BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA lacafiu (3,61)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 24 darab

1/2 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Szia!

Nagyon jó kép! Valóban nem mindennapi álló tejutas kép. Jó, ahogyan ilyen sok részlet látszik az égből. Szerintem a város látványa itt csak hozzátesz a képhez. Azonban a fehéregyensúlyt valóban túlhúztad szerintem. Középen jó hatást kelt, de ahogy haladunk a kép oldalsó szélei felé, feltűnő elszíneződések látszanak. (Pl. autó első lámpája hátsónak tűnik)
Ui.: Az ég sem nappal de főleg éjszaka nem kék.
Üdv!
Zolinka válasza:
Szia!

Köszönöm!
Nem tudom milyen elszíneződésekre gondolsz, nálam nem látszanak vagy csak nem látom.
Nálam az autó fényszórója fehér. (Hardweres kalibrálóm van, pár napja állítottam be a monitort csak pontos még)

Az ég szerintem nappalis kék. A légkörben a kék hullámhossz jobban szóródik emiatt kék.
csaPda.
Huhh, most hogy olvasom, lehet, hogy alacsony nyomás kellene... gyorsabban is fagy, de ha megteheted, próbáld ki mindkettőt, nagy baj nem fog történni. ;)
Jose Z Vargas válasza:
Igen igazad lehet plusz igy még a buborékokat is ki lehet szippantani,lehet összedobok egy szerkezetet vagy vákumszacskót :I
Bocs, hogy csak most válaszolok. Úgy értettem az azonos szöget, hogy mintha a gép nem is mozogna egyáltalán a fotókon, csak a körölmények változnának; azóta átgondoltam, és talán nem is olyan jó ötlet. Az átlátszó jégről pedig azt gondolom azt magas nyomáson lehetne elkészíteni, az oldott gázok miatt, bár erre valóban alkalmas részben a forralás, a másik gond pedig az oldott ásványi anyag lehet, ebben az esetben (bár mindkettőben) a szűrés, vagy desztillált víz használata a megoldás. Szóval a desztillált vizet forrald fel, hogy se ásvány, se gáz ne legyen benne.
Üdv!
Jose Z Vargas válasza:
Köszönöm most már értem mire gondoltál. Sajnos a jég nem nagyon akar úgy megfagyni ahogy én szeretném pedig desztillált vizet használok most a mozgatásán kísérletezek hogy hogy lehet ugy önteni hogy ne keletkezzen bene buborék de a nagynyomást azt kipróbálom mert az jó ötletnek tűnik csak akkor a dobozra egy bicikli szelepet kel valahogy szerkesztenem köszönöm az ötletet.
Nagyon jók ezek a képek, nem csak a téma miatt, ami azért lássuk be sokkoló hirtelen, de a megvalósítás miatt is. Jók a fények, nemkülönben az expo, még annak ellenére is hogy nem lett átlátszó a jég a megvalósítás ebben a formában is tökéletes. Talán azzal lehetne még jobb a sorozat, ha ugyanabból a szögből látnánk mindenhol a gépet, de legalábbis nagyobb lenne a kohézió a perspektívában. Mindenesetre követendő példa. Mert ugye valahol ez a lényege a képalkotásnak, megörökíteni valamit (érzelmet, eseményt, stb.) és ezzel hatni, és ez hatásos. (Főleg ha elképzelem, ahogyan mások is rájönnek, hogy ez nem trükk; bár van benne csalás de ennek felfedését rád bízom:)
Üdv!
Jose Z Vargas válasza:
Szia! Köszönöm értékelésed! Sajnos az átlátszó jég receptjére még nem sikerült rájönnöm. a képen csapvíz lett lefagyasztva de sajnos kicsapódott benne a szerves anyag. Most desztillált vízzel próbálkozom de nem teljes a siker itt sem. A neten utána olvastam de amilyen egyszerűnek tűnik rá kellet ébrednem nem az. Mert a tökéletes átlátszó jeget akárhogyan nem lehet elérni a víz óvatos mozgatásától kezdve a többszöri felforralásig , a levegőztetésig no meg a lassú fagyasztásig kezdve mindent olvastam most már csak kísérletezgetni kel a hozzátevőkből :) hogy mi az ami jónak bizonyul.

Írtad hogy " ugyanabból a szögből látnánk mindenhol a gépet" akkor jobbá lehetne tenni a sorozatot ezt hogy érted vagy gondolod mert itt nem értem mire gondolsz ha elmondod akkor megpróbálom megvalósítani.

Következő vagy utána következő képemben megpróbálom felfedni a valóságot de lehet hogy másokban csak egy abszurd humor jön át újrahasznosítás címen, Amin már most is elmosolyodom .)

Üdv!
Vargas
Szia! Alapvetően tetszik a megvalósítás, mert jó arányban van a két kép, mindazonáltal a második, még ha így illik is össze nagyon esetlegesnek hat számomra, valamint dől is a torony hátrafelé. Sajnos az idő múlása nem látszik a képen legalábbis nekem nem. És hogy mit csináltál közben, szerintem semmit, mert a keleti torony órája, nem jár, tehát nem ugyanarról a toronyról készült a két kép, ergo 11 után kevéssel fotóztad. Az ötlet nem rossz, mármint a multiexpo, de lehetne jobb a megvalósítás.
balu760 válasza:
Szia. Köszönöm,hogy írtál. Első próbálkozásom volt. A városi kinti helyen soha sem cserélnék objektívet mert óvni kell a portól a tükörszerkezetet amire nagyon vigyázni kell ezért benti helyen végzem el ennek a dolgát. Az óráról készült telefotó után hazasétáltam és később a visszatett alap objektívvel fojtattam. Üdv.
Szia! Értékelek mert kérted. Szerintem tökéletes, példaértékű, nagyon jó a közel négyzetes formátum, és mindent kihoztál a képből amit lehetett. Gyönyörűek a színek. Nem tudom, hogy leírtad-e már, de érdekelnének a körülmények. Egyértelműen raw, vagy lehetne HDR, de ahhoz túl jó. Csak polár, vagy volt más is, vagy az sem. És a 16-85 tényleg ennyire jó, mert akkor le kell cserélnem a 18-105-öt. Még sok ilyen képet!

A képre adott pontszám: 5

Espíritu válasza:
Szia!
A 16-85mm nagyon jó! Bár én épp most akarom eladni 2-3 hónapon belül, mert váltok az új 24-120-ra...ha esetleg érdekel a 16-85mm-es obi majd írj rám! Szóval én nagyon szeretem, mert szép, éles és kontrasztos képet csinál. Jó az átfogása is.
Itt csak polár volt fent és rawban készült. Nem HDR, hanem kis shadow/highlights, hogy a sötét részt előcsaljam.
Köszönöm, hogy írtál!
Szia! Olvastam a kis vitát és van amiben igazad van, mert a kép tényleg nem dől, viszont nem álltál középen. Mivel a tartószerkezet asszimetrikus, ezért a födémen lévő keresztek, hol a középvonal egyik oldalán, hol a másikon metszik egymást, te azonban következetesen a jobboldali metszőpontok alapján kerested a szimmetriatengelyt, ez okozza a zavart az erőben, ha visszamész érdemes lenne újrafotózni. Egyébként ezen kívül minden megfelelő!
zoliologia válasza:
oké,köszönöm!
Szia! A kép kicsiben majdnem tökéletes, nagyban sajnos látszik az elcsúszott élesség, ami nem is csoda ilyen tág rekesznél. Szerintem elbírt volna egy vagy két rekesszel szűkebbet. És egy kicsit szűk oldalirányban, a bicska és a tányér miatt. Ja és ami miatt kicsiben is lehetne jobb, jobban mutatna egy vágódeszkán, de ez már csak kekeckedés. Nagyon jó, de még mindig javítható!

A képre adott pontszám: 4.8

SzakállasÁbel válasza:
Köszönöm! Jó meglátás!
Szia! Kiváló, példa értékű! Erre adnom kellett egy ötöst! Azt meg tudod mondani, hogy azok a ködök földiek, vagy ilyen poros a világegyetem?

A képre adott pontszám: 5

pleiades.hu válasza:
Azok valóban óriási csillagközi anyagból álló ködök, tehát igen: nem földi!
jegygyűrű (4,28)
Szia! Szerintem a kép így is jó ahogy van, egy katalógusba tökéletes, de amiért kérted észrevettem valamit. Először nem tudtam eldönteni hogy a kisebb, gondolom női gyűrűn, az csak tükröződés vagy tényleg van berakása. És ha már arra járt a tekintetem, akkor kénytelen-kelletlen észrevette a tükröződő szalagvégeket, amik ebben a méretben már jól láthatóak. Szóval ha valamit lehetne javítani rajta, az csak ennyi lenne, ja és esetleg egy matt alap. Egyébként grat! Szép munka!
kisspeti válasza:
Köszönöm, azt nem mondhatni, hogy felületes szemlélő vagy.
- (3,83)
Szia! Sokat gondolkodtam írjak-e képedhez, végül így döntöttem. Az első dolog, ami nagyon szemet szút, hogy a szkennelés alatt a kép bekékült, az eredeti színei sokkal jobbak lettek volna. A másik dolog meg, ha jól értem a hibaizmust, akkor van egy alap kép (jól megkomponálva), amit valamiféleképpen az előre nem befolyásolható tényezők módosítanak. Javíts ki ha rosszul gondolom. Nos én úgy érzem, hogy már az alap képed is annyira elvont, ami megfekszi napjaink szemlélődőinek szürkeállományát. Így pedig hozzáadva a polaroid adta korlátokkal tűzdelt hibaizmust végképp terhes lesz nézni a képet. És ez az ami miatt (szerintem) lehetett volna jobban is megoldani. Egyébként első ránézésre szörnyen nem tetszett, de hosszas bámulás után kezdek megbarátkozni vele, és jónak találom, annak ellenére hogy én valószínűleg ehhez hasonlóval sem fogok próbálkozni soha. Mindenesetre ha lehet írhatnál valamit a képről. Tudom hogy nem jó magyarázni, mert azzal csak lehet hogy, kevesebb lesz, én mégis szeretem tudni mire gondolt a művész alkotás közben. Bocs hogy hosszú voltam. És én is szívesen látnám még alkotásaid!
Sandra'86 válasza:
ne kerj elnezest mert hosszu voltal, en csak orulok, ha valaki korrekt mondatokba foglalja a mondandojat, legyen az barmilyen terjedelmu is.

nezd, en annyit tudnek meg hozzafuzni, hogy amikor en jarom a varost, tobbnyire celkituzes nelkul a fejemben, akkor a szemem nyitvavan, es leginkabb a kompoziciokat keresi. mivel egy joideje csak kozepformatumot es polaroidot hasznalok, ezert a szemem ezeket a kivagasokat pillanatok alatt kiszurja.

az ilyen jellegu kepekrol az a meglatasom, hogy kvalitas ide vagy oda, ez mas tipusu geppel, pl digitalissal nemes egyszeruseggel halott volna. ahhoz, hogy vissza tudjam adni azt a bizonyos hangulatot, avagy kepi vilagot amit en felfedezek, ahhoz jol meg kell valasszam a technikat.

a kek hibacsik nelkul szerintem sokkal unalmasabba valna a kep, ez picit megingatja a publikumot, megzavar, hogy mit is latunk a kepen. nelkule unalmas volna. nembeszelve arrol, hogy jol ellent tart a zold resznek, mintegy kiegyensulyozza azt.

ennyi jutott meg eszembe, de szivesen reflektalok meg ha valami kimaradt

koszonom
Hazafelé II (4,82)
Szia! Semmiképpen sem akartam kinyomni a képet. Leginkább azért, mert a megidézett kép szerintem archetípusa a tökéletes képeknek. Először arra gondoltam, összehasonlítom azzal, ha már így tetemre hívtál minket, de hamar rájöttem semmi értelme nem lenne. A képed nagyon jó. Izgalmas a majdnem homogén hideg háttérbe belehasító lámpák fénye. Széles spektrum amit látunk, egyedül a zöld nincs, de nem is hiányzik. A tudatos szerkesztés is jó. Két ponton lehetne talán még jobb, legalábbis számomra. Az egyik a keret, ami nélkül szerintem jobb lenne, a másik pedig ha a tetejét (esetleg a jobb oldalt) szűkebbre vennéd, így még jobban érvényesülne az átlós szerkesztés, még nagyobb hangsúlyt kapna a lámpa-motívum. Mindezek ellenére a kép példa értékű és bárcsak követhetném!

A képre adott pontszám: 5

Nanuq válasza:
köszönöm a részletes értékelést!
Nagyon jó ez a minimál projekt! Egyébként egyesek szerint a "k" kontraszt, csak az angolul c lenne, de ugye CMYC az nem okés. Tökéletes.

Pont kivonva!

aknilh válasza:
a kontrasztról nem hallottam, de lehet, nyomdaiparban dolgozol?
- (3,47)
Szia!
Írok mert kérted. Nos, a kép dől, fehéregyensúly rossz, félbe van vágva baloldalt az épület (a jobboldali nem olyan zavaró), valamint középre szerkesztetted a témát. A tükörkép valóban a sraokba tart, de akkor fent is szűkebbre kellett volna venni szerintem.
Köszi a képet, mert mindent azért én sem nézek meg!
jazz válasza:
Köszönöm szépen!
tetris (5)
Szép meglátás, szép megvalósítás és szép átlag (remélem)!

A képre adott pontszám: 5

zso6607 válasza:
Köszönöm szépen. (remélem:)
Szia!
Hiszed vagy sem, sokáig kelett néznem a képet, hogy észrevegyem a szellemet és azt kell mondanom, hogy azután ő/az volt az egyetlen zavaró motívum. Tetszenek a színek, a fények, külön jó a tükrözödés.
Na jó a szellemmel együtt is ötös.
Köszi a képet!

A képre adott pontszám: 5

abuk válasza:
én köszönöm!
M (4,66)
Szia!
A portré nehéz munka, éppen ezért én nem is nagyon merem megpróbálni. Mindenesetre lenne néhány jobbító szándékú észervételem.
A vágás nagyon szűkre sikeredett. Ez alatt azt értem, hogy lemaradt a fejtető, valamint a jobb felkar/váll. Ez pedig csak mégjobban kiemeli, azt hogy a szimmetria, amit gondolom szerettél volna nem sikerült és gondolok itt a kezekre.
Ezen túl pedig elég erőltetett a kezek tartása, így sajnos előnytelen.
Végül pedig nem tudom mennyi a bőr retus, de ha van akkor már a kósza hajszálakat is el lehetett volna tüntetni.
Na de hogy ne legyek ilyen negatív. Jó választás a sötét háttér, ami szinte egybeolvad a modell hajával és így szépen kiemeli az arcot, tekintetet. Erre erősítenek rá a fények, amiket érdemes még jobban kiegyenlíteni. Kérlek próbáld meg még egyszer.
Köszönöm a képet!

A képre adott pontszám: 3.7

Szieszta (3,97)
Szia!
Az elképzelés jó, csak a megvalósítás nem eléggé atgondolt, legalábbis most így látom.
A tényleges problémák a szerkesztéssel vannak, nyilvánvaló zavaró elem a baloldali "szekér", ami ráadásul félbe is lett vágva. Maga a téma könyörög azért hogy a megfelelő élek jól legyenek elhelyezve, azonban a bal alsó eltűnik valahol. Ennek hiányát erősíti az a kis görbület, ami az utcácskában van, így a vége középre kerül, de az előtér nincs a helyén. Valamint hiányos a keretmotívum, mert felül nincs meg. Talán jobb lett vona az egyik fal mellől fényképezni, és akkor "modellek" közül is jobban látszott volna az egyik, vagy egy kicsit alacsonyabbról, persze ezt akadályozta a kocsi.
Jó meglátás, javítandó kivitelezés.
Köszi a képet!

A képre adott pontszám: 4

aaair válasza:
Sajna sok időm nem volt komponálgatni, ez ugyan egy hátsó utca, de kb. az utolsó 300 évben csak éjszaka volt ilyen kihalt.
Köszi.
Szia!
Nem hiszem, hogy célravezető lenne a pesszimista hozzáállás, szóval több önbizalmat.
A kép. Szép a virág színe, amit a fotó vissza is ad. Jó a vágás, mert a bibiék, -árnyék és társa- az átlókba mutatnak, ami az egyetlen probléma az az élesség, mélységélsség. Sajnos úgy tűnik, hogy e felett elsiklottál, hiszen elég esetlegesnek tűnnek az élesen és életlenül látszó részek. Szerintem ennyi a gond vele.
Egyedi, apró hibával.
Köszi a képet!

A képre adott pontszám: 4.6

filco válasza:
a pesszimizmus csak azért, mert először az épp akkori moderátor visszadobta a képet (nem elég színvonalas) indokkal. kicsit megnyugtató az eddigi többségében pozitív vélemény, szóval úgy tűnik csak jó ha az ember néha megy a saját feje után. a mélységélesség: sajna ennyit tud a gép, nincs szűkebb rekesz beállítási lehetőség:(
1/2 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ