BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Birdie (4,81)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 4112 darab

1/434 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Király!
Bencsik1906 válasza:
Köszönöm!
Szuper!
(a kézfej sajnos itt is vágva ;) )
VMiki válasza:
Köszönöm. Itt sajnos az alja fizikailag sincs meg. (A matt üvegen még éppen ok volt, de a kazetta rolója valamiért nem jött fel teljesen.) Azt tanultam belőle, hogy kár így kicentizni a dolgokat ekkora filmnél.
Ez viszont egész jó, hangulatos. Ha jól sejtem ez is fényformáló nélküli vakus világítású (vagy állandófényű, de a lényeg, hogy kvázi pontszerű fényforrással). A hajtincs okozta erős árnyékból gondolom.
Kicsit hiányolom, hogy nem látszik a kézfej teljes egészében, plusz kicsit túl is fordította a fejét a modell (arcélből kiugró orr, illetve majdnem takart bal szem). Apróságok, de érdemes ezekre is figyelni.
VMiki válasza:
Köszönöm.
Fogadok egy rakás 5 pontot fogsz kapni, mert Mamiya és nem mernek majd rá 3 pontot tolni ;)
A portré alapvetően jó lenne,, a világítást te magad is látod, hogy brutál kemény. Persze mondhatjuk, hogy korhűt akartál, de azért tegyük hozzá, hogy derítőlap azért már akkor is létezett :)
A kép alja viszont nagyon szűk lett, erre érdemes figyelni.
Azért kár, hogy már nem pontozok, mert most szerezhetnék egy újabb ellenséget magamnak :D
VMiki válasza:
Nagyon köszönöm a véleményt. A kép alja még legalább megvan. Teljesen igaz, csak egy kicsit helyeztem el szofisztikáltabban a vakut, mint ahogy anno egy sajtófotós tehette, mikor GE#50 körtével 22-es rekesszel 1 méterről rávillantott az áldozatra. Max. egy slave vakuval és fényformálóval megpróbálok valami általában működő, de egyszerű konfigurációt kikísérletezni. Valamiért szeretnék megközelítőleg korhű megoldást, ahogy elöltöltős puskára sem tennék távcsövet, de lehet, hogy ez csacsiság.
Remek fotó, de mintha az utómunka után maradt volna egy kis aurásodás, főképp a bal oldali kérész szárnya körül látható, de az egész képen is kicsit soknak érzem a "clarity"-t...

Az alapkép tehát jó, az utómunka számomra kicsit túlzottnak tűnik.
Koskó válasza:
Köszönöm szépen a véleményt. Sajnos az eredeti felvétel elég alexpós lett, és emiatt aztán tényleg sok az utómunka. A clarytit meg különösen kavics, homokos, vizes képeken nagyon szeretem, így aztán néha túlhúzom :-).
Köszönöm még egyszer, hogy értékelted. Üdv /Koskó
. (5)
Gyönyörű fotó, kiváló tónusokkal.
Maxos!
Drilla. válasza:
Köszönöm!
˂˄˃ (0)
Tökéletes bizonyítéka annak, hogy igenis van létjogosultsága az okostelefonos fotózásnak. Erre a célra teljesen jó egy telefon is. Jó a téma, tetszetős a sziluett. Egy picit alul szűknek érzem, sok a derékban elvágott ember.
V.F. válasza:
A lényeg a végeredmény nem az eszköz. Várom a napot amikor minőségben, tudásban elég lesz a zsebemben a telefon és kidobhatom a vállamon lógó féltéglát...
Alul valóban szűk, így talán kicsit szokatlan, de nem akartam oda még 5 centi fekete sávot.
Köszönöm Birdie
Milyen érdekes egymás mellett két lepkés kép, amelyek ég és föld.
Míg a boglárkás képnél a túlszaturáltság zavart, itt inkább a túl zárt kompozíció (számomra mindkét oldalt nagyon szűk).
Az élesség és részletesség jó, de legalább a növényből láthatnánk többet :)
ravaszguba2 válasza:
Szia! Én a borzas fejre koncentráltam. Köszönöm a véleményt igyekszem tanulni belőle!
Boglárka (2,55)
Természet kategóriába egy ennyire természetellenesen túlhúzott szaturáltságú képet feltölteni elég kemény :)

A részletgazdagság a brutál erős képkivágás miatt nagy csekély, a fűszállal keresztbe vágott virág nem szerencsés, ahogy a zavaros/kusza háttér sem.

Maga a boglárka szép téma lenne, de nem ilyen messziről, hogy csak képkivágással lehessen valamennyire "közel kerülni" hozzá.

Ha pontoznám, nálam ez 1,5-2 pont között lenne. Sajnálom, remélem lesz még jobb is!
GT (5)
"olyan képet igyekeztem löni, aminek a nyersanyaga nulla retussal is vállalható. Van rajta croppolás meg megretus is, de nem akartam egy steril hatású képet, mü háttérelmosással és hajvágással ;)"

Helyes!
Jó képből lehet még jobbat kihozni, ami eleve sz*r, azt kár gyurmázni :)
A hibákból meg tanulni kell, legközelebb meg még jobb lesz.

Vannak mondjuk ezen az oldalon olyanok, akik semmiből sem tanulnak, de nekik elég annyi, hogy kattogtatnak. Mindenkinek máshol van a minimum szint.
GT (5)
mókásak ezek az 5 pontosok ;)
Ptks válasza:
Nagyon értékelem, hogy nem voltál pontozós kedvedben, hanem inkább leírtad a véleményedet.
GT (5)
A modell szép, a kép több sebből vérzik.

Nagyon szűk, mind a fejtető, mind a könyök, mind az ujjak majdnem a képszélhez érnek. Jóval szellősebben érdemes komponálni, nem csak azért, mert kellemesebb érzés lesz ránézni, de azért is, hogy ha esetleg 3:2-től eltérő oldalarány kellene, akkor legyen még miből/honnan vágni (képzeld el, kérne a lány egy 18:13 cm-es papírképet... ez hogy vágnád? nyilván csak jobbról lehetne, viszont akkor bekerül középre és borul az eredeti kompozíciód).

világítás: a direkt vaku kerülendő. gondolom egyedül voltál és árnyékban állt a lány, hát kellett valami főfény, de sem a szemfényben nem szép, sem az erős árnyékok nem mutatósak (ráadásul árulkodó jelek, hogy amatőr megoldással készült a kép - persze ez nem feltétlenül baj, de ha törekedsz a minőségre, akkor a direkt vakut elfelejted ;) )
az ellenfény jó ötlet, de a haj csúnyán kiégett. ez meg arról árulkodik, hogy nem RAW-ban fotóztál ;) legalábbis az az érzésem, hogy ezt RAW-ból azért lehetett volna menteni (persze lehet tévedek és jóval erősebb volt a fény, mint gondolom).

a kiálló hajszálakat illik leretusálni, legalább a durván felfelé ágaskodókat és a nagyon oldalra lógókat.

a háttérben ácsorgó emberek fontosságával kapcsolatban vannak kételyeim, persze az, hogy ez most hiba-e, vagy pont jó, hogy ott vannak, annak függvénye, hogy milyen eseményen/rendezvényen/apropóból készült a fotó. ha csak szimplán a modellről egy kép, akkor nem kellenek rá a háttérben lévők. ha ők is fontos része a történetnek, akkor persze nem baj (de ez egyelőre nem derült ki, mert leírás sincs).

a fókusz pontosságára nem mernék megesküdni, lehet csak a leméretezés és a rossz élesítés választás az oka, de a fülbevaló élesebbnek látszik, mint a szem! (bár a hajnál ugyanígy érzek, szóval esélyesebb a fókuszhiba).

A vízjel/szerző nevének feltüntetése nem baj (sőt, szerintem jól is teszed, ha ráírod, sok a lopkodós Mo-on, aki azt hiszi, hogy ami a neten van, az mind ingyen felhasználható ;) ). Viszont találj ki valami kreatívabbat, esetleg egy logót.

Ne csüggedj, 3 pontot még nálam is megérne ;)
Ptks válasza:
Köszönöm a meglátásokat, olyan képet igyekeztem löni, aminek a nyersanyaga nulla retussal is vállalható. Van rajta croppolás meg megretus is, de nem akartam egy steril hatású képet, mü háttérelmosással és hajvágással ;)
Ez cuki!
Jó a havas talaj, kicsit olyanok lettek így a fények, mint ha tárgysátorban fotóztad volna :)
ravaszguba2 válasza:
Köszönöm, igen a hó rendkívül jól derít minden irányból!
hát ez rettenetes, ne haragudj!
Az igen! Full respect!
borsanyia válasza:
Köszönöm szépen!
Jó lenne ez, mutatós, de nagyon szűk.
Néni bal kezénél mit tettél?
bau52lac válasza:
Csak köszöntem, hogy - Csonkolom a kezét, a másik jobb http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=271318 Köszönöm!
Nagyon király!
balatonifotós válasza:
Köszönöm !:)
Hullámok (3,55)
Mennyivel jobb lenne, ha ez a valami nem takarna be a rendezői jobb szembe! Egyébként jópofa.
jmlnike válasza:
Köszönöm:)
Széncinke (2,9)
Ha ez megnyugtat, szerintem tökéletes az expó. Hogy a háttér havas részénél van fehér a képen, az nem baj. Nyomtatásban nem vakít. Sokkal rosszabb lenne, ha utólag le lenne húzva szürkére. A lényeg, hogy a cinke fehér tollazatán látható a textúra, ott nincs kiégés. szóval jó lett!
Miért húztál rá átmenetes kék szűrőt?
a hónál elég furán hat.
Pax Deorum válasza:
Ez valójában szürke szűrő volt, GND 8-as. Az ég alig érzékelhetően világoskék volt, de a szürke szűrő ilyen szépen felerősítette. (Van kék átmenetes szűrőm is, de az sokkal természetellenesebb hupikék színt csinál, azt még sosem tudtam igazán jól használni.)
1/434 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ