt itt a színekkel, lehet, hogy nem lett szürkeskálázva a munkagépen kívüli rész, de valami akkor is fura nekem.
Szia! Összességében tetszik a fotó, de hagytam volna színesnek az egészet; ez a szelektív színtelenítés szerintem nem áll jól ennek a jelenetnek (sőt, szerintem általában nem jó, de sokan csinálják, sokaknak tetszik, szóval vélhetően ez ízlés kérdése). Az átlós vonalak viszont kifejezetten tetszetősek.
Szia! Tetszik a fotód, jó az élessége, picit nagyobb mélységélességgel jobb lett volna (ha lett volna erre lehetőség), talán itt-ott pici kiégés is látszik, de szerintem belefér. A színek nagyon jók!
Szia! Nekem tetszik az ötlet, a kivitelezés tekintetében talán jobb lett volna, ha a háttér sötétebb és a főtéma világosabb. A metszőollót ugyan egyértelműen felismerni, de egy jellegzetesebb felület talán jobb lenne, a spárgáról pedig levettem volna a címkét. A levágott ágakat (al lent) sem szerepeltettem volna a felvételen. Ezek mellett a fotó jól visszaadja a kikapcsoló kertészkedés hangulatát.
Szia! Érdekes forma- és fényjáték, jó színekkel. A virág (nem a szár v. többi növ.-i rész) "kontúrja" talán picit túlzó lett, de gondolom, ezzel nincs mit tenni (esetleg több képből kiválasztani, ha volt erre lehetőség). Összességében tetszik, a jellegzetes forma így is visszajön.
Szia! Szép nagyra sikerült ez a fotó. Technikailag nehéz értékelni, az élesség nagyjából rendben, a cigi a kiégés határán. Kicsit fura a vágás; vagy szűkebbre vettem volna, vagy tágabbra, így nehéz eldönteni, ki a főszereplő? A cigi? A kéz? A szippantás? Egy picit még toltam volna balra, így nekem sok a negatív tér bal oldalon (bár valami füstjátékba akkor bele lenne vágva). A hangulatot azért "beadja"!
Jó nagy fotó! Szia! Az ötlet tetszik (bár nem egyedi), a csaknem pontos oldalnézet szépen el lett találva. Szűkebbre vágtam volna bal fentről. Nem igazán éles (lehet, hogy az adott technika határait feszegetted). A lombokat nézve azt hittem, egy jó svenk, de a gép sem elég éles szerintem. Színekben számomra szegény, talán több kontraszt is illene a jelenethez. Kis kromatikus aberráció is látszik, és ha már utómunka, a jobb alsó sarokból a narancssárga akármi eltüntethető. Nem mintha sokkal jobb repőlőfotókat készítettem volna... (De láttam már.) Összességében nem rossz, jól el lett kapva.
Szia! Nagyon szép fotó, a színválasztás nekem különösen tetszik. A részletekkel is teljesen elégedett vagyok. Sajnos a potroh végén hirtelen elvész az élesség, de ez ilyen, nem von le szerintem a kép értékéből.

Nem erre a fotóra vonatkozik, de itt is igaz; sokan nem adják meg a technikai paramétereket, pedig azokból talán sokat lehetne tanulni.
E
Szia! Tetszik, hogy észrevetted "E"-zt, és ilyen szépen ki is dolgoztad. Nagyon többet nem tudok mondani (talán nem is kell, expo, fókusz, stb. rendben), köszönöm, hogy megmutattad!
Szia! Nagyon jó fotó! Tetszik az élesség, a fókusz helye, a sok visszacsillanó Nap, a bokeh. Középre szerkesztett, de mégsem, az egyensúlya nem borul. Tetszik az átlósan elváló sötétebb-világosabb rész. A színek is tetszenek. Ahogy nekem jobban tetszene, az annyi, hogy kicsit lentebbről fotóztam volna (lehetőség szerint). De így is pompás!

A képre adott pontszám: 5

Szia! A kis bélyegképet nézve arra gondoltam, meg sem nézem, mert tiszta sötét. De ma úgy döntöttem, értékelek pár fotót a magam kis egyszerű szempontjai szerint, így megnyitottam. Jól tettem. Te pedig, hogy feltöltötted. Na de: sötét továbbra is, de nagyban megnézve értem, miért, ez ilyen. Ott lettem volna. Tetszik a hangulat, a nyiladékon besütő Nap, ill. a megvilágított párás vízfelszín, a partvonal pazar. Kis kromatikus aberráció látszik, ezt utómunkával el lehet tüntetni. Tetszik az ég kékje is, ez utómunka lehet, valamiért jobb fent a két fa között szürkül. A sötéteket kicsit azért világosítottam volna, vagy egy szűkebb vágás is világosítana a fotó összességén. Tetszenek az ilyen fényjátékos természetfotók, így ez is. Szép.
Az! :) Szia! Őszintén szólva nekem nem tetszik a fotód, sok szempontból zsúfoltnak tűnik. Cicó feje fölött sok a fény, máshol kevés (ez utómunkával javítható, ha van rá lehetőség). Sok a szín; nekem csak a szürke + zöld elég lenne, a bal oldali rózsa egészen elhúzza a szememet a vadállatról. Bal oldalon az a vékony törzs is; jobb lenne, ha nem lenne ott. Az ellenfényes megoldás, szerkesztés, a növényi keret viszont nagyon jó ötlet!
Szia! Nagyon tetszik a fotó. A téma jó, érdekes, van akció. A színeket én talán máshogy kezeltem volna, de ez nyilván nem hiba. Élesség, szerkesztés, fények nekem tetszenek, de ami számomra a leg-tetszetősebb, ahogy a földtúrás mögötti részek hirtelen elmosódnak; jó beállítás. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Szia! Alapvetően nekem tetszik a fotó, néhány észrevételt tennék. A színvilága nekem nem tetszik, a DOF vagy szűk, vagy az élességet a legközelebbi virágtagra helyeztem volna (ezzel és is gyakra küzdök amúgy...) Ha jól látom, egy ízeltábú (fiatal sáska?) is ül a lenti virágon, ha ezt főtémának szántad, talán jobban ki kellett volna emelni. A szerkesztés talán lehetne szellősebb. Na, tetszik a kép, aztán felsorolok itt egy csomó "kritikát"...
Szia! Nem egy hétköznapi fotó a hétköznapokról. Nem gondomom, hogy a falra kitenném, de el lehet nézegetni, gondolatokat indít (három szint bemutatása; a lakók hogy tették egyedivé a saját "egyen-kuckójukat" stb., a felső szinten bemutatott élet pedig kiváló). Technikailag csak annyi, hogy nekem hiányzik az alsó szint alja. A függőleges vonalak szépek, a vízszintesek kihúzása nem tudom, hogy segített volna-e a képen. Kis zaj, kis pixelesség, nekem belefér. Minden esetre gratulálok!
-
Szia! A színvilága fura, de nem rossz, egy-két zavaró terület nekem van (a két sötétebb sarok). Nagy méretben kicsit zajos a cinege és a részletei sem bontakoznak ki nagyon, az élessége viszont nekem szintén tetszik, a szerkesztése is jó.Örvendetes szémomra, hogy van "akció" a madárfotón, még ha nem is nagy.
Szia! Tetszik a fotóban (és ezt lehet, hogy a pontozásba nem kellene belevenni, de mégis értéke a felvételnek), hogy egy - sajnos - kihaló mesterség képviselőjét ábrázolja. A fotózásnak a "konzerválás" is feladata szerintem. Tehát tetszik a téma, a színvilág számomra nagyon kellemes (bal-jobb, fönt-lent, kék-narancs). A tarkón a fények nem tetszenek, van itt kis zaj is. Ill. nekem jobban tetszene (de nem tudom, hogy lehetett volna megoldani), ha amit épp csinál a mester, azt is látnánk, mert így csak indirekt módon látjuk, hogy az úr órás. Ha elkapott pillanat, akkor ez nem számonkérhető, csak megjegyezhető, hogy nem a legjobb pillanat lett elkapva; ha "benne volt" a fotózásban, talán lehetett volna kicsit "beállítottabb". Ezt leszámítva nagyon jó, authentikus kép.

A képre adott pontszám: 4

bau52lac válasza:
Köszi! A technika ennyit tudott.
- (4,99)
Szia! Olyan "rerto" (v. analóg) hatású kép. A technikai részleteket illetően biztos meg lesznek nevezve hibák (CA, zaj, telítetlenség, életlenség), a fentiekre gondolva szerintem ezek mind jól állnak ennek a felvételnek (persze el lehetett volna készíteni modern tűéles, kontrasztos patent minőségben, számomra teljesen más kép lenne). Engem az egyeteln ami zavar, hogy a modell beállítását nem tudom hova tenni (lehet, hogy jó lenne tudni, mi az a csésze előtte).

A képre adott pontszám: 4

h.rom válasza:
Az egy mécses volt, csak épp nem látszik a lángja :)
Köszönöm.

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
Meggyvágó (4,52)
Szia! Azt hiszem, 5 pont adása mellett nem sok minden lehet írni; kiváló, kitenném a falra. Azért mégis: Bár a színek tekintetében a főtéma nem válik le a háttértől, a szinte monokróm színharmónia pompás. Ici-picit talán sötétítettem volna rajta, de ez csak személyes preferencia. Szép, gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést!
Üdv:
Józsi
tb 5 (2,51)
Szia! A témaválasztás érdekes, és sok apró részlete is a fotónak, de a kivitelezés szerintem nagyon gyengére sikerült. A felvétel sötét, a hold (?) környezete kiégett, a fotó tele van mindenféle aprósággal, nem éles és roppant zajos. A fotó címét nem értem (talán a készítésre vonatkozhat), ill. nem írtam volna fel a fotóra, vagy nem oda, ahol van. Azért várj más véleményekre is, hátha csak én nem értem.

A képre adott pontszám: 3

trolley back válasza:
Köszönöm, csak a téma ragadott meg. Korábban többet adtam a technikára, de veszítek a lendületből. Világvége állatokkal. Üdv
és köszi.

tb
1/11 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ