BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA archiferix (4,83)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 798 darab

1/45 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Kiválóan sikerült a "színes, szélesvásznú, (magyarul beszélö) :)) hatás, még, ha a keretbe néhányan bele is fognak kötni, nekem tetszik.
Nem lett olyan "rendering" hatású, mint oly gyakran a HDR-ek, tetszik a perpektiva is.
Kicsit drámai, de a valóság is az.

A képre adott pontszám: 5

fényvadász válasza:
Köszönöm!
egy kis patak, egy kis fény, egy kis idö.....
egy kis gép (vagy nagy? :))
remek
gyutima válasza:
olyan közepes :) miért?
Ösztönösen tolnám felfelé az egérrel, a sötét (felirat?) vonalak kiváncsivá tesznek és alul amúgy is kevesebb az információ, másrészt arányaiban szerintem jó helyen van az elváló vakolatdarab. Szinei is harmonikusak már amennyire az enyészetröl így lehet beszélni.

A képre adott pontszám: 5

Kutasi Kovács Zoltán válasza:
:)
Köszönöm szépen!
akkor ez nem jött össze, ugyanis akrtam pontozni, de valami közbejött........?
a rendszer talán még elszántabb, vagy csak elterelte a figyelmemet.
efi válasza:
akkor marad a többi kép :)
a rendszer szerint az elsö mondatom kevés volt az értékeléshez, tehát meg kellett ismételnem, a nyomaték kedvéért. (nem tudom mióta van ez így, vagy lehet, hogy nem szoktam ilyen szükszavú lenni)
efi válasza:
de pont nélkül elfogad bármit is. az elején még azt hitte, hogy pontot is adni kívánsz.

megjegyzem, van még pontozható képem, csak nyugodtan, ne fogd vissza magad.
A "mégtöbbekre" egyszerü a magyarázat, bár elsöre meglepett a rendszer.
efi válasza:
miszerint?
Lendület,dinamika.energia,
Elszántság.
Még több lendület, mégtöbb dinamika, mégtöbb energia.
Én is elszánt vagyok.
efi válasza:
az jó :)
köszönöm.
/// (4,99)
Megkevert egy kicsit, de valósz. a csatornában tükrözödik a festés.
Üdv
álomlakó válasza:
:))
/// (4,99)
A kép tetszik, de valamit nem értek, annak a fekete szalagnak felül középen mi a jelentösége, miért került a kompozícióba`?
álomlakó válasza:
Köszönöm, hogy írtál!
Örülök, hogy megadtad a választ is, :))
Serpentin 2 (4,49)
Furkapassról a Grimsel felé.
Jó a kép, talán a baloldali hegynek a kelleténél nagyobb a hangsulya. Ha a baloldalt vágnád , esetleg megmutatnád az utat a jobboldalon, az egyensúly talán jobb lenne?
joskarozi válasza:
Szia ! Igen lehet hogy sok a baloldalon a hegy ! Más is irta ! Üdv ! Köszi !
Árkádok (4,14)
Kicsit kontrasztosabb lehetne és ha már majdnem centrális perspektíva, akkor jobb lenne egy pontos, szimmetrikus szerkesztés (bal felsö- jobb felsö sarok).
A szokványos fekvö kép helyett az álló formátumot választottad, igy csak a boltívek fénykontúrjai kerülnek az elötérbe, szinte fötémává válva, és éppen emiatt hiányolok itt egy nagyobb kontrasztot a fények és árnyak között.

A képre adott pontszám: 4

cheetah21021 válasza:
Köszi az értékelést! Legközelebb jobban figyelek a kontrasztra is. Így is örülök, hogy eddig senki nem kritizálta a színzajt például. :)
Mivel a távoli horizont jól látszik, azaz a hegyek nem takarják ki , szerintem szerencsésebb lenne egyenesbe hozni a horizont ívét.
A felezés helyett, valamivel többet mutatnék a hegyekböl alul és kevesebbet a felhökböl .
Talán még az élességet lehetne egy kicsit kritizálni.
pirosmano válasza:
Köszi,látom ez a feles téma nem jött be itt senkinek,Lehet hogy igazuk van majd legközelebb megpróbálok erre is figyelni.
Bocs, talán rosszul fejeztem ki magam. A formátum nem hiba, nincs vele semmi gond, az az én problémám, hogy tologatnom kell a képet. Éppen a tologatás miatt tünt fel, hogy tulajdonképpen két részre válik szét a kép, egy sötétebb és egy világosabb részre, amit a hattyú középrekomponálása csak fokoz. A fényviszonyokon azt értem, hogy szerintem elönyösebb lenne egységesebb fénynél, az ellenfénytöl szerintem nem lett jobb a kép.
kovacsati válasza:
Igazad van...talan igy is ki kellene probaljam. A panoramakat nagyban szeretem nezni, attol fuggetlenul h gorgetni kell, a monitoron kicsiben reszletszegenynek tunnek. Nagyban kinyomtatva az igazi.
Az összeillesztés jó lett, de egy picit bövebbre hagyhattad volna felül, szerintem térre lenne szüksége. A jobboldalon a nádas is kicsit szük így.
Az eredeti méretben nehezen áttekinthetö a kép, a formátum miatt, talán szerencsésebb lenne a hattyút a kép baloldali harmadolópontjába tenni, azzaz a baloldalról vágni. Persze sajnos ekkor pont a kép részletgazdagabb fele veszne el. Jobb fényviszonyok között meg kellene mégegyszer próbálni.
Üdv

A képre adott pontszám: 4

kovacsati válasza:
Sajnos ehhez a kategoriahoz olyan kepek tartoznak amik altalaban eleg szelesek es nehezen attekinthetoek. Kicsiben hogy nezne ez ki?
A hattyu valoban tulsagosn kozepre van komponalva... ez van orulok hogy legalabb ott van (lehetne rosszabb is). Sztem eleg jok voltak a fenyviszonyok: keso delutan,jobbrol ellenfeny stb.
Koszi h ertekelted!
A hangulat nagyon átütö, a kopott színek nagyon hatásosan jelennek meg a képen, nagyon dinamikus a nézöpont, a vágás. A széleslátószög okozta , szokásosnál nagyobb torzítás ennek ellenére egy picit zavaró számomra, kölönösen a jobboldali korlátoszlopnál, valahogy ellentétben állnak ezek a görbületek a vágásból adódó eröteljes diagonális hangsúllyal. Legalább az elötérben nagyobb éllességet várnék a finoman megmunkált öntöttvas mintázatoknál.
Tryumf válasza:
Köszönöm.
Felülröl vágnék valamennyit, hogy a csónakról mint fötémáról kevésbé terelödjön el a figyelem. Nem tudom mi a baj a horizonttal, mivel nem is látszik (valahol a fák mögött kellene keresni) nem modhatja senki, hogy ferde . A folyó nyomvonala nem meröleges az optikai tengelyre ezért a tulsó part sem lehet vizszintes, nincs ezzel semmi gond.

A képre adott pontszám: 4.8

Sztah válasza:
Én az aranymetszésre utaltam ami neked is hiányzik, szerintem viszont így felezve jobb. Köszi.
A képet nagyon jónak tartom, mégis bizonytalan vagyok a vágás tekintetében. Az alacsony horizont miatt szükség van a térre a kerítés fölött, a sötét felhök azonban két egyenlö részre osztják a képet amit kedvezötlennek tartok.
Papp Attila válasza:
szia
érdekes kérdést vetettél fel, mert a fotót kifelyezetten a felhőzet ihlette.
ha áltam, a jószág fejét kettészelte a horizont. így gugolva nagyon jónak éreztem a perspektívát. előnyös a jószág és a látvány számára egyaránt. a felhőzet izgalmas és olyan amilyen. azt ugyebár befolyásolni nem igen tudtam. harmadolás szempontjából van a talaj, a jószág az égbolttal és a felhőzet.
marad a kérdés: a nagyobb harmad zavaró e?
nekem nem, hiszen egyrészről tetszik, másrészről a harmadolás nem aranyszabály, de ez olyan szubjektív. kíváncsi leszek a többiek véleményére.
mindenesetre köszi a tiédet.
üdv
ati
Mondhatnánk, hogy jobb lenne a feliratos tetö nélkul, de ha ott volt akkor ott volt. Mondhatnánk, hogy a baloldalon egy mm-rel szükebb is lehetne, a félbevágott ablakok és boltív miatt , a jobboldalon pedig lehetne néhány mm-rel szélesebb, de az is biztos, hogy nagyon jól "sikerült" felvétel. Azért idézöjel, mert a sikerült szó nem fejezi ki a tudatosságot, itt pedig éppen a tudatosság az ami a fényekben és szerkesztésben, a vonalak dinamizmusában megnyilvánul. Egyéni hangulat, nem a szokványos Velence. Szép.

A képre adott pontszám: 5

Simonovics_ válasza:
köszi
A baloldal jobbra döl, a jobboldal balra döl ( a párhuzamos egyenesek -függölegesek- a mennyben találkoznak) azaz összességében nem döl , esetleg korrigálni kellene, hogy a függ. függöleges maradjon. Van azonban egy érdekes ház (a baloldalon az elötérben lévö sötétebb négyszintes) amely kilóg a sorból, a bal függ. élnek (lentröl fel) jobbra kellene dölni, ehelyett balra döl. ???
Kornel405 válasza:
Jó a meglátásod :))) Pécsen már nem lepődnék meg semmin az építéssel kapcsolatban sem. Biztos az összeillesztések miatt van ez a probléma. Ugyanis 3 fotóból készült. Vagy a lencse miatt??? Következőre megpróbálom majd utólagosan korrigálni. Még csak most ismerkedek a fotózással. Köszi a hozzászólást.
remek
vamisi válasza:
Köszönöm szépen !
1/45 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ