BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Nanuq (4,78)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 1389 darab

1/123 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Itt voltunk nászúton ősszel :)
Jó meglátás, csak a lehető legsnasszabb fényviszonyok között. A fény lapos, az árnyék éles, a színek átlagosak. Ha te is nászúton voltál, megbocsátható, hogy hajnalban/kora este nem fotózni mászkáltál, de amúgy ez a napszak nem a legszerencsésebb a fotózáshoz.
GYONGY válasza:
Köszönöm a hozzászólást. Végül is a világot nappal látjuk legtöbbször, és a hajnali meg naplementés lövéseken kívül is lehet még valami érdekes, nem? :) Van a témáról sok esős, tócsás, vörös eges képem is, de most ez tetszett. Még egyszer köszönöm a hozzászólást.
Ringató (4,81)
Szép, álmodozós alkalmazása a hosszú záridőnek. Tetszik ez a szokatlan, filmszerű megjelenítés, a filmszerű hangulatra a ff is ráerősít. Kellemes, hogy a móló és a két cölöp mint két éles pont, összefoglalják a képet.

A képre adott pontszám: 5

calabash válasza:
Köszönöm!
Ennek a fotónak lelke van... aki ezt készítette, nem csak a szemével lát. A gyönyörűen összeválogatott képelemek szemet gyönyörködtetően váltják, kiegészítik egymást. Köszönöm, hogy láthattam.

A képre adott pontszám: 5

KTB válasza:
Szívesen!:)
Ill. én köszönöm a véleményt és a pontot is...:)
(egy másik oldalon az ilyen képeket agyonbarmolt ps csicsapicsa jelzővel illette egy magát látónak képzelő emberke, ezért pláne örülök, hogy van akinek tetszik...:)
Nagyon elegáns ez a hűvös kékség, szépen megválasztott a helyszín is. Legjobban a lágy fény tetszik, amely körbeveszi a Várkert bazár alját. Meseszép téli képeslap!

A képre adott pontszám: 5

Espíritu válasza:
Köszönöm szépen
megtisztelsz
Haj (4,67)
Nem értek ugyan a miértekhez, de szerintem a ff változatt időtlenebb és finomabb erotikájú volt - pl. a vörös körömlakk szexi benyomást kelt, míg ff-ben semlegesebb, eltűnnek ezek a hivatkozásak és inkább a vonalakra helyeződik a hangsúly. Szóval szerintem egyik sem rosszabb a másiknál, csak picit más üzenetet sugallnak. (Nekem ez a színvilág túl meleg, a lilás háttér és a bőrszín üti egymást, de ez csak szubjektív dolog)
FantomFonix válasza:
Köszönöm véleményed.
Jeges reggel (4,99)
Nem tudom, mivel sötétíted az eget, de a "Multiply" keverőmőddal nem próbálkoztâl? Én mindig azzal adok egy kis sötétséget és kontrasztot az egeknek, ha kell, általában vignettszerűen szoktam lágyan visszaradírozni a széleit.
dmcdmc válasza:
hmm... csak egy egyszerű gradient filter van rajta, de ez a multiply mód nem is tudom miért nem jutott eszembe, úgy valóban hitelesebb lenne. Köszönöm az ötletet! :) Hasznos!!
Igen, jegesmedve, annyit bukdácsolok itt Északon a hóbuckák között, hogy találó névnek tűnt :)
kulcsarati válasza:
:-)))
Jeges reggel (4,99)
Csak pont nélkül, mert ezzel a szürkére húzott éggel én már nem fogok megbarátkozni :) jól kijön általa ez a Turneres erőtlen napfény, de az ég többi részén engem zavar. (A derengés ellenére én simán levágtam volna az eget egy 16:9 arány javára)
A lenti rész viszont *****, szeretem ezeket a visszafogott színeket, olyan időtlen hangulatot kölcsönöz a városnak. A jég is jó lett, gyönyörű a híd meg-megszakadozó tükröződése.
dmcdmc válasza:
köszönöm szépen! megmondom őszintén vártam már, hogy esetleg betérsz a képhez. Legközelebb nyugodtan pontozd le, nem csinálok ebből ügyet. :)

A felhőktől még mindig nem válnék meg, nekem azok érdekesek, de talán más látószöggel, alacsonyabbról lehet jobb lenne.
Nem unom :)
Tetszik ez a nézőpont, igazán rideg és szinte vadregényes látvány így a város közepén. Sajnos a legtöbb innen lőtt fotón eltörpül a város, pedig jobban tetszene egy arányosabb szerkesztés, ahol nagyobb szerepet kapnak az épületek. De ennél a fotónál maradva: az előtér remek, az égboltot viszont sötétnek találom, és talán az épületeken is elfért volna még egy kevés fény. A háztetők mentén világos csík - vagy a felhők sajátja, vagy utómunka miatt - emiatt is szerencsésebb volna egy világosabb ég, amely ráadásul nem nehezedne rá így a tájra és jobban harmonizálna az előtér színeivel.

A képre adott pontszám: 4.5

petike_2006 válasza:
örülök ha nem unod és köszönöm véleményed :)
Üdv!
Peti
Az a korlát a háttérben kicsit kizökkent a hely időtlen hangulatából, de ahogy nézem, nem igazán lehet megkerülni, és ebben a sűrű vízpárában igazán nem zavaró. Valóban zord és hűvös hangulatot áraszt a fotó, ez nagyon tetszik. A belógó ágak csak erősítik a komor hangulatot. Dideregve zárom be a fotót és szürcsölök egyet a teámból :)

A képre adott pontszám: 5

metkos válasza:
Szia.
Köszönöm az értékelést és az adott pontszámot.
Örülök, hogy tetszik.
Az én délelőtti team is most főtt le, szóval követem a példádat.
Üdv
Ákos
Nagyon tetszik! Merész húzás volt a szépséges fát így a háttérbe helyezni, de így is átjön a varázsa, a kerítés pedig megadja azt az extra különlegességet, amitől egyedivé válik a fotó.
(Ez a drága objektív ennyire vignettál 2.8-on, vagy az alkotói szabadság nyomait látom a bal sarokban?) :)

A képre adott pontszám: 5

kulcsarati válasza:
Igazán megtisztelő vélemény Tőled egy vérbeli tájfotóstól! Megosztó kép sok szempontból az biztos. A fa elvágása, a kötelek ilyen formában való vágása, mindez kockába sűrítve...mégis így éreztem jónak. A Vignett a 2.8 és az alkotói szabadság közös szerelemgyereke :-)
Köszönöm!
QQ
már rég kérdezni akartam: a Nanuq inuit nyelven jegesmedve ugye?)
Milyen kis kecses vagy ebben a tüllben, már várom a piruettet :)
Remek portré, ilyen az, amikor egy nagyon kreatív hóhért akasztanak! Humoros és frappáns. Örülök, hogy itt látlak!

A képre adott pontszám: 5

miki3d válasza:
:)
Köszönöm szépen! :)
Szeretem ezeket a világos kék órás fotókat, olyan kellemes hangulatuk van és a fények is szép kiegyensúlyozottak. A haladó jég érdekessé teszi a tükröződést. Én balról vágnék egy keveset, de így is csodaszép, nem kell ragozni.

A képre adott pontszám: 5

petike_2006 válasza:
Köszönöm, őszintén örülök. :)
Jesszus ez 4,9 akart lenni, elnézést, azonnal kivonatom :(
Largo65 válasza:
Szia. Ne foglalkozz a pontokkal. Nagyon köszönöm a figyelmed és az értékelést. Igen tényleg igaz a bal oldal...és a Balatonifotós is segített átgondolni ezt a fotót...
Mégegyszer nagyon köszönöm. Üdv:L
Teljesen elvarázsolt a jégtáblák arany-kék csillogása, gyönyörű látvány. Nézőpont, színegyensúly, szerkesztés mind javára válik a helyszínnek és a pillanatnak. A pici hiba szerintem, hogy a baloldali partvonal túl sötét maradt, szinte ránehezedik a képre. Talán picit lehetett volna deríteni rajta a RAW feldolgozás során.

Pont kivonva!

Torlódás (4,29)
Az alsó rész kitűnő. Az égbolt bántja a szemem, nem ezt a szürkeséget tükrözi vissza ez a jégtábla... :( megnézném egy finomabb utómunkával inkább.
harmincas válasza:
Jogos. Köszi!
Valahogy az én kávém nem ennyire lendületes reggelente :) nagyon guszta fotó, tetszik az extra, amit a csobbanás ad. Szerintem a fekete háttér kicsit agyonnyomja a témát, furán hat, hogy mintha a semmiben lebegne a findzsa. A cukor középre helyezése talán túlságosan kihangsúlyozza a cukor szerepét, ugyanakkor bezárja a fröccsenés és a kanál által képzett háromszöget, mindenesetre érdekes döntés volt pont oda helyezni :)

A képre adott pontszám: 4.8

hoho válasza:
Köszönöm!

Igazad lehet. Az egész egy üveglapon van, és volt tükröződés is, de ahhoz túl kevés, hogy mutatós legyen, így inkább kiszedtem.
Ha lesz időm, megismétlem a projektet más kompozícióval.
Eredetileg kettő cukor lett volna, de az egyiket beledobtam a kávéba. Talán egy harmadikat kelltt volna. :)
Örülök a véleményednek, mert előrébb visz.
Szeretem ezt a helyet. Kicsit morbid ugyan, hogy az étkezdében halfasírtot kínálnak...
A kivilágítás a naplemente fényeivel együtt viszi a fotót, hiszen szinte azt hinné az ember, hogy a naplemente színezte rózsaszínné ezt a "bálnát".
Ez a nézőpont megvan nekem is, valahogy nem tudok megbarátkozni ezzel az egyensúllyal, de végülis kellemes, ahogy az épület elmúlik jobboldalt, mint egy kisimuló hullám.
Hátha van még koppenhágai fotód :)
moTmeN válasza:
Koszi.
Koppenhagaban ritkan fotozom - foleg miota nem megyek keresztul a belvaroson minden nap. Majd talan keritek meg valamit, ami onnani, es megmutathato.
Ezt a temat mar jo regota kineztem, es a specko megvilagitas miatt ereztem, hogy most kell megcsinalnom.
btomi, segítő szándékkal írtam, engem pl. érdekel, hogy a fotóimon ne legyen ilyen hiba. Nem igazán értem, ezzel mi a baj.
petike_2006 válasza:
Nehogy ezen összepattanjatok!!! Nem èr ennyit az egèsz....
Holló (4,74)
Talán a "Hattyú" párja is lehetne :) igazából nekem az üres zúzmarás háttér is megérne egy 5-öst természetfotóként, de ez a fekete tündér egészen elvarázsolt. Gyönyörű a kontraszt a meleg bőrszín és a fekete lepel között, és az önfeledt, kissé görcsösnek ható mozdulat tényleg azt az illúziót kelti, hogy egy természetfölötti lénnyel van dolgunk, akinek teljesen természetes dolog télen az erdőben szárnyalni.

A képre adott pontszám: 5

Lobo92 válasza:
Köszönöm, valami ilyesmi volt a fejemben és örülök hogy átjön :)
1/123 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ