BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Puritan (2,63)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 50 darab

1/4 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Hát ez nem semmi! Láttam már ilyen "füstös" képeket de ez is nagyon ott van! Technikailag gyönyörű, éles, szép! Ha nagyon kötözködni akarnék akkor én alul még bátran vágtam volna belőle. Talán úgy még ütősebb!
Gratulálok!

A képre adott pontszám: 4.8

Jimmyy válasza:
Köszönöm szépen, örülök hogy tetszik.
Zsófia (3,99)
Nem lenne ezzel különösebb gond, csak nagyon kemény a fény! Deríteni, lágyítani kellet volna és akkor nem lenne az az éles határvonal sem a kislány homlokának jobb felén! Picit szűknek is érzem, főleg bal oldalon! A tekintet a mosoly egyébként nagyon aranyos a bokeh szép a háttérben! Én a helyedben újra lőném és akkor egy szép portré! (ha családi kép is, azért azt a kósza hajszálat retusálnám a homlokáról)
Egyébként aranyos és jó!

A képre adott pontszám: 4

EMZEPERIKSZ válasza:
Köszönöm.
Nem tudok sok mindent hozzáfűzni, ezt nagyon elkaptad! Óriási ahogy a pici, őszinte gyermeki érdeklődéssel nézi az "ismeretlent"! Koruk, ruházatuk, gondolkodásuk ég és föld ellentét és ez ki is üvölt a képből! Talán csak a tekintetük lehet egymagasságban de, hogy miért.....
Csak gratulálni tudok!

A képre adott pontszám: 5

Józsa Levente válasza:
Köszönöm szépen!
Ez tipikusan az a kép amit nem szabad kicsiben nézni! Akkor jellegtelen. Nagyban azomban kitárulnak a kép erősségei. Gyönyörű a főtéma, szép lágy fényekkel és az a háttér! Nem tudok ehhez jobb, ütősebb hátteret elképzelni! Nagyon elkaptad! Nyilvánvalóan jobb fotós vagy mint én de talán nem sértelek meg egy kövér ötössel! Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Largo65 válasza:
Szia Puritan, köszönöm az értékelésed. Örülök, hogy tetszik. Mindnyájan azért vagyunk itt, hogy tanuljunk. Amint visszanézed az értékeléseket láthatod, hogy lehetne még javítani ezen a képen is :)
Üdv: Largo65
Bence (3,9)
Imádom a gyerekeket ezért elfogultság miatt nem is pontozom az ilyen képeket! Nagyon aranyos a kissrác, jó ez a tipikusan gyermeki arc is és jól eltaláltad a mélységélességet is, csak az éles ami fontos, a fiad! Ha már kritikus is akarok lenne akkor nekem valahogy furcsa a pillantása iránya, szívesen megnézném a kemerába vagy előre pillantva! Ja és még talán vágtam volna felül és egy kicsit ráhagytam volna jobb oldalt! Egyébként aranyos!
Józsa Levente válasza:
Köszönöm :)
Szabadság (3,48)
Olvasva a lenti kritikákat, továbbra is fenntartom a véleményem, hogy jó úton jársz! Amit most így másodjára megnézve, hozzá tennék még a csepp-hez az a modell gondosan ápolt, feltűnően tiszta körme! Legközelebb figyelj az ilyen apróságpokra, hogy mást is "elkapjon" a hangulat!
Szabadság (3,48)
Nekem ez bejön! Valahogy elkap a képben valami nyugtalanság. Ez talán a sötét világos váltakozásokból a témából és a kompozícióbol adódik. Nem tudom, de jó! Jól fokozza és szolgálja a hangulatot a gondos komponálás és az "idegesítő" szűk vágás! Technikailag, a fény, a modell, a póz, a háttér nagyon tudatos, nagyon rendben van! Talán vicces de egyedül a modell ajkán lecsöppenő, kristálytiszta hegyipatak cseppje zavar! Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Józsa Levente válasza:
Köszönöm szépen :) Örülök, hogy pozitívumok is találhatóak azért benne a megjátszás ellenére.
Tudom, hogy semmi súlya nincs az értékelésnél de címbuzi vagyok! Mért adsz ilyen címet a képnek mikor a mű 80 százalékán nyoma sincs? Ilyenkor inkább hagynám cím nélkül....
Amúgy sajnos semmi nincs a képen amire felkapná az ember a fejét. Egy átlagos erdei út, átlagos zöld fák között átlagos időben. Esteleg a fák között kanyargó utat, vagy a ködös hegyoldalt kellett volna hangsúlyosabban "tálalnod", így sajnos egy kirándulófotó.....

A képre adott pontszám: 2

örvény (4,83)
Ja és még valami... "mindenkinek tetszőt" még soha senki nem alkotott!....
Jose Z Vargas válasza:
Rosszul fejeztem ki magam lehet, hogy nem lehet olyat alkotni, ami mindenkinek, tetszik, de olyat lehet amibe senki nem bír belekötni még ha maga a képi látvány nem tetszik akkor is azt mondja az ember hogy igen ez tökéletes, én az oldalon találtam is ilyet Mausi76 képei között és ez elég öncélú is :)
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=225216
remélem nem gond ha hivatkozok a linkre számomra ez a fajta alkotás példaértékű pedig mondhatom hogy nem is tetszik. Azért kíváncsi vagyok véleményedre Üdv Vargas
örvény (4,83)
Nézd nem vagyok konzervatív sőt... de a képeden a vágásnak nincs semmi, konkrét a képpel a témával kapcsolatos célja, én úgy értelmezem a szavaidból, hogy pusztán az extremitás miatt vágtál és ez így nagyon öncélú!
Mona Lisát is be lehet kenni fekáliával, attól még nem lesz formabontóan művészi.....
Jose Z Vargas válasza:
Sok mindenben igazat adhatnék és adok is de azért hozzá kel tenni hogy ha egy neves festő vagy fotográfus tesz hasonlót akkor könnyebben veszik az e fajta formabontást . Kezdő fotósként egyenlőre nem sokat konyítok a kép szerkesztéshez az alapokkal tisztába vagyok de nem tudom hol az a határ amikor öncélú dolgokat követ el az ember. Szerintem az öncélúság jó dolog bizonyos keretek között, sőt kell is így kimutathatja az ember saját gondolatait, de lehet hogy nem vagyok teljesen tisztába az öncélú kifejezéssel. Úgy gondolom hogy ez a fotó elbírja ezt a merészebb vágást hisz ez is lehet a fotó, kompozíció része azt hogy mi azt nem tudom nem alkarok semmit belemagyarázni esztétikailag még szerintem belefér. De természetesen az a fotó is jó amikor teljesen látszik az alakzat de számomra az már egy másik fotó érzetét kelti. Abban nem értek egyet, hogy mindenkinek tetszőt nem lehet alkotni . Szerintem létezik olyan kép, amibe nem lehet belekötni, mert minden tökéletes természetesen az nem biztos, hogy minden emberhez ugyanolyan közel fog álmi. Itt Van pl az említett Mona Lisa az szerintem sok embernek tetszik, akinek nem szerintem még az is szívesen a birtokában tudná. :) Üdv Vargas
Indulás! (4,95)
Tetszik!
Nagyon kellemes, retrós színvilágú a kép. Jók a meleg barnás színek és még a baldachin kiégett folja is tetszik, (bár egy csipetnyit vágtam volna a tetejéből) érdekes kontrasztot alkot a kép többi részével.
Három apróság amit másképp csináltam volna. Nagyon zavar a hölgy mellett az a táska vagy mi ami az ágyon belóg a képbe! Nem mondom, hogy ne legyen ott valami de az "matériájával" színével zavar. Nem mondom, hogy nagy hiba de valahogy többször is megtörte a hangulatomat a modell jobb karján, a haja csíkos árnyéka. Illetve még valami ami színével, alakjával tökéletesen passzol az a dupla (tipla?) whisky! Nekem nem jön át, hogy egy férfi hagyta volna ott és egy nő mellett egy ekkora ital....?!
Mindent összevetve, gartulálok, szép!

A képre adott pontszám: 4.6

binci. válasza:
Köszönöm szépen!
Jogos, az adag kicsit nagy, elmértük, hisz a valóságban jeges tea van a pohárban... :)
örvény (4,83)
Nem pontoznám a képedet de az a véleményem, hogy egy kép, egy kompozíció szabálytalan mivoltát nem azzal fejezed ki, hogy levágod a témád szélét...... Egy sima fehér háttér előtt meg még inkább értelmetlen. Ami van ebben a képben azt is elrontja ez a levágás!
Jose Z Vargas válasza:
Igazad lehet a vágással kapcsolatosan, ha mindenkinek tetszőt akar alkotni az ember érdemes betartani a szabályokat annak ellenére nekem, tetszik a vágás. Igaz nekem van viszonyítási alapom egy középre helyezet formációról is. Köszönöm hogy benéztél . Lehet egyszer felteszem majd azt a képet is.
Szia! Ez klassz!
Ha bele kéne kötnöm akkor egyrészt (tudom, hogy nem ez a lényeges de a heppem) nem túl találó számomra a cím. Ezen kívül vagy kissé előrébb léptem volna fotózáskor vagy vágtam volna. Alul kb. a havas rész alatti felét, jobbról pedig a magányos kis éles fácskát lenyisszantottam volna! Kitakarásos módszerrel megkuksiztam és szerintem úgy még ütősebb lenne! Egyébként a kompozíció a szinek igen jó!

A képre adott pontszám: 4.5

garimi75 válasza:
Köszönöm! Én nem igazán vagyok a "címek" embere,pedig tudom,hogy az ad utmutatót.Gondolkodtam,hogy "ködbe merülve",vagy valami hasonlo méllyebb tartalmu cimet adni,de eszembe jutott az egyik fotos ismerősöm reakcioja,hogy "de jo ez a maréknyi hó itt" ugyhogy inkább hagytam a képet"beszélni". Üdv!
Mary (4,21)
Hát szerintem ez nem sikerült jól! Ez a szépiás megoldás (itt) nagyon nem jön be. Valahogy a hölgy világos haja, szeme, bőre ezzel a fakó háttérrel már már albínós hatású és nagyon öregíti a modellt. Akkor már inkább az ff megoldás jobban ütne! A fények is túl kemények! A modell arcának jobb feléből gyakorlatilag csak a szemei látszanak! És még szegénynek a vállát is levágtad!
A helyedben ezt újra lőném. A modell gyönyörű, karakteres, szép arcal és a póz is jó!

A képre adott pontszám: 3

csiger78 válasza:
A monitrod lecserélném, ez kicsit sem sephia, és minden részlet ott ahol kell. Elhiheted nekem, dolgozok egy ideje a szakmában, és most erre a részre had mondjak ellen. Szin és kontraszt kalibrálás után tekintsd meg újra kérlek. A véleményed persze elfogadom, mert mindenki azzal főz amivel tud, és ami van. Váll okés, de ezt fentebb is már mondtam...köszi
Szép a bokeh és ötletes a cím de sajnos ennyi..... A főtéma szerintem hangsúlytalan és valahol az élességgel is bajom van. Hová fókuszáltál? A tányéron megcsillanó fények elhúzzák az ember szemét a "kalácsonyfádról"
Jó (de nem eredeti) ötlet és nem túl ügyes megvalósítás!

A képre adott pontszám: 3.5

matusekl válasza:
Célom a szép bokeh létrehozása volt. A főtéma csak az "ürügy".
50 mm-en f1.8-on marha kicsi a mélységélesség, ezért nem tudtam a mézeskalácsot jobban kiemelni.
F8-on tökéletes lenne, de akkor oda a bokeh...
- (4,89)
Nem vagyok profi de a kép nagyon tetszik. A modell ball combját és a mellette lévő ablakrészt leszámítva ahol túl kemény a fény (ki is égett) az egész alkotást belengi a finom mosott szép fény. Van egy nagyon kellemes hangulata az egésznek. A fény és árnyék játéka tökéletesen rajzolja meg a hölgy szemrevaló domborulatait. Az egész nekem valahol a női test piedesztálra emelése, ráadásul rendkívül kultúrált formában! A ball combon és a dekoltázson lágyítanék de a kép össz hangulata nálam lesöpör mindent!

A képre adott pontszám: 5

h.rom válasza:
Köszi szépen, örülök hogy tetszik.
Van egy nagy hibám! Mindíg elolvasom a címeket! Nos nálad telitalálat! Nem vagyok egy HDR szakértő (sőt...) de a címmel öszhangban nálam hihetetlenül összeáll az egész koncepció! Technikailag nem is kezdenék el okoskodni, talán a bal oldali oszlopot és vele együtt a kép tetejét vágtam volna (lehet, hogy kárára)de így is szuper! Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

erberbal válasza:
Köszönöm!
Nem akarok ünneprontó lenni de van problémám a képpel bőven! Először is nagyon kevés a látnivaló a képen ami pedig van az kicsi és nem éles. Az is problémám, hogy én el szoktam olvasni a címeket és hát ez nem igazán jó. A modern családiházak és a három villanyoszlop (az oszlopokat mindenképp retusáltam volna) lerombolja az illúziót ha volt is! Legalább a várnak élesebbnek kéne lennie és nagyobbnak, valamint szerintem sokkal hangulatosabb lett volna az egész kompozició ha a vár alatti nagy ház tetejéig levágod az egész alját.... Nem akarom elvenni a kedved de ez nálam egy gyenge túristafotó max.....

A képre adott pontszám: 2

Most olvasva az értékeléseket azért megkérdezném, hogy az ott a háttérben a menyasszony? Mert ha igen akkor az jelentősen levon nálam a képből! Lehet, hogy én vagyok túl perverz de nekem egyértelmű volt, hogy ez egy esküvő előtti kis "elhajlás" története.... Végül is mindegy, belőlem ezt hozta ki és ezért tetszik. De ha te a menyasszonyt akartad ebben a "már nem is tudom, hogy jól értelmezem e" szituációban ábrázolni akkor nekem nem jön át mit akartál ezzel....
liczkas válasza:
Igen a menyasszony. Esküvő előtt a kép címe. Köszönöm az értékelésed.
Kezdő fotós vagyok de ez nagyon bejön!
Van egy nagyon markáns azonnal átütő hangulata a képnek azon felül, hogy jól van komponálva, története is van! A főalak is óriási. A stílusa az arckifejezése... nagyon elkapta ő is és te is!
Csak gratulálni tudok. Nálam nem lehet kérdés a pontszám!

A képre adott pontszám: 5

liczkas válasza:
Szia. Köszönöm az értékelést.
1/4 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ