BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA l_lala (4,14)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 248 darab

1/15 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Papucskák (3,92)
Szia! Az élesség pont jó helyen van, a szemen, viszont kicsit szűknek találom az élességi tartományt. Szerintem jó lett volna, ha a láb alatti vízcsepp is éles.
Szerkesztésügyileg jobbról nem ártott volna még hely, balról pedig talán kevesebb is elég lett volna.

A képre adott pontszám: 4.6

Exaltera válasza:
Köszi a véleményt, legközelebb figyelembe veszem szerkesztésnél az általános szabályt.
Retro (4,74)
Szia! Látom, beruháztál egy 50 f/1,4-re. Ezzel is nagyon jó képeket készítesz! Jó helyen van az élesség, pont elég nagy (kicsi - minden relatív) a DOF, és nagyon jó a szerkesztés is. A színekkel remekül sikerült eltalálni a régis hangulatot.

A képre adott pontszám: 5

h.rom válasza:
Bizony megvan az 1.4-es, és a napokban vihetem a szervizbe mert besz...rt a fókuszmotorja.
Köszönöm.
Most olvasom, hogy a fénykör utólag került rá... ez csalás! :D
h.rom válasza:
Rosszul fogalmaztam, a vignett lerült rá utólag, a fény eredeti. :)
Szia! Nagyon tetszik a kép színvilága és a szerkesztése! Ez a fotó alapesetben üvöltene a középre szerkesztésért, de a fénnyel megoldottad, hogy ne úgy legyen! Gyönyörűek a színek is! Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

h.rom válasza:
Köszönöm.
Fehér (2,2)
Szia! Jól átgondoltad ennek a fotónak a pontozhatóként történő feltöltését?
Szele.Nikoletta válasza:
Szia! Miért annyira rossz?? :O
Tudom, hogy sokan nem szeretik a macskás képeket, de én szeretem...
Kiváncsi vagyok a véleményekre, ha rosszak akkor legfeljebb nem foglakozok velük, ha jogosak akkor viszont tanulhatok belőlük :)
Nem sértődöm meg ha 1-est adnak sem, az is egy vélemény :)
Sziluett (3,02)
Szia! Sajnos nagyban töltötted fel, így egyből és jól látszik, hogy a macsek egy kicsit életlen. Illetve a háttér belógó ágai nagyon zavaróak. Próbáld meg kis retussal eltűntetni a gallyakat a fej körül, egyből jobb lesz a kép!

A képre adott pontszám: 3

Szele.Nikoletta válasza:
Szia! Köszönöm a tanácsot, de sajnos csak az alap dolgokhoz értek a szerkesztőprogramokon, úgyhogy a retusálás nem megy... (talán egyszer ha sok időm lesz :D)
Lepkenász (4,94)
Szia! Na, pl. így lehet lepkéről egyedi képet készíteni! A képnek csak 2 hibája van: túl homogén a háttér, és kicsit túl sok a bal oldalon az üres rész. Kb. ennyi :)

A képre adott pontszám: 4.8

Tibrincs válasza:
8 rekeszen fotóztam 300-as telével, nem tehetek róla, hogy ennyire nem volt mögöttük semmi :)
igaz azt sem fogom soha megérteni hogy miért baj egy túlhomogén háttér. nekem ez a "gyengém" :)
köszi
Aranykacsa (4,84)
Szia! Tényleg csak egy közönséges tőkésréce, de annyira éles, hogy már szinte vág! És jók a fények is. Úgyhogy erre azt lehet mondani, hogy egy tipikus dokumentációs fotó, de nagyon jó minőségben. Talán a nézőpont lehetne egy kicsit alacsonyabb...

A képre adott pontszám: 5

blackcoffee válasza:
Az alacsonyabb nézőponttal igazad van.
Köszönöm szépen!
Kő-arc (3,24)
Szia! A kérdésemre választ már sosem kapok? Köszi!
Pihenő (2,47)
Szia! Sajnos sokáig gondolkoztam azon, hogy mi az a barna folt a levélen, aztán esett le, hogy az nem más, mint egy pillangó. Sajnos ez a fényképező nem szolgáltatja a legjobb minőséget... ez ennek is betudható, de hát nekünk azt kell értékelni, amit mutatsz. Lehet, hogy erre ez a gép alkalmatlan?
Szerkesztésileg egyébként a témát jó helyre helyezted a teljes képen, viszont eléggé a levél szélén van... Ezen még sajnos van mit csiszolni.

A képre adott pontszám: 2

kölesnorbi válasza:
Majd igyekszem.
Legyeskedés (4,18)
Szia! Nem fogsz szeretni... A képed tulajdonképpen technikailag jól kivitelezett makró: a szemek élesek. De valahogy ennyi az egész kép. Nem ad semmi pluszt, dokumentalista fotóhoz pedig kicsi a mélységélesség, a megvilágítás sem a legjobb.
Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 3

Enigmagates válasza:
Szia!
Itt nem erről van szó, hogy ki kit szeret. A képről adott szubjektív értékelés a lényeg. És ahogy látom neked nem nyerte el teljes mértékben a tetszésedet. Ez teljesen rendben is van, nem lehet mindenkinek megfelelni. Teljesen megértem a kép hibáit, és 1et is értek vele.
Köszönöm értékelésedet és pontozásodat is.
Szép fényeket.
Üdv János
Szia! Sokan fotóztak már különböző orchideát itt az oldalon, de mindegyik csak a tucat kategóriába tartozott. Azt hiszem, ez a kép lehet a minta, hogy hogyan is kell ezt csinálni.
Érdekes részlet kiragadva, megbolondítva egy csipetnyi vízcseppel, és halálos pontossággal elhelyezett élességgel le kell fényképezni. Ilyen egyszerű... :)

A képre adott pontszám: 5

döpö válasza:
Köszönöm l_lala, örülök, hogy így látod. Bár igyekszem nem szokványos módon fotózni, néha azért én is elcsábulok. Ez talán most kivétel volt. Üdv.
.N. (4,34)
Szia! Uff... Mást erről nem tudok mondani, túl elveszi a tekintetem valami... illetve 2 valami...

(de hogy ne feltétlenül vonják ki a pontot: éles, szép színek, jó vágás, jó kompozíció)

A képre adott pontszám: 5

rolandPRO válasza:
köszi!:)))
Szolid (3,6)
Szia! Ezzel a fehér háttérrel nem mutat túl jól a kép! Próbálkozz más színnel is!
A kompozíció nem túl rossz: a kicsit életlenebb bimbó a szárral együtt végülis egy átlót képez. De valahogy az egész kép... olyan fakó, jellegtelen... tucat.

A képre adott pontszám: 3

fotos1994 válasza:
Köszönöm a véleményt!
Szia! Szép és jó a panorámás vágás, de nem lehetett volna egy kicsit több helyet hagyni a bal oldalon? Így túl középre került a középső ladikos.
A színek egyébként nagyon szépek, jó kép!

A képre adott pontszám: 4.8

Maugli válasza:
Biztosan lehetett volna, és talán igazad is van ebben. Köszönöm a véleményedet.
N (4,94)
Szia! Nem tudom, hogy nem lett volna-e jobb a kép, ha a bal oldalt kivéve mindenhonnan vágsz - és akkor a jobb oldalról eltűnnek a belógó zöld ágak. Persze, ha Te direkt így akartad...
A hölgy bőre szerintem túlzottan lágy lett - minden más nagyon ott van!

A képre adott pontszám: 4.5

rolandPRO válasza:
Köszi
Szia! Ez az, amikor valaki olyat vesz észre, amint mindenki néz, de senki sem lát. Nap mint nap találkozunk a jelenséggel, de nem sokaknak jutott eszébe lefotózni!
Jó a ritmus, jó a vágás, és még a keret is passzol. Az ilyen ismétlődő képekhez legtöbbször kell valami, ami kizökkent, de itt ezt most nem érzem, talán mert van mélysége is a képnek.

A képre adott pontszám: 5

chromecat77 válasza:
Köszönöm az értékelésed!
Szia! Nálam akkora a kontraszt a fekete ember és a hófehér környezete között, hogy az már zavaró. Egyébként a kép szerkesztése, élessége jó, a feltöltés időpontja pedig egyenesen kiváló. Igen, nyáron kell téli képeket tölteni, mert ilyenkor ez ritkaság! :)

A képre adott pontszám: 4.3

Mausi76 válasza:
Köszi a véleményed! Valóban nem megszokott téli kép komponálása volt a cél.
Szia! Az égbolt színei valóban gyönyörűek, azonban alul túl sok a jellegtelen, sötét rész. Abból nyugodtan lehetett volna vágni, egy kicsit panorámásabb kép nem okozott volna gondot.
A vasúti oszlopok nem feltétlenül tesznek jót egy tájképnek, de itt a színek miatt (vörös - elektromosság) még valamilyen érzelmi kapcsolatot is fel lehet fedezni/bele lehet magyarázni.
Jobban megnézve a képet, akár felülről is lehetett volna vágni...

A képre adott pontszám: 3.9

Sztewe válasza:
Köszi a tippet
Szia! Nagyon szép kép lett! Külön öröm, hogy látom, nem egy expóból készült. Pár kérdésem lenne: Milyen progival raktad össze a képeket? Illetve az expók között volt egy kis szünet (és mennyi)? Nem volt baromi unalmas félpercenként exponálni két órán ár?
Nagyon szép a háttér, jól megoldottad, hogy a vár nem égett ki a hosszú expók alatt. Jól mutatnak a csillagok is.

A képre adott pontszám: 5

balatonifotós válasza:
Szia!
A képeket PS-el raktam össze. Szünet az expók között kb 1 mp volt, ez sajnos a gép hibája, hogy bármennyire is gyors a géped és a kártyád, ennyi szünetet két kép mentése között kihagy. Az unalom nem ölt meg, mert én a notebookon dolgoztam a gép meg az állványon kattogott távkioldóval :)
Örülök, ha tetszett,
üdv, Z.
1/15 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ