BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Pécz (3,57)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 15 darab

- | - (5)
Szia! Nagyon jó ötlet volt a fát középre komponálni. Még érdekesebbé teszi a képet szerintem. Az autók is jókor voltak jó helyen. Nekem így, hogy minden éles, nem vezeti úgy a szememet, ami persze lehet a készülék miatt is. Mindenesetre nagyon ügyes kép lett! :)

A képre adott pontszám: 4

zsoltf válasza:
Drónnal minden, mindig éles. A mélységélesség gyakorlatilag végtelen. Köszönöm az értékelést, örülök, hogy tetszik
Szia,
Szépek a színei képednek. Én szeretem a tükröződéseket a képeken és szépek a te képeden is. A téma elhelyezése nekem kicsit furcsának hat, mintha csak a tükörkép lett volna fontos. Valamelyik metszéspontot használva még jobbá lehet tenni a képet.
Köszi szépen :)

A képre adott pontszám: 3

Havasi Pál válasza:
Szia. Az a baj a kevésbé tapasztalt új tagokkal, hogy még nem teljesen átgondoltan szórják az értékelést. Ez nem értékelés! Nem tudom elfogadni! Mint olvashattad, a sokkal tapasztaltabb régi társunk maximális pontszámmal jutalmazta ugyanezt a fotót! Javaslom a szabályzat elolvasását! Idézek pár sort: "Ha a fotót tudatosnak, jól megfontoltnak találja, de kompozíciós, vagy technikai jellegű hibákkal is szembesül, amelyeket csak újrafotózással lehet korrigálni, vagy a problémák erősen érintik a fő témát is, illetve ha több apró hibát talál, adjon ötletet a javításra, írja le, mi az, amit mindenképpen máshogyan kellett volna csinálni és pontozzon 2,5-3,5 ponttal." - Azt írtad szép a kép! Hibát nem is írtál! Egyedül a táj pozíciója az ami neked szubjektív benyomásként hiányérzettel töltött el, és ezt sem hibának írtad, hanem olyan dolognak, amit (szerinted) más pozícionálással még ennél is jobbá lehetne tenni! A szabályzatnál maradva: Döntően befolyásoló, jelentős hiba nincs, több apróbb hiba sincs, nem kell újrafotózással korrigálni, ha a te tetszésednek akarnék megfelelni akkor egyszerű szerkesztéssel vágok a kép aljából, hogy ne legyen annyira hangsúlyos a tükröződés - bár akkor a fotó lényeges elemét tüntetném el, mert a kristálytisztaság egyik jellemzője a tiszta tükörkép is! Szeretnék hasonló minőségű fotót látni tőled is, de addig kérlek értékelj pontosan és reálisan, ne ilyen pár mondatos szép...szeretem...furcsa...stb! Ezt a fotót rossz pontozással döntően alulértékelve rossz irányba befolyásoltad. El kell utasítanom!
Szia,
Nekem az látszik a képen, hogy helyezted a témád és elég tartalmas is a kép. Én nehezen látom mit szerettél volna ezzel a képpel. Talán segíthet az utómunka, hogy kiemeld a te meglátásod szerinti fontos részletet. Inkább számomra dokumentáció lett ez a kép.
Persze a körülményeket és az eszközt nem láttam. :)

A képre adott pontszám: 2

Havasi Pál válasza:
Szia! Idézek a véleményedből: 1. Helyezett téma. 2. Tartalmas kép. Ezek pozitív jelzők. Ez a hiba? Minőségi vagy fotótechnikai hiányosságot egyáltalán nem találtál. Egyetlen dolgot hoztál negatívumnak, hogy nem érted a képet. Ez mennyire az én hiányosságom? Jelentősen alulértékeltél egy technikailag jó minőségű fotót, mert a téma nem fogott meg! Gyakorlatilag erről szól a kritikád! Bár konkrétan nem tudtad megfogalmazni, és így "javításra" sem tudtál szakmai jellegű javaslatot tenni! Ez nem segítség és nem értékelés! Számodra dokumentáció lett a kép? Nem figyeltél arra amit értékelsz??? Szocio kategóriában ez pont dokumentum jellegű fotó! Ne kelljen már részletes művészettörténeti/esztétikai/szociológiai elemzést írnom az undergound és némelyik kapcsolódó szubkultúra szimbiózisáról - csak azért mert nem vagy jártas benne, de lehúzó kritikát mégis képes vagy róla tenni! Itt nem akarok részletet kiemelni, mert akkor egyszerűen rá fókuszáltam volna! Egészében él ez a fotó, minden apró részletet összekapcsolva. Mint egy festményen sem csak az egyik sarkában álló embereket vagy épületet nézem meg és a vászon többi része felesleges, hanem összességében tekinetm egynek! Ez a kép olyan mint egy mozivászon sötét kerettel, végén a fény, a kijárat az életbe. Az undergroun sötét és mocskos. A kérdés, hogy melyik utat választjuk? A felszínt az életet? Vagy a földalatti világot? Elnagyoltan és röviden csak ezt írhatom válasznak. Ha részletezném, akkor tucatnyi szimbólumot és összefüggést tudnék felsorolni! A fotózás nem csak arról szól, hogy lefényképezem azt a tárgyat, virágot, stb ami éppen előttem van. Azok csak kezdő lépések! Tartalommal kell megtölteni, víziókkal. A fotózás technikai részét ismerni kevés! A fotózás kreatív alkotóművészet és ennek megfelelően megfelelő társadalmi érzékenységgel és művészi látásmóddal kell rendelkezni! Amíg ez nincs meg, addig óriási hiba és felelőtlenség másokat jelentősen befolyásoló kritikát gyakorolni. Előbb szerezz tapasztalatot! Ismét a szabályzatból idézek: " technikailag és kompozícióját tekintve is jelentős hibákat tartalmaz, adjon rá 2 pontot. Írja le mik a technikai és kompozíciós hibák, illetve ha lehet azt is közölje, hogyan lehetne rajtuk javítani, de a téma megválasztását is véleményezze." Ebből semmi nem igaz a pontozásodra. Ha hibának veszem, hogy nem érted a képet, akkor is a 3,5 - 4,5 közötti tartományba kellett volna helyezned. A döntően rossz pontozást nem fogadom el. El kell utasítanom!
Szia,
Szerintem jó ötlet volt a témád. Tetszik, hogy letisztult és az üveg fényei feldobják a képet. Én csak egy kicsi szít hiányolok a képről, de ez jó okkal nem változtattad. Köszi :)

A képre adott pontszám: 4

rush (5)
Szia, nekem tetszik a kép, hogy merted megörökíteni. Talán az élessége az ami pontatlannak tűnik nekem. Az autó bele komponálása is jó ötlet volt! :)

A képre adott pontszám: 4

elohím1970 válasza:
Köszönöm, hogy időt szántál a fotóra. Igen az életlenség ott van a tetem alján is, de legalább a szárnytollak viszonylag élesek, bár ez a fránya tömörítés ott is látszik. Nehéz volt kihozni a telóból a legjobbat, egy komolyabb gép kellett volna, sajna nem volt nálam. Üdv.
* (4,86)
Szia! Nagyon tetszenek a képeden a "vonalak", amik izgalmassá teszik a képed. Szerintem a fények is jól kiemelik a téma jellegét. Egyedül az a tábla rondít bele nekem a képbe, de szerintem jól sikerült!

A képre adott pontszám: 4

pálkata válasza:
Köszönöm!
. (5)
Szia! Ötletes és kreatív kép. Nagyban talán kicsit zavaró, hogy nem látni éles részt annyira a képen. (vagy csak én nem látom :) ) Szerintem jó lett.

A képre adott pontszám: 4

pálkata válasza:
Köszönöm
Szia!
Szép mozgalmas kép.
Jó ötlet volt a híd elé a szellemmadár elképzelés. Sajnos nem lett annyira éles a híd.
Minden esetre jól sikerült!

üdv: Ádám

A képre adott pontszám: 4

sarlosd válasza:
Szia!
Köszönöm szépen!
Balzac (3)
Szia!
Jól mutat ez a részlet a könyvekből, jó meglátás. Szépek a színek is a képen. Tetszik!

A képre adott pontszám: 5

harmincas válasza:
Köszönöm!
Szia!
Szép élénkek a színek a képeden. A kép címéből értem mit szerettél volna ábrázolni, de nem látni rajta a munkát. Inkább spontánnak látszik. Nem vált a kép előnyére az sem, hogy szinte mindkét kutyus háttal van neked.

üdv: Ádám

A képre adott pontszám: 2

meritomi válasza:
Szia!
Köszönöm az észrevételeket, tényleg nem lett a legszerencsésebb szögből lekapva.
Üdv!
Szia! Eredeti kép! Tetszik, hogy minden vonalat szépen egymáshoz igazítottál.
A hangulata is megvan a képnek.
Nagyon egyben van!

A képre adott pontszám: 5

berczy79 válasza:
Szia! Hah, köszönöm szépen! :)
Andrea (4,84)
Szia! Nagyon ötletes a képed. Hatásosak a repülő könyvek, és még a modelled is a levegőben tartózkodik. Igazán jól sikerült a kép.

A képre adott pontszám: 5

Jose Z Vargas válasza:
Köszönöm Szépen.
Szia! Igazán jó kép lett. Szép éles a darázs feje és nagyon tetszenek a színek. Kellemes a kép összessége. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Westover válasza:
Hello! Köszi, hogy értékelted a képem! :-)
* (5)
Szia! Tetszik a meglátás. Jól fokuszáltál a témádra. A kontraszt is jól kijön így fekete fehéren. A téma elhelyezésével lehetne javítani a képen, további vágással pedig konkrétabb lehet a téma.

A képre adott pontszám: 3

najó válasza:
visszaolvastad, mit írtál? :)
köszi
Nagyon jól megalkotott igényes kép. Az elmosott víz hangulatot ad a képnek. Jó választás a fekete fehér színezés is. Szép éles a modell felsőteste. Kicsit zavaró a hölgy lábánál a folt szerű elmosódás. Gondolom a szél következtében lett ez az eredmény.

A képre adott pontszám: 4

BMT88 válasza:
Köszönöm, igen a szél miatt lett olyan...