BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Ashka (3,96)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 52 darab

1/4 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Szia!
Nem túl kedvező ez az erős napsütés, elég fakó lett a feje. Azt hiszem jobb lenne állóban fotózni, mert így nem túl erős a kompozíció, és a háttér ebben az esetben nem tesz hozzá sokat. A pillanat az nem rossz, és szép a szeme.:)
Szelidített?

A képre adott pontszám: 4

belizar válasza:
Kösz. A napsütés erős volt, ennek megvolt a maga előnye és hátránya.
Szia!
Egy kép nem lesz csak azért jó, mert valami híres, vagy különleges dolog van rajta. Éppen ezért, az ilyen témáknál, főleg a tucattémáknál tökéleteset kell alkotni, ahhoz, hogy jó legyen a kép. Ez most konkrétan nem is olyan átlagos, ez jó, viszont az épület el van dőlve jobbra, és ez nem tetszik nekem. Ezen utólag is lehet segíteni, könnyíti ezt a fekete háttér is. Ha nem lenne dőléshiba benne, akkor mondhatni ez egy tökéletes alkotás lenne abban a kategóriában, amit az előbb említettem, mert jó a kompozíció, szépek a színek, nincs kiégve, nem alulexponált, szóval pont jó a fényessége az épületnek a sötétségben. Jó ötletnek tartom az Eiffel-torony ebben a formában való bemutatását, gratulálok!

A képre adott pontszám: 4.8

Zoran_2 válasza:
Hogyan állapítottad meg ezt a jobbra dőlést?
Csak mert szerintem nem dől.
Szia!
Mint kép nem sokat mondana, ha nem vigyorogna a béka, és nem lenne ilyen kedvesen mosolygó nagymamás szeme, de így egy teljesen más kép, egy hangulatos, vidám kép, ahol már nem az a fontos, hogy pl mekkora a mélységélesség, ettől függetlenül nincs benne ilyesmi hiba, esetleg a kép minőségével van valami probléma, és kicsit a színe is fura. Pont olyan, mintha a medence szélén kapaszkodna és élvezné az életet nyaraláskor.
Ilyen alapon mondjuk lehet inkább humor kategóriába tettem volna.

A képre adott pontszám: 5

froghunter válasza:
Szia! Köszönöm szépen, a megtisztelő véleményed. Örülök, h írtál. A színek a naplemente fényei miatt ilyenek...imádok olyankor fotózni, ha csak időm engedi, soha el nem mulasztanám, h olyankor fotózzak. A baj az inkább, h ha rá is érek olyankor, nem biztos, h békapajti is ott lesz az adott időben, a találkán:))
Minden jót! István
Phúú, hát elég érdekes, így, hogy a kullancs is rajta van.

Az élesség, a színek rendben vannak, viszont a vágás kicsit szűk nekem, és zavaró az is, hogy belelóg a témába az az életlen szárny. Mivel nem láttad, hogy az egy kullancs, (gondolom ezért) így nem is ez lett a téma, hogy fogja a kullancsot, és így kicsit kevés nekem a kép, főleg, hogy bezavar a szárny. Ha csak szitakötő-kép lenne, akkor a szárnya rendben kellene legyen. De gratulálok az élesség és az elkapott pillanat miatt! Ja, és tetszik a címe:))

A képre adott pontszám: 4.6

Kicsiben jobban tetszik, mint nagyban:)
h.j. válasza:
..nézd kicsiben :)
Szia!

A kompozíció jó, kellemes színű, de talán kicsit túl sárga a kép, és talán lehetne még éles a csápja is, én nagyobb mélységélességgel fotóztam volna.

A képre adott pontszám: 4.8

h.j. válasza:
köszönöm Ashka. üdv j.
korty (5)
Ohh, ez egy jó kép! :)

Különleges pillanat, és ráadásul jól is van fényképezve, mert soknak adatik meg, hogy ilyenben van része, de ha csak úgy lekeccinti, akkor az nem mond sokat. Jó a szög, jó a kompocízió, jó a környezet, jók a fények, szép a tükröződés, talán jobban szeretném, ha nem pont a sarokból jönne a mókus, hanem kicsit vízszintesebben, a kép oldalából, dehát ilyenen nem nagyon lehet változtatni, úgyhogy ezért nem vonok le pontot. És a címe is nagyon jó!:)

Ez vad mókus vagy azért hozzá van már szokva az emberekhez kicsit?

A képre adott pontszám: 5

evakar válasza:
Köszönöm szépen értékelésed, ő egy erdei mókus emberektől (jogosan)tart , lesből fotóztam
további szép estét:)
Én is amatőr vagyok, úgyhogy nem biztos, hogy jó dolgokat írok. A szűköt úgy értettem, hogy a pad túl közel van a kép széleihez, én többet hagytam volna. Más szögből szerintem hatásosabb lehetne, féloldalról (pl: balra lépsz s beleveszed az egész padot, enyhén átlósan), vagy alulról. Ja és mint már mondtam, a póz nem tetszik, nekem jobban tetszene, ha csak diszkréten ülne és kinézne a képből, vagy gondolkodna, vagy valami mást csinálna, nekem itt "túl jól érzi magát" :)
Vadliba válasza:
Szia!
Köszönöm szépen, hogy írtál. Féltem nem fogsz.
Az a baj, hogy minden fotóban lehet találni olyat, amibe bele lehet úgymond "kötni". Mindent lehetne máshonnan, kicsit ellépve, kicsit más szögből.
Engem az előző értékelésednél kicsit az fogott meg, hogy nem művészi. Erre szerettem volna segítséget kérni Tőled. Javaslatokat mitől lenne művészi. Én nem akartam eleve művészi képet alkotni, mert nem értek hozzá. Én csak egy a munkájából élő ember vagyok, aki szereti a fényképezőjén a gombot nyomkodni szabadidejében. Persze ha véletlen sikerül valami olyat elkapni, ami művészi lehetne, vagy valaki azt mondaná rá, az nekem jól esne. De úgy látom a te által javasoltak sem fognak a művészet felé eltolni.
Van itt még valami. Az utolsó gondolatod kicsit érdekes. Azt írod számodra túl jól érzi magát. Előtte tett javaslatod arra irányulna, hogy oda kellett volna mennem hozzá és megkérni, hogy amíg fotózom kicsit térjen már észhez és ne érezze jól magát?
Nekem meg pontosan ez a hangulata az ami megfogott.
De nincs ezzel semmi baj, én örülök, hogy visszatértél és leírtad a gondolataidat.
Köszönöm szépen!
Üdvözlettel
Vadliba
Szia!
Kicsit nekem furcsa ez a póz ide. Nem értem, hogy miért kellene ennyire álomvilágban lenni a galambokkal/tól.
Túl szűk a kép és nem valami művészi, inkább csak ilyen kattintós stílusú, lefényképezzük, hogy megmaradjon emlékbe.

A képre adott pontszám: 3

Vadliba válasza:
Szia Ashka!
Megmondom őszintén, kicsit most elgondolkodtam.
A segítségedet szeretném kérni, kérlek komolyan segíts nekem. Hogyan csináljam, hogy művészi legyen, legalább egy kicsit? Milyen ötleteid volnának erre vonatkozóan? hogy érted, hogy szűk?
Én nem vagyok művész, csak kattingatok éppen ahol járok. De szeretnék fejlődni és ezért kérem segíts nekem ebben.
Te hogy csinálnád?
Megvan az eredeti, kicsitt nagyobb, talán vágjak belőle kevesebbet? Vagy már eleve a fotózásnál elrontottam?
Válaszodat várom és előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel
Vadliba
-és, hogy lásd komolyan kérdezem, adok kreditet a fáradozásaidért cserébe.
Nem engedi a rendszer, hogy adjak kreditet, de majd egy msáik fotóm alatt bepótolom. Bocsi!
Szia!
Úgy nyitottam meg ezt a képet, hogy kicsit előre untam, hogy egy sima fekete-fehér kép valamilyen helyről. Untam még akkor is amikor megnéztem a kép tetejét, de amikor legörgettem és megláttam az emberkét, akkor elmosolyodtam és teljesen átalakult a fejemben a kép.
A kompozíció nagyon tetszik, úgy nézem, hogy az ember nem az oszlopon támaszkodó felületen van, hanem amögött, de nagyon jó, mert olyan, mintha az oszlop emelné fel és ettől még kisebbnek tűnik.
Jó ötlet a fekete-fehér is.

A képre adott pontszám: 5

najó válasza:
Köszi szépen!
Szia!
Ez a kompozíció talál ide, de lehet jobb lenne ez a terítő helyett valamilyen egységesebb, semlegesebb alap (pl. gerenda :) ).
A színek is tetszenek, habár lehet, hogy kellene valami más szín is, valamilyen más stílusú.

A képre adott pontszám: 4.8

pilipár válasza:
Esetleg egy gombóc eperfagyi, mint más szín? Esetleg egy üvegkehely, mint más semlegesebb alap?
AZt hiszem, Te egy egészen más képröl beszélsz....ez szándékosan egy régi asztalkára, egy míves régi csipketerítöre tett zsebóra....
Köszönöm a hozzászólásod! Szép estét! Pilipár
killa-vanál (4,77)
Szia!
Na ez jól meg van cselezve:D
Nagyon ötletes. Tetszik, hogy olyan sok forma van benne, vonalak, kör stb. s a kép maga pedig négyzetes. Nem tudom, megoldható lett volna-e, de lehet jó lenne, ha a villa is éles lenne.
Amúgy mik azok a csíkok? S milyen utómunka van rajta?

A képre adott pontszám: 5

Mausi76 válasza:
Köszönöm szépen!

A csíkok egy fehér-kék keményebb, de még hajlítható papír.
Az utómunka: ff konverzió, kontraszt, négyzetesre vágás és keret.
Szia!
Nagyon életlen a kép. Talán túl messze van a téma, túl kicsi, vagy végülis ígyis-úgyis hangulatos tudna lenni a kép, de ez nem valami hangulatos (nekem).
Én a gépet jobbra fordítottam volna, úgy kiegyensúlyozottabb lenne a kép. Pl: egyharmad csónak, egyharmad ágak, egyharmad víz. Ehhez még jó lenne az, ha a csónak közelebb lenne.

A képre adott pontszám: 3.5

Vadliba válasza:
Szia!
Köszönöm szépen Ashka a véleményed és az értékelésed!
Tanácsaidat megfogadom és ha legközelebb a Tiszánál járok kipróbálom.
Adok neked kreditet ajándékba.
Köszönöm!
Üdvözlettel
Vadliba

A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
Luca (4,8)
Szia!
A kislány tekintete és poziciója nagyon jó, általában az olyan képek, ahol az alanyok tudják, hogy fényképezik őket, nem lesznek olyan hangulatosak, érzelmesek, természetesek, de itt ez egyáltalán nem látszik. A színei is nagyon tetszenek, kell oda az a nadrág:)
Én egy kicsit hosszabbra készítettem volna a képet, a lábai előtt nagyobb teret hagytam volna.
Először nem akartam ötöst adni valami miatt, de ahogy nézegettem egyre jobban megfogott és elmúlt az az érzésem, hogy nem érdemli meg az ötöst:)

A képre adott pontszám: 5

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen a részletes értékelést, nagyon örülök, hogy tetszik a fotó. Érdekes, amit írsz a szerkesztésre vonatkozóan - én pont egy fordítva történő vágáson gondolkoztam (jobbról vágni), de aztán úgy láttam, hogy így (e az eredeti képkivágás) van egyensúlyban a kép. Másrészt nem akartam a 3:2 képaránytól eltérni - ha jobb oldalról még tágabbra hagytam volna a fotót - ahogy javasoltad - akkor alul vagy felül is szelősebbnek kellene lenni a fotónak (ahhoz, hogy tartsam az eredeti képarányt), úgy viszont kusza lett volna a kép vagy Luca került volna rossz helyre a fotón. Örülök, hogy végül megbékéltél a fényképpel! :-)
Üdv, Péter
Reggel. (5)
Szia!
Nem tetszik, hogy minden ennyire homályos és a kompozíció sem a legjobb, én megvártam volna, hogy a Nap fennebb menjen, habár akkor már nem pont ezek a színek lennének és erősebben is sütne, de így a jobb felső sarok kényelmetlen látványt nyújt.
Egy ilyen képnek gondolom a hangulata a legfontosabb, mert más nem nagyon van benne, viszont nekem ez a hangulat nem jött át. Nincs baj vele, csak nekem nem elég.

A képre adott pontszám: 3.5

csavargó válasza:
Köszönöm az értékelést.
Ez egy reggeli felvétel.Épp az a lényege, hogy a nap lent van, minden ködös, párás, a nap sugara sárgás, a felszálló ködnek misztikus hatása van.
Nekem tetszik :))
Szia!
A színek tetszenek, szép a háttér, szép az épület, szép az épület előtt lévő többi épület:) Én egy kicsit több helyet hagytam volna fent, valahogy úgy megoldva, hogy ez a kompozíció ne sérüljön, vagyis hogy az épület ne kerüljön túlságosan középre.
Kellemes látványt nyújt.

A képre adott pontszám: 4.9

nemethz válasza:
Köszönöm a véleményed!
Szia!
Jó kép, hatásos, valami mégis zavar engem. Lehet a tükröződő felhő, elvonja a figyelmet és miatta nehezebben felismerhető a tükröződő kép, ház.
Nagyon vagány a pocsolya és a kövek.
Én talán kicsit balra léptem volna, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a kép.

A képre adott pontszám: 4.8

najó válasza:
Köszi szépen!
Szia!
A hangulata tényleg hűvös, de egyben kellemes is. Nagyon jól néznek ki azok a fenyőtüskék, találnak a kép hangulatához. A hátsó lámpával viszont valami zavar, az elrendezés jó, de szerintem vagy élesebb, vagy homályosabb kellene legyen.

A képre adott pontszám: 4.8

Szia!
Hát igen, mindennek megvan a helye:)
Tetszik a kép, a színvilága, a kompozíciója (minden jól van elhelyezve, semmi nem zavaró), az a fény és az általa létrejövő tükröződés (először észre sem vettem), minden rendben van. Nagyon találnak a kellékek is, szimpatikus hangulata van a képnek:)
Egy picit talán lehetne élesebb még a borsós-villás rész és az étel hátsó része , de ez csak apróság.

A képre adott pontszám: 5

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelésedet, a dof már ilyen kinek így, kinek úgy. :)
Szia!
Az élesség nincs jó helyen, sokkal jobb lenne, ha elől a lánc lenne éles. Talán ha más szöget választottál volna, akkor jobb kompozíció lehetne belőle, ez így nem túl hatásos. Ha jobb fele mozdultál volna, akkor annak a tárgynak az éle sem lenne középen és a láncból is több látszana.

A képre adott pontszám: 2

spmd válasza:
Köszönöm.
1/4 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ