BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA André Kertész (4,28)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 22 darab

1/2 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Rhodes (5)
Ne az én képeim alapján akarj megítélni. TE tetted fel ezt a képet ide AZÉRT, hogy elolvasd mások véleményét róla. Vannak a Földön emberek. Ilyen is, olyan is. Alacsonyabb és magasabb IQ-val rendelkezők. Igazad van, hogy a modellnek nincsenek hibái, tőle elnézést is kérek ezúton. Viszont azt a véleményemet továbbra is fenntartom, hogy a jó fotós előnyös részeket kiemel, Kevésbé előnyöseket (amik nem hibák!) elrejt, vagy kevésbé tár elénk. Itt a pontszám jelentése a következő: "gyenge, kerülendő, hibás út". SZERINTEM ez az. Ezzel nem mondtam RÓLAD véleményt, nem firtattam értelmi képességeidet sem (mint te az enyémet). A reakciódból látszik, hogy negatív vélemény nem is érdekel, holott a legtöbb tanulságot azokból lehet leszűrni, nem az 5-ösökből. szia

Ja, felhasználói nevet mindenki olyat választ, amilyet akar. Nem hiszem, hogy ártok ezzel bárkinek is, sőt! :-)
ningbo válasza:
"Ne az én képeim alapján akarj megítélni." - akkor mi alapján? Laikusként vagy tetszik, vagy nem. Az hogy kivitelezés tekintetében azt közöld velem, hogyan kell elrontani egy képet, vagy hátrányosan ábrázolni a modellt, ahhoz számomra tapasztalat kell (néha az is kevés), mert ilyen alapon a sarki kocsmában is lelek szakértőt.

"a jó fotós előnyös részeket kiemel, Kevésbé előnyöseket (amik nem hibák!) elrejt, vagy kevésbé tár elénk." - melyek is ezek a hibák? Szerinted az aktfotográfia lényege az éppen aktuális szépségideál bemutatása? Amit írsz, az is sántít, mert ízlések különbözőek - van akinek a vékony kis mellű, van akinek a teltebb nagy mellű az ideálja, de ennek semmi köze a fotóhoz.

"Ezzel nem mondtam RÓLAD véleményt," - "a jó fotós előnyös részeket kiemel" - ez nem minősül véleménynek az értelmezésed szerint.

Nevet mindenki olyat választ, amilyet szeretne. De ne kifogásold, ha valaki megmosolyogja hogy ezzel a névvel osztod az észt ebben a körben.

Kívánok sok képfeltöltést, nem csak értékelést. Bár ki miért regisztrált az oldalra - nem tiltja a szabályzat.
Rhodes (5)
Bocs, de szerintem kihoztad belőle a minimumot. :-( Ez a kép számomra egy nagyon jó példa arra, hogy nem minden a technika. A hölgy adottságaival ez a lehető legrosszabb beállítás, amit el lehet képzelni. Mintha direkt akartad volna kiemelni (vagy épp ellenkezőleg: behorpasztani) a "hibáit". Nekem ez egy csúcstechnikával készült művészkedős erőlködés. Bocs, de ez a véleményem és ne vedd bántásnak! Üdv.

A képre adott pontszám: 1

ningbo válasza:
Nem veszem, nem is vehetem bántásnak véleményed, mert komolyan sem lehet venni.
Aki járatos a modellfotográfiában (de elég az is, ha rendelkezik alapfokon pozitív előjelű intelligenciával), az tudja, hogy modellnek nincsenek "hibái" csak előnyös tulajdonságai. Szerintem a vékony, izmos test egyik legelőnyösebb bemutatása jól érvényesül, mellesleg jegyezném meg, itt nem a nőt kell nézni, hanem egy nő testtel kifejezett gondolatot, érzésvilágot kellene átérezni. Ebben még vannak hiányosságaid, nagy fotográfusunk nevének méltatlan bitorlása ehhez mérten elhamarkodott ötlet volt a részedről. Ha esetleg töltesz fel képet (ugye ez lenne a kiindulási pont az észosztás helyett), annak alapján meg fogom ítélni valódi rálátásodat az aktfotográfiára. Ennek hiányában a leírtakat komolytalannak érzékelem, hasznosnak egyáltalán nem nevezném, az adott pontszám indoklásához pedig nevetségesen kevésnek tartom.

Köszönöm figyelmed és hogy foglalkoztál a képpel.

Üdv
esküvő (4,65)
Érdekes gondolatokat ébresztett a kép bennem. Kicsit félve ugyan, de leírom. A legtöbb fotós valami újat, forradalmit akar alkotni ebben a témában is. Tetszik elképzelés. Ránézünk és rögtön tudjuk miről szól a kép. Az esküvő egyik fontos "kelléke" a fehér szín, ami a tisztaság jelképe. Itt látunk egy "piszkos", gyűrött ruhát. Felmerül a kérdés, hogy miért nem látjuk az arcát, vagy többet a testéből. Csak nem azért, mert valami takargatni valója van? Értem a szándékot, hogy csak utalni akarsz, de a kérdés mégis felmerül. Mindemellett tetszik a fotód!
locman válasza:
Az idézőjelnek örölök, mert gyönyörű ruhája volt ám a menyasszonynak! :)
Nagyon köszönöm , hogy leírtad a gondolataidat! - a lényeg gyakran a részletekben rejlik.
Köszönöm, üdv.: locman
kék szoknya (4,84)
... ami lekerül? :-)) Jó hangulatot árasztó, kellemes fotó. A piros kendő életet visz az arany-barnás színvilágba. Sugárzik a lányról a jó kedv, az egészség. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

tiger1977 válasza:
akár :)
Köszönöm!!!
Már maga a témaválasztás is megér egy 5-öst. Szerintem nem sűrűn találunk hasonlót itt (sem). Nagyon tetszik. Teljesen átjön a "faluszéli" hangulat. A háttérben sejthető templom irányt ad, biztonságot nyújt. Aki azt mondja, hogy nem éles a kép, annak nincs igaza. Mert az élesség ott van, ahol lennie kell, csak a forró levegő vibrálása ad egyfajta természetes effektet a képnek. Felfedezhető a fotón az átlós kompozíció a bal alsó sarokból, a jobb felsőbe haladva: láng-traktor-templom. Ezen kívül tetszetős komplementer színek. A keret nem tetszik :-)))) Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

erőslacc válasza:
Köszönöm a részletes véleményed André, örülök, hogy tetszett. Üdv.
fekete tó (4,99)
Gyönyörű! Kellett a kontraszt és lenyűgöző ez az árnyalatterjedelem. A fotód hihetetlen nyugalmat áraszt, az ember szívesen ücsörögne itt órákig.
Köszönöm az élményt!

A képre adott pontszám: 5

abuk válasza:
köszönöm szépen!
milán (4)
Látszik, hogy a bringás iszonyatos sebességgel száguld a kanyarban. A könyöke majdnem leér a földre. Hajmeresztő! Mégis valahogy hiányzik a képből a dinamika, a mozgást hangsúlyozó ... valami. Elmosódottság, vagy bemozdulás, stb. Tudom, hogy a hagyományos svenk itt nem jöhetett szóba, mert szemből érkezik és felénk halad, mégis kéne valami zoom, vagy utólagos "manipula". :-))) A kép alja meg szerintem sok. Semmit mondó, kopár föld, tűéles kivitelben. Abból vágnék, de a kanyar ívének természetesen látszania kell. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 4.8

bene válasza:
KÖSZI!
Szia! Nagyon tetszik a képeden az élesség megoszlása, a ruha, a kalap, a bőrönd. Különleges hangulatot áraszt. Majdnem sikeres az időutazás, de az út minősége visszaránt a jelenbe, ami egyáltalán nem baj. :-) Nekem nem illik a koncepcióba és nem tudom mennyire volt tudatos, a háttérben álló alak. Szerintem elvonja a figyelmet a főszereplőről, még akkor is feleslegesnek, sőt ártalmasnak érzem, ha szépen ellenpontozza őt. Utólag retusálnám. Gratulálok, gyönyörű lett!

A képre adott pontszám: 4.9

BenKee79 válasza:
Köszönöm! Örülük hogy ezt írtad André. Bevallom a feltöltésnek volt egy ilyen hátsó szándéka hogy az "alak" maradjon vagy lekerüljön. Hát bevallom én is a levétel mellett vagyok így 2:0 ra vezet az alak nélküli verzió! Köszönöm neked!
300. (4,98)
Mekkora ötlet! Nagyon szépen megcsináltad. Annyi észrevételem van csak, hogy az első képen jó lett volna, ha a modelled fekete, hosszú ujjú felsőt vesz fel. Úgy jobban kirajzolódott volna a 3-as. Gratulálok, megnézem a többi képedet is! :-)

A képre adott pontszám: 4.9

Surtess válasza:
Igazad van!
Köszönöm!
Üdv:Surtess
Micsoda felejthetetlen pillanat! Szerintem sosem fogod elfelejteni. Ha majd lefut előtted életed filmje, biztos benne lesz ez is. Persze nem a legfontosabbak közt, de egy ezred másodpercre legalább. Bocs a gondolatért, de jött... :-)
A képhez még hozzáképzeltem a filmes világban megszokott durva szemcsésséget. Illene hozzá szerintem. Még ennél a zársebességnél sem látom bemozdultnak. Ügyes vagy, jók a reflexeid. Gratulálok, elérted a hatást, visszaadtad az érzést!

A képre adott pontszám: 5

malaclaci válasza:
Köszönöm a részletes értékelést.
Üdv.:B.L.
Az Üvegtigris forgatásán készült? :-) Izgalmas fotó, olyan első látásra elrontottnak hitt kép. Valójában pedig el tudom képzelni a tudatosságot. Szerettél volna bizonyos hatást kiváltani a nézőből, ezért dolgoztad meg utólag a képet. Gatulálok hozzá, szerintem sikerült.

A képre adott pontszám: 5

Sandra'86 válasza:
mivel papirkep szkenneles utani szinkorrekciot es legfeljebb kontrasztot takar jelen esetben az utolagos 'megdolgozas' hogy olyan legyen mint az eredeti a tobbi kepi elem amire gondolhatsz az egy az egyben az eredeti keppel azonos
koszonom
(4,86)
Technikailag tetszik a fotód a visszafogott színeivel és a körkörösen elmosott háttérrel. Az arc visszafogott színe ellenére mégis vonzza a tikintetet. Az élesség zseniális, éppen ott van, ahol kell és éppen ott nincs, ahol... :-)
A lány a "természet gyermeke", olyan tiszta, őszinte. Nem az a tipikus "szépségideál", mégis nekem nagyon tetszik. Nincs smik, nincs fésült haj, sok szeplő, ami nagyon karakteressé teszi. Nyílt tekintete árulkodik a jelleméről. A piercing azért kissé megtöri ezt a természetességet, de ebből meg arra következtetek, hogy vagány, belevaló, önmagát vállaló. határozott lány lehet.
Amit kicsit kifogásolok: a vágás felül. Ha már így alakult, lehetne valami vékony kis keret, ami "összefogja a képet.
Gratulálok nektek!

Cím5letem: Jane

A képre adott pontszám: 5

mephi válasza:
köszönöm részletes értékelésed, és dicsérő szavaid. eljutottak a modellhez:)
Távol a világ zajától, csak úgy, a lombok alatt... Ki vágyik ettől többre?! Gyönyörű érzés, gyönyörű fotó ébresztette! Köszi.

A képre adott pontszám: 5

V.F. válasza:
köszönöm szépen
Nagyon jó! Érdemes volt megszenvedned érte.
Éppen aktuális így anyák napján. :-) A középre szerkesztés kicsit statikussá teszi, de a pillanat felejthetetlen és a meglesettség érzését fokozza a "belógó fészek részlete", ahogy írtad. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

butilacika válasza:
Koszonom szepen a velemenyed es hozzaszolasod a fotozod mely egyedulki pozitiv ...a tobbi sok kozott
Kösz az élményt! Visszafogott, komor színek, minden emberin túlmutató táj. Volt alkalmam hasonló helyen járni és tudom, hogy micsoda távolságokat kell leküzdeni és az ember igazán kis porszemnek érezheti itt magát. Félelmetes és gyönyörű egyben. Az ember a kép jobb oldalán jól érzékelteti a méreteket. Gratulálok és kösz még egyszer!

A képre adott pontszám: 5

mamusz válasza:
Köszi!
De ugye nem erre tanítod?!
:-)
Hogy "meg kell zabálni" a bútorokat...
Tökéletes high-key. Élesség és tónusbeli részletesség a szemeken. A többi terület is fontos, de közel sem annyira. Ügyesen találtad el azt a határt, ahol minden a megfelelő hangsúlyt kapja. Szerintem ebben a műfajban ez a legnehezebb. Neked sikerült, ezért gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

ilcsa válasza:
Nagyon köszönöm! Örülök, hogy tetszik!
"A természet utat tör!" (Jurassic park c. filmből)
:-)
Érdekes lehet a gondolatom, de leírom: a nádszál függőleges, ezzel stabilitást, erőt, magabiztosságot sugall. A stég deszkái közt hirtelen nem is találok vízszinteset, össze-vissza állnak, ami viszont egyfajta múlandóságot, az emberre jellemző bohémságot, rövid távra tervezést sejtet. El tudom képzelni, hogy a stég pár év(tized) múlva szétrohad, pár száz év múlva talán nyoma sem lesz, de a nád (persze ha nem avatkozik be senki) még biztosan élni fog. Az, hogy a deszkák fakók, már-már monokrómba hajlók, a nád meg szép, életteli zöld színű, szinte alapkövetelmény ennél a képnél. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Szt. Sebestyén válasza:
nagyon köszönöm, igen ez a stég már nagyon rossz állapotú, nem száz év, inkább 2 hónap, nagyon jókat írtál így gondoltam én is!
sz☺rf (4,42)
Annak ellenére adok 5-öst, hogy technikailag nem tökéletes. Mégis egy olyan pillanatot örökít meg, amiért érdemes élni. Ilyet szerintem nagyon ritkán lát az ember és főleg a mai világban felértékelődik a jelentősége az ember és a természet kapcsolatának. Itt megszűnik a külvilág ember és állat számára. És milyen érdekes, hogy ugyanaz a "tevékenység" érdekli őket. :-) Ugyanaz a játékosság van mindkét fajban. Jó kép, irigyellek érte! Az is tetszik, hogy a delfinek teste szinte sugárirányban van és mindnek az orra az ember felé mutat. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

taram válasza:
Nagyon koszonom es egyetertek es nem is szamitottam jo osztalyzatokra csak a kepet akartam megosztani!
Hányinger! Meg fogom nézni a sorozat többi darabját is kíváncsiságból. A kép bizonyítja számomra, hogy nincs nagyobb állat az embernél...
:-) Cél a megbontránkoztatás, a pogárpukkasztás, a nézettséghajhászás, vagy figyelemfelkeltés valamilyen "jelenségre"? Az, ahogy felépítetted az egészet, nagyon érthető és hatásos. Balról jobbra haladunk és pofára esünk. Derült égből villámcsapás. Brrrrr
n00bi válasza:
Persze... fontos a figyelemfelkeltés, hisz különben mindenki könnyen elfeledné a sorozatom. Szóval tény, hogy kissé talán polgárpukkasztó, de ugyan akkor sokkal több ennél szerintem. Története van az egésznek, nem csak egy megrökönyödés a cél.
Köszi
draculea-nak írtad:
"itt nincs ám semmiféle tukrozés"
inexis válasza:
Kedves André!

Nem állt szándékomban senkit sem átverni,és látom nem nyugszol a fotómmal kapcsolatban. Csináltam tobb variációt ebbol a képbol csurtem-csavartam és igen draculeának azt írtam nem tukroztem.
DRACULEA! Kérlek ne haragudj rám! :-))))
Neked meg koszonom,hogy ennyire szíveden viseled a fotómat és még 1x elnézést kérek!
Szép estét és jó fotózást!
1/2 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ