BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA bike3al (4,21)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 263 darab

1/31 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
*-* (0)
Csak pont nélkül írok, de ezt a képet nagyon gyengének érzem. A ló arcán nincs fény ellentétben a nyakával, a háttérben fekete nylon, belógó, előnytelenül vágott és nem ide illő színű kar, részlettelen égbolt. Ha valami miatt mégis szeretnéd ezt a képet szerintem egy jobb ff konverzióban is szebb lenne, de a többi hiba miatt talán nem segítene sokat.
Hooligans (2,52)
Szia! Nem is tudom hol kezdjem. Szerintem sajnos több sebből vérzik a képed. A vaku, a mikrofon, a levágott gitár, a nem épen Hooligans-es vadulás, a benyúló ujjak mind-mind külön-külön is erős negatívumok, de így együtt csak erősítik egymást. Sajnos a fentiek miatt ezt elég kevésnek érzem. Alapvetően ha azt nézem, hogy ISO1600 és f2.8 is lehetett volna, akkor a 4 fényérték spórolást a záridő hosszában kamatoztathattad volna. Ez egyrészt a kép alap hibáját (a vaku okozta hangulattalanságot) javíthatta volna, másrészt (szintén a vakuval kapcsolatban) nem adta volna ki ennyire a benyúló ujjakat. A mikrofon által kitakart arc részlet és a nem épen Hooligansre emlékeztető nyugalom csak a kivárás, a jó helyezkedés és a kellő pillanatban ellőt fotó segítségével javul. A gitár is fontos. Véleményem szerint a zenész saját hangszere legyen rajta a képen teljes egészében. Nekem ez itt nagyon hiányzik.

A képre adott pontszám: 2.5

Vidasaa válasza:
Köszönöm az értékelésedet lesz amit megfogadok.Jó fényeket!
Lépcsők (3,49)
Szia!

Érzem ugyan benne a tudatosságot, még is erősen javítandónak látom. Alapvetően egy ritmikusan változó téma esetében valahol nem árt igazodni ahhoz. Gondolok itt például arra, hogy egy ilyen, erősen geometriai elemekből álló kép esetén azért nem tesz rosszat, ha valamelyik vonalhoz a sokból párhuzamosak, merőlegesek a kép oldalai. Nyilván ez tűnhet a "szabályok" betartását követelő véleménynek is, ami nem igaz. Térjünk el ettől, de akkor tegyük azt úgy, hogy ne esetlegesnek tűnjön, mint jelen esetben is. A vonalaid irányából sajnos eléggé elkattintott és kevésbé átgondolt expozíciónak érzem még akkor is, ha látszik benne, hogy tudatosan a lépcsők látványa által keltett érdekes ritmikát szándékoztad bemutatni nekünk. Jól láthatóak sajnos az alsó korláton a géped objektívének minőségi jegyei. A torzítás miatt meghajlottak az egyenes vonalak. Ez könnyen kiküszöbölhető azzal, ha nem nagylátó, hanem enyhén kitolt objektívvel fotózod a témát, akár úgy is, hogy abban már csak az egyel lejjebbi korlát látszik. Ennyi egyenes vonal mellett ez sajnos erősen szemet szúrt.

Remélem egyet tudunk érteni a fentiekben. :)

Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 3

fotosanya válasza:
Szia!
Prábálkoztam a vágással, sőt "panoráma" képet is csináltam belőle. Nekem ez tetszett a legjobban. De nem biztos, hogy jól döntöttem.
Köszönöm:
Fotosanya.
* (3,55)
Szia! Elég nehéz ebben a körben (is) újat vagy "szimplán csak" ütőset alkotni. Véleményem szerint ez most nem sikerült. Ami miatt ezt érzem leginkább a ledöntött háttámla, mert ettől teljesen mesterkélt, beállított lett, elveszett az életszaga. Egy picit így érzem az erős teli és nem pedig beszűrődő fénnyel kapcsolatban is. Meglátásom szerint az ilyen és ehhez valamennyire is hasonló képek akkor ütősek, ha már-már elkapott pillanatnak tűnnek, amit persze gondosan megtervezhetünk előre is.

A képre adott pontszám: 3.5

binci. válasza:
Köszönöm, lehet benne igazság!
Szia! Mint tárgyfotó sajnos elég gyenge. A fények és (emiatt) az árnyékok sokat rontanak az összképen. A Zenit becsillanásai mind a feliraton, mind pedig az obi frontlencséjén eléggé művivé teszik. A háttér sem lett az igazi, a képszélek felé erősen sötétedik. Talán humor kategóriában helytállóbb lehetne (természetesen kizárólag a téma miatt), de persze a pontozásban ez nem szempont. Alapvetően azt gondolom a képedről, hogy tudatos, az ötlet bár nem egyedi, de jó, viszont technikailag erősen javítandó.

Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 3

Szia! Mikor kicsiben megláttam a képed azonnal megtetszett. A színei és a szerkesztése abszolút ötös, azonban mikor megnyitottam már csalódás ért. Eszméletlen gyenge a képminőség ekkora méret és a 300k betartása mellett, valamint az élesség helyét sem látom rendben. Nyilván ez szubjektív, de a zenélő kéz ujjainak "illene" élesnek lennie, nem pedig a tábla szélének és a farmernak.

A képre adott pontszám: 3.5

zephania válasza:
Szia. köszönöm az értékelést. a képméret nagy hiba volt sajnos, kissé figyelmetlen voltam, de ezt javítom a jövőben.
üdv
Kucsma (5)
Szia! Kegyetlen észrevétel!! Kicsiben azt hittem valami digit ill. portré és nagyot csodálkoztam, mikor megnyitottam! Az már csak hab a tortán, hogy amit észrevettél jól sikerült dokumentálnod is, mert meglátásom szerint mind szerkesztésileg, mind pedig expó szempontjából szuper lett.

A képre adott pontszám: 5

Kona (1,68)
Szia! Ha valóban reklámfotónak készült, akkor a "hogyan tegyünk minél több Kona feliratot egy képre?" kategóriában biztos befutó. Ettől eltekintve amúgy nem érzem erősnek a fotót, sőt... Telibe vakuzva, az arcot teljesen kitakarva, túlon túl szűkre vágva szerintem nem nyerő.

A képre adott pontszám: 3

Műhely (3,89)
Szia! Véleményem szerint nem sikerült olyan jól belőni a fényeket, mint azt elsőre tűnt. Szerintem nem volt a legideálisabb választás fehér autó mellett készíteni a fotót, mert túl világos, és teljesen elhúzza a tekintetem a modelledről, aki ha minden igaz egy papucsot visel. Szerintem vagy mezítláb, vagy egy méretes bakancsban előnyösebb (a képhez jobban passzolóbb) lett volna. A pózt sem érzem annyira a legjobbnak, kicsit olyan "Na jó lesz? Mehetünk végre?" hatást kelt bennem a modell részéről, de ez persze sokkal rosszabb is lehetett volna. Egy könyöklős és/vagy bármilyen picit is erotikusabb beállás nem vitte volna el szerintem, még kellően komoly maradhatott volna. A hölgy karján az élfény egész jó amúgy.

A képre adott pontszám: 3.8

binci. válasza:
Köszönöm szépen! Van benne igazság, bár a tekintettel nem értek teljesen egyet...
Tengó (4,15)
Szia!

Alapvetően tetszik a képed, nagyon jók a színei és éles is ahol annak kell lennie, de a szerkesztéssel már koránt sem vagyok így kibékülve. :) Véleményem szerint nagyon szűk balon, jobbon pedig sok. Már ha csak annyival lenne több bal oldalon, mint amennyit a jobb széléről le tudnánk csippenteni is jobb lehetne, de fekvőben talán ennél is. Meglátásom szerint semmi nem indokolja az álló képkivágást.

A képre adott pontszám: 4

aetrigan válasza:
Teljesen igazad van...de ugye ez egy elkapott pillanat, szóval nem sok idő volt gondolkozni.
Szia!

Rendkívül kreatív a téma, de sajnos a kivitelezés miatt nem érzem ütősnek. Sem a háttér, sem pedig a foltokban váltakozó árnyékos - napos részek nem tesznek hozzá a fotóhoz, sőt meglátásom szerint csak rontanak a képen. Önmagában nagyon jó az ötlet és tetszik a színek átmenete is, de ez szerintem nem elég, hogy elvigye a hátán a képet.

A képre adott pontszám: 3.5

Szele.Nikoletta válasza:
Köszönöm!
Szia!

Egy kicsit azt érzem ezen a képen, hogy "Juhé, vettem egy halszem előtétet, kipróbálom gyorsan!"

Nem stimmel nekem a kompozíció (sok az üres rész, míg a másik oldal szűk), bár a háttérben húzódó sarok pont vezeti a szemem a tiédre. Nem tudom annak a képbe komponálása mennyire volt szándékos, de jól sikerült.

A képet nem érzem túl kreatívnak, mert millió halbanézős portré van a neten, de többnyire silányabb kivitelezéssel akadtam eddig szembe.

A képre adott pontszám: 4

blaise21 válasza:
Köszönöm szépen!
Szia! Ez a kép a gólya nélkül is brutál jó lenne, de vele még ennél is jobban tetszik. Szimmetria meg minden és egy gólya. Hatalmas! Az ff konverz is nagyon tetszik, a felhő részletgazdag és milliónyi szürkéje van. Ez persze igaz a vízfelszínre is. Legyen már hónap képe!

A képre adott pontszám: 5

najó válasza:
köszi bike!
Nagyon szépen köszönöm a kreditet! Igyekszem jól elhasználni. :)
Appendix válasza:
nincs mit
Nézem ezt a képet és talán értem miért van a legkevesebbet értékelt fotó helyén. Van mondanivalója, de nem biztos, hogy mindenki el is gondolkodik rajta. Amit számomra mutat, hogy bizony a fesztiválozgatás nem mindenkinek a féktelen partyzást jelenti, hanem egyeseknek a kemény munkát. Picit fordított a helyzet, ez ugyanis a háttérben szokott működni, itt viszont az előtérben van jelen (az éjszakában is lángost gyártó dolgozókkal), a háttérben pedig a fesztiválozókkal. Érdekes, gondolatindító, de mint fotó talán kicsit hiányos még. Utólag átgondolva a fesztiválos emlékeimet, minden helyszínen lehetett volna ehhez hasonlót lőni (ami önmagában nem baj) annyi különbséggel, hogy a háttérben tényleg a tombolás látszott volna. Ezt hiányolom itt is. A tényleges fesztivál feelinget.

A képre adott pontszám: 4

Appendix válasza:
Ez nekem is hiányzik, de addig kerestem a pillanatot, amíg vége lett a koncertnek. Köszönöm az értékelést.

A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
\ (3,74)
Egy alapvetően érdekes épületről készített elkattintott képnek érzem ezt. Középre szerkesztve és (talán) a teteje utólag elmosva. Ez utóbbi (ha a sejtésem nem csal) kicsit pontatlan lett, ugyanis az épület felső sarka is belekerült a kijelölésbe. Ebben nem vagyok biztos, ezért nem veszem bele a pontozásba, de ettől függetlenül is gyengének érzem, mert nem nagyon találom meg benne a Te kreativitásod. Az építészé persze egyértelmű.

A képre adott pontszám: 2.5

simike válasza:
Szia.Igazad van. nekem is az építész kreativitása tetszett.Szép fényeket .Üdv.
Sajnos a háttércsere eléggé látszik. Több ponton is visszaköszön az eredeti. Picit elnagyolt és/vagy elsietett munkának érzem, vagy pedig a monitorod helytelen beállítása lehet a felelős. Ettől függetlenül maga az expó sem annyira jó. Ezzel az éles fénnyel (talán telibe vakuzás?) sokat rontasz a hangulaton meglátásom szerint. A kép szerkesztése viszont nem rossz, nekem is tetszik az általad is említett üresség.

A képre adott pontszám: 3

Jokerotakober válasza:
Igen én is láttam 1-2 árulkodó jelét annak hogy hát igen nem pont ez az eredeti háttere vagyis a kép 80%-ának igen de pont a fennmaradó kis rész árulkodik és volt olyan terület amit nem tudtam orvosolni (sajnos). a fény pedig sajnos a "telibe vakuzás".
Köszönöm az értékelésed.
Köszönöm szépen a kreditet, megpróbálom valami hasznosra fordítani. :)

Szép fényeket!
balu760 válasza:
Szívesen.
Nem értem miért fontos a másodpercenként 10 kép, ha úgyis csak egyet akarsz.

Véleményem szerint semmi nem indokolja azt, hogy ennek fekvő képnek kell lennie. A környezetében nincs semmi, ami igényli a teret. Sőt... Egy szűkebb, álló szerkesztéssel csak fedhetnéd az üres lelátót, ami valljuk be, nem túl előnyös egy előadás közben. Teljes mértékben tudatosnak és jól elkapott pillanatnak látom, de vannak hibái.

A képre adott pontszám: 3.5

balu760 válasza:
Köszönöm szépen. Szerintem egy jó közepes osztályzatot megér és ennyire számítottam. Egy bridge géppel idáig jutottam de majd legközelebb a tükörreflexessel lesz igazi. Üdv.

A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
Kékség... (3,76)
Mennyire szép hely! És mennyire hiányzik nekem a csónak "orra"! Véleményem szerint (legalább balról) egy tágabb vágással lényegesen jobb eredményt érhettél volna el. Ettől függetlenül a színek rendkívül szépek. Legalább mint a látvány.

A képre adott pontszám: 4

Andrew03 válasza:
Szia!

Köszönöm az értékelést... Igen sajnos lemaradt az eleje, de sajnos csak igy lehetett elkészíteni a képet.:-(
1/31 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ