BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Filo (4,04)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 906 darab

1/48 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Szia!

Gyönyörű az ff, jó a téma, tetszik az elkapott pillanat is. Jó a szerkesztés és a háttérmosás is. Szépen kivitelezett, részletgazdag portré.

A képre adott pontszám: 5

BMT88 válasza:
Köszönöm!
Zorki-4 (3,5)
Szia!

A kompozíció szvsz nem a legsikerültebb, nagyon is esetlegesnek tűnik. A téma leszorult a bal sarokba, s a fényképezőgéptok indokolatlanul van félbevágva a kép jobb szélén. Amúgy szép éles, bár egy picit szűkebb blende még szerencsésebb lett volna.

A képre adott pontszám: 3.5

nruff válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelésed! A kompozíció valóban nem a legszerencsésebb, bár a tárgyasztal mérete korlátok közé szorított, ebből adódik a kettévágott bőrtok is.
Szia!

Az elkapott pillanat egész jó, és az ellenfény is tetszik. Viszont nem jó helyen van az élesség, nem elég mosott a háttér, kicsit szürke az ff (nem elég kontrasztos), de a legnagyobb probléma a szerkesztés, rettentően be van szorítva a téma alul és jobbról. Mindenképpen illik egy kis helyet hagyni.

A képre adott pontszám: 3.3

zolqa válasza:
Szia.Köszi az értékelést,elfogadom,bár nem értek vele egyet mindenben.
(/ (4,42)
Szia!

Akárhogy nézem, sajnos nem tudok felfedezni semmi tudatosságot, eredetiséget ezen a "képen". Lefotóztál egy szökőkútban tükröződő épületrészletet, majd átraktad ff-be, ennyi. De például már nem zavart a jobboldalt belógó torzó, ami eléggé lerontja a hatást. Persze amúgy is ötlettelen és esetleges az egész kompozíció.

A képre adott pontszám: 2

tündérbogár válasza:
Igazán sajnálhatod, hogy ilyen kevés szépérzék adatott neked.
KÉKIKE (4)
Szia!

Jó a négyzetes szerkesztés, én is szeretem. Tetszik a kép színvilága is, de a háttérmosás is ok. Ami nem tetszik: zavaró, hogy a levele éppoly fókuszált a kis virágnak, mint a szirmai. Ilyen témánál érdemes elérni, hogy egyértelmű fókusz legyen a témán.

A képre adott pontszám: 4

farfalle válasza:
Köszönöm.
Rajt (4,99)
Szia!

Egész jól lekaptad ezt az őzet. Egy apróság: azért az élesség, különösen a fején, illetve a szemnél lehetne jobb is. Szvsz legalább 1/1000-es zársebesség kellett volna, ez ISO 200-nál már meg is lett volna. Amúgy más bajom nincs vele, jó a kompi és a háttérmosás is megfelelő.

A képre adott pontszám: 4.7

Robes30 válasza:
Köszönöm!
Szia!

Egy képértékelő oldalon a fotó megítélésének elsődleges szempontja a kép esztétikai értéke. Ezt tekintetbe kell venni... Itt nem nagyon látom, hogy erre törekedtél volna. Nem látom a tudatos komponálást, a fények, tónusok, a nézőpont mérlegelését, csak egy elkattintott tucatfotót látok.

A képre adott pontszám: 2.5

Szia!

A téma nagyon jó, a megvalósításon lehetne még csiszolni. A kompozíció felül nagyon szűk, ennél azért érezhetően több tér kellene. De persze kicsit alul is. Ezen kívül kissé túlexponáltnak is látom.

A képre adott pontszám: 3.8

Szia!

Átgondolt kompozíció derűs, harmonikus színvilággal. Először arra gondoltam, hogy jobbra kicsit kevés a tér, de jobban megnézve a képet rájöttem, hogy jó ez így, ezzel a szélesvásznú, filmszerű hatásával. A kissrác kicsit el van kámpicsorodva, talán lehetne vidámabb is.

A képre adott pontszám: 4.8

Mausi76 válasza:
Szerintem inkább ezer kérdés van az arcán, mint elkámpicsorodás. :-D
Köszönöm szépen ezt is!
Szia!

Ez életkép a javából! Jó a nézőpont, a kompi, az ff, de legjobban az elkapott pillanat tetszik. Ez Pécsett készült? Nagyon ismerős...

A képre adott pontszám: 5

supernature válasza:
Szia! Köszönöm dicséreted :-)Ez Debrecenben készült:-)
Lendület (3,56)
Szia!

Szépen lekaptad ezt a őzet, de ez önmagában kevés egy jó fotóhoz. Kicsit sok a tér, de még nagyobb baj, hogy alul sok. Mindenképpen kroppolnám és átkomponálnám a helyedben.

A képre adott pontszám: 3.7

melovila válasza:
Köszönöm!
Szia!

Igazán jól sikerült fotó ez, de bizonyára nem a véletlen műve, hanem az átgondolt és tudatos alkotásé. Leginkább a kép fantasztikusan harmonikus szín- és tónusvilága fogott meg, de a a szépen mosott és bokehtömeggel tarkított háttér is frankó, ami ráadásul mélybarnás-zöldes színével kiválóan ellensúlyozza a téma erős színeit. Grat. a képhez!

A képre adott pontszám: 5

Mausi76 válasza:
..és ezt is köszönöm!
Pajzsos (2,58)
Szia!

Bogarakat felülről fotózni nem túl eredeti dolog, de szép éles és részletgazdag, valamint tetszik a színvilága is, ezért adok rá egy négyest.

A képre adott pontszám: 4

csupakambra válasza:
Szervusz! Valóban fotós berkekben van egyfajta elvárás, ha úgy tetszik szabály arra, hogy bogarakat felülről nem fotózunk. Ez azonban itt nem bogár,de nem is ez a lényeg. Ez az egyszerű jelentéktelen teremtény a köznyelv szerint a Büdös Panni nevet viseli. Az emberek nem szeretik. Mégis van benne valami egyedi, talán tetszetős dolog, ami szerintem a pajzsának a rajzolata. Én ezt mutattam itt be, jóllehet van róla más pózban is fotóm. Köszönöm, hogy nem csak megnézted, hanem véleményezted is. Üdv: István
Szia!

A témaválasztásnál ügyelni kell sok mindenre, de a legfontosabb szvsz az, hogy az összhatás eredeti legyen. Itt ez nem sikerült. Sajnos más gondok is vannak. Például nem a legjobb a kompozíció, hiszen felül kevés a tér alul pedig sok. A téma nem emelkedik ki eléggé a háttérből, ami nem elég mosott. A nézőpont és a tónusvilág sem a legjobb.

A képre adott pontszám: 2.6

Golden Gate (3,59)
Szia!

A kompi nem rossz, de vannak gondok a képpel. Először is rém rossz a fehéregyensúly és erősen túl is van szaturálva. A kép tetején a az erős peremsötétedés sem indokolt.

A képre adott pontszám: 3

ovarnet válasza:
:)
Szia!

Igazán ötletes, átgondolt a kompi, igazából azt mondhatnám, hogy absztrakt festménynek is elmenne ez a fotó. Az ff is finomhangolt, de a témameglátás és a kompozíciós érzék az igazán kiváló itt.

A képre adott pontszám: 5

najó válasza:
Köszi:)
Szia!

Absztraktnak azért túlzás, de ötletes tárgyfotónak tartom. Eredeti a nézőpont, jó az élességtartomány kiválasztás, és a kompi sem rossz. Jó ötlet volt, hogy a fehér cerkát kicsit előrehúztad, hogy csak azon legyen élesség.

A képre adott pontszám: 5

ladi válasza:
Köszi az értékelést!
Szia!

Gondolom makroobjektívvel fotóztad, ugye? Gyönyörű ez a színkavalkád, és hogy csak a téma éles. Szuper a háttérmosás, az élesség és a kompi is.

A képre adott pontszám: 5

harmincas válasza:
Köszönöm. Pontosan, Sigma 150 mm macro.
Szereti (4,99)
Szia!

Nagyon megkapó a kissrác őszinte mosolya, de egyébként is nagyon jó a beállítás, az elkapott pillanat. Az ff is kitűnő. Talán egy picit kevés azért a tér a téma körül, de tényleg csak egy kicsit.

A képre adott pontszám: 4.8

Mausi76 válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet!
Ami neked kevés, az nekem feszes, koncentrált. ;-)
Szia!

Jó az ff és a kompi, és tény, hogy ez egy tárgyilagos életkép, de esztétikailag nekem nem sokat ad. Mindenképpen szűkebbre vágtam volna és telével fotóztam volna, mondjuk az 50 mm-essel, kis blendén, hogy legyen
témafókusz. Na meg kissé alacsonyabb nézőpontból.

A képre adott pontszám: 4

Zoran_2 válasza:
Köszönöm az értékelést
1/48 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ